Ειδήσεις . News HDTV
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017 | 13:33

Το Blue Planet II σε UHD HDR στον iPlayer του BBC

Οι φίλοι των ντοκιμαντέρ της άγριας ζωής μπορούν να παρακολουθήσουν το Blue Planet II με την καλύτερη ποιότητα που παρουσιάστηκε ποτέ στο BBC iPlayer από τις 10 Δεκεμβρίου. Η πλήρης σειρά των επτά επεισοδίων θα είναι διαθέσιμη στο iPlayer σε Ultra HD και High Dynamic Range (HDR) - η πρώτη φορά που το BBC μεταδίδει ένα επεισόδιο ή μια σειρά σε τέτοια υψηλή ποιότητα - σε συμβατές τηλεοράσεις...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Οι φίλοι των ντοκιμαντέρ της άγριας ζωής μπορούν να παρακολουθήσουν το Blue Planet II με την καλύτερη ποιότητα που παρουσιάστηκε ποτέ στο BBC iPlayer από τις 10 Δεκεμβρίου.

Η πλήρης σειρά των επτά επεισοδίων θα είναι διαθέσιμη στο iPlayer σε Ultra HD και High Dynamic Range (HDR) - η πρώτη φορά που το BBC μεταδίδει ένα επεισόδιο ή μια σειρά σε τέτοια υψηλή ποιότητα - σε συμβατές τηλεοράσεις μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου στο BBC One .

Το BBC iPlayer θα εισαγάγει επίσης μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων στην έκδοση Ultra HD και HDR. Αυτό σημαίνει ότι οι τηλεθεατές θα μπορούν να απολαύσουν αποχρώσεις χρωμάτων που δεν έχουν δει ποτέ σε ένα πρόγραμμα του BBC, ζωντανεύοντας όπως ποτέ άλλοτε τα εντυπωσιακά ζώα, τους κοραλλιογενείς υφάλους και τους μπλε ωκεανούς του Blue Planet II.

Οι τηλεθεατές έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους για την σειρά ντοκιμαντέρ-ορόσημο, με αφήγηση του Sir David Attenborough, ο οποίος χρησιμοποιεί επαναστατικές τεχνικές και τεχνολογία φωτογραφικών μηχανών για να καταγράψει σκηνές που κόβουν την ανάσα, από τους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο. Τώρα, το BBC χρησιμοποιεί τρεις από τις τελευταίες τεχνολογίες για να προβάλλει στο κοινό τα εκπληκτικά γυρίσματα σε πρωτοφανή ποιότητα, Ultra HD, HDR και ευρύτερη γκάμα χρωμάτων.

Το BBC χρησιμοποιεί μία μορφή HDR που ονομάζεται Hybrid Log-Gamma (HLG), που εφευρέθηκε από την BBC Research & Development και τον ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK. Λόγω του τρόπου με τον οποίο η HLG αναπαριστά το φως, οι τηλεθεατές μπορούν να απολαύσουν τα πιο φυσικά χρώματα που είναι δυνατά στις τηλεοράσεις τους στο σπίτι, σαν να ήταν στη θάλασσα μαζί με το συνεργείο που έκανε τα γυρίσματα. Πρόκειται επίσης για ένα σημαντικό βήμα για την προσέλκυση περισσότερων προγραμμάτων HDR σε περισσότερους ανθρώπους, δεδομένου ότι ανταποκρίνεται στις πολύπλοκες ανάγκες των τηλεοπτικών σταθμών, ιδίως με τις ζωντανές εκπομπές.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας δοκιμής που βοηθά το BBC να εξειδικεύσει το πώς παράγει και θα διανέμει την επόμενη γενιά τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ποιότητας.

http://advanced-television.com/2017/12/05/uhd-hdr-iplayer-for-blue-planet-ii/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

WISI VS 50 PRO

Η αγορά σήμερα

16-10-2018

WISI VS 50 PRO

Το VS 50 PRO της Wisi είναι ένα προγραμματιζόμενο επίγειο φίλτρο με ενσωματωμένο ενισχυτή, ιδανικό ακόμα και για εγκαταστάσεις σε μικρές μονάδες λόγω του ιδιαίτερα προσιτού κόστους του. Μπορεί να δεχτεί τη σύνδεση έως και τεσσάρων κεραιών VHF/UHF μέσω τεσσάρων εισόδων τύπου F, ενώ διαθέτει και μια πρόσθετη υποδοχή F...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 121

Τεύχος 121

18-09-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 121

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το εν λόγω τεύχος έρχεται γεμάτο ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης, νέα προϊόντα που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα και ένα αφιέρωμα με χρήσιμες πληροφορίες για την τεχνολογία PLC. Καθώς το internet γίνεται ολοένα και περισσότερο απαραίτητο σε κάθε έναν από εμάς, ο δημοσιογράφος Σώτηρης Χατζηστρατής, έκρινε χρήσιμο να μας πληροφορήσει αναλυτικά για τον πιο εξελιγμένο και εύκολο τρόπο μετάδοσης των σημάτων internet, την τεχνολογία PLC. Τα ουκ ολίγα προϊόντα που πέρασαν από τα χέρια της δημοσιογραφικής μας ομάδας, πραγματικά ήρθαν για να ταράξουν τα νερά της αγοράς με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά τους. Συγκεκριμένα, ο A5 Combo δέκτης της Amiko αποτελεί έναν από τους πρώτους 4K δέκτες της αγοράς με δυνατότητα υποστήριξης διπλού λειτουργικού συστήματος. Aπό την άλλη, η Golden Media παρου...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.