Ειδήσεις . News HDTV
Τρίτη, 5 Δεκέμβριος 2017 | 13:33

Το Blue Planet II σε UHD HDR στον iPlayer του BBC

Οι φίλοι των ντοκιμαντέρ της άγριας ζωής μπορούν να παρακολουθήσουν το Blue Planet II με την καλύτερη ποιότητα που παρουσιάστηκε ποτέ στο BBC iPlayer από τις 10 Δεκεμβρίου. Η πλήρης σειρά των επτά επεισοδίων θα είναι διαθέσιμη στο iPlayer σε Ultra HD και High Dynamic Range (HDR) - η πρώτη φορά που το BBC μεταδίδει ένα επεισόδιο ή μια σειρά σε τέτοια υψηλή ποιότητα - σε συμβατές τηλεοράσεις...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Οι φίλοι των ντοκιμαντέρ της άγριας ζωής μπορούν να παρακολουθήσουν το Blue Planet II με την καλύτερη ποιότητα που παρουσιάστηκε ποτέ στο BBC iPlayer από τις 10 Δεκεμβρίου.

Η πλήρης σειρά των επτά επεισοδίων θα είναι διαθέσιμη στο iPlayer σε Ultra HD και High Dynamic Range (HDR) - η πρώτη φορά που το BBC μεταδίδει ένα επεισόδιο ή μια σειρά σε τέτοια υψηλή ποιότητα - σε συμβατές τηλεοράσεις μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου στο BBC One .

Το BBC iPlayer θα εισαγάγει επίσης μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων στην έκδοση Ultra HD και HDR. Αυτό σημαίνει ότι οι τηλεθεατές θα μπορούν να απολαύσουν αποχρώσεις χρωμάτων που δεν έχουν δει ποτέ σε ένα πρόγραμμα του BBC, ζωντανεύοντας όπως ποτέ άλλοτε τα εντυπωσιακά ζώα, τους κοραλλιογενείς υφάλους και τους μπλε ωκεανούς του Blue Planet II.

Οι τηλεθεατές έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους για την σειρά ντοκιμαντέρ-ορόσημο, με αφήγηση του Sir David Attenborough, ο οποίος χρησιμοποιεί επαναστατικές τεχνικές και τεχνολογία φωτογραφικών μηχανών για να καταγράψει σκηνές που κόβουν την ανάσα, από τους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο. Τώρα, το BBC χρησιμοποιεί τρεις από τις τελευταίες τεχνολογίες για να προβάλλει στο κοινό τα εκπληκτικά γυρίσματα σε πρωτοφανή ποιότητα, Ultra HD, HDR και ευρύτερη γκάμα χρωμάτων.

Το BBC χρησιμοποιεί μία μορφή HDR που ονομάζεται Hybrid Log-Gamma (HLG), που εφευρέθηκε από την BBC Research & Development και τον ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK. Λόγω του τρόπου με τον οποίο η HLG αναπαριστά το φως, οι τηλεθεατές μπορούν να απολαύσουν τα πιο φυσικά χρώματα που είναι δυνατά στις τηλεοράσεις τους στο σπίτι, σαν να ήταν στη θάλασσα μαζί με το συνεργείο που έκανε τα γυρίσματα. Πρόκειται επίσης για ένα σημαντικό βήμα για την προσέλκυση περισσότερων προγραμμάτων HDR σε περισσότερους ανθρώπους, δεδομένου ότι ανταποκρίνεται στις πολύπλοκες ανάγκες των τηλεοπτικών σταθμών, ιδίως με τις ζωντανές εκπομπές.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας δοκιμής που βοηθά το BBC να εξειδικεύσει το πώς παράγει και θα διανέμει την επόμενη γενιά τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ποιότητας.

http://advanced-television.com/2017/12/05/uhd-hdr-iplayer-for-blue-planet-ii/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Icecrypt HDM100

Η αγορά σήμερα

14-12-2017

Icecrypt HDM100

Η Ψηφιακή Τεχνολογία παρουσιάζει τον νέο HDMI modulator, Icecrypt HDM100, που διακρίνεται από τον ανταγωνισμό, χάρη στο γεγονός ότι διατίθεται μαζί με IR extender. Έτσι, στο δεύτερο δωμάτιο που θα παρακολουθείτε TV θα μπορείτε να χειρίζεστε και την οπτικοακουστική πηγή HDMI, το σήμα της οποίας διαμορφώνεται και αναμεταδίδεται μέσω του...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 111

Τεύχος 111

22-11-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 111

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Το περιεχόμενο UHD/4K αυξάνεται συνεχώς και μαζί του αυξάνονται και οι ανάγκες για αντίστοιχο εξοπλισμό λήψης. Έτσι, σαρώσαμε την ελληνική αγορά, ώστε να δούμε τι διατίθενται σε αυτή και συνολικά βρήκαμε 13 UHD/4K δέκτες τους οποίους και σας παρουσιάζουμε. Οι περισσότεροι από τους δέκτες βγαίνουν πλέον σε αρκετά οικονομική τιμή, ενώ ως γνωστό από δυνατότητες είναι ότι καλύτερο, αφού άλλωστε τα μοντέλα 4Κ αποτελούν τις ναυαρχίδες των εταιριών. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που γράψαμε τελευταία φορά για τις βασικές αρχές της δορυφορικής εκπομπής και λήψης. Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα άρθρο – οδηγό που να περιλαμβάνει όλα όσα χρ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved