21/11/2018

Οι μισοί γερμανοί τηλεθεατές θα πλήρωναν για κανάλια Ultra HD

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Το 52% των γερμανών τηλεθεατών θα ήταν διατεθειμένο να δαπανήσει χρήματα σε τηλεοπτικά κανάλια με ποιότητα Ultra HD. Το 14% θα μπορούσε να πληρώσει μέχρι 3 ευρώ το μήνα για UHD, το 18% μεταξύ 3 ευρώ και 6 ευρώ, το 8% μεταξύ 6 και 9 ευρώ, το 7% μεταξύ 9 και 12 ευρώ και το 5% πάνω από 12 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πέμπτο νοικοκυριό (20%) είναι διατεθειμένο να πληρώσει...

Το 52% των γερμανών τηλεθεατών θα ήταν διατεθειμένο να δαπανήσει χρήματα σε τηλεοπτικά κανάλια με ποιότητα Ultra HD.

Το 14% θα μπορούσε να πληρώσει μέχρι 3 ευρώ το μήνα για UHD, το 18% μεταξύ 3 ευρώ και 6 ευρώ, το 8% μεταξύ 6 και 9 ευρώ, το 7% μεταξύ 9 και 12 ευρώ και το 5% πάνω από 12 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πέμπτο νοικοκυριό (20%) είναι διατεθειμένο να πληρώσει 6 και πλέον ευρώ μηνιαίως για προγράμματα UHD.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της έρευνας HD+ Ultra HD Monitor 2018, για την διεξαγωγή της οποίας η S&L Research διενήργησε έρευνα σε 1.005 άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών για λογαριασμό της γερμανικής δορυφορικής πλατφόρμας HD+.

"Η προθυμία πληρωμής για τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας είναι υψηλή. Για το UHD αυτό είναι ακόμη πιο εμφανές από ό,τι όταν εισήχθη το HD", δήλωσε ο Timo Schneckenburger, διευθυντής μάρκετινγκ και πωλήσεων της HD+. "Αυτό είναι σύμφωνο με άλλες μελέτες που υποθέτουν ότι οι γερμανοί τηλεθεατές είναι πιο πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για υψηλής ποιότητας τηλεόραση. Εκτός από το περιεχόμενο της συνδρομητικής τηλεόρασης, αυτό ισχύει και για την προθυμία πληρωμής για άριστη ποιότητα εικόνας και πιο εντυπωσιακή τηλεοπτική εμπειρία."

Μέχρι το τέλος του 2019, η GfK αναμένει ότι θα έχουν πωληθεί στη Γερμανία συνολικά περίπου 13,3 εκατομμύρια τηλεοράσεις UHD. Περίπου 3,5 εκατομμύρια πρόκειται να πωληθούν αυτό το έτος και περίπου 4,2 εκατομμύρια το 2019.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/11/20/half-of-german-tv-viewers-would-pay-extra-for-ultra-hd-channels/

 

Κατηγορία News HDTV

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.