18/03/2015

Τουλάχιστον €2,3 δισεκατομμύρια θέλει η Τουρκία από την δημοπρασία LTE

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η τουρκική αρχή για τις τηλεπικοινωνίες ανακοίνωσε ότι έθεσε κατώτερο όριο τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ για την χορήγηση φάσματος κινητής τηλεφωνίας 4G. Η Αρχή για τις Τεχνολογίες της Ενημέρωσης και των Τηλεπικοινωνιών θα προσφέρει σε δημοπρασία φάσμα 390 MHz συνολικά στις μπάντες των 800, 900, 1.800, 2.100 και 2.600 MHz...

Η τουρκική αρχή για τις τηλεπικοινωνίες ανακοίνωσε ότι έθεσε κατώτερο όριο τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ για την χορήγηση φάσματος κινητής τηλεφωνίας 4G. Η Αρχή για τις Τεχνολογίες της Ενημέρωσης και των Τηλεπικοινωνιών θα προσφέρει σε δημοπρασία φάσμα 390 MHz συνολικά στις μπάντες των 800, 900, 1.800, 2.100 και 2.600 MHz. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι μπορούν να εξοφλήσουν τις άδειες σε μία πληρωμή, ή σε τέσσερις εξαμηνιαίες δόσεις συν τους τόκους, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης.

Ο τούρκος υπουργός Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, Lutfi Elvan, δήλωσε νωρίτερα μέσα στον Μάρτιο ότι ο στόχος είναι να καλυφθεί με υπηρεσίες 4G τουλάχιστον το 90% του πληθυσμού σε έξι χρόνια. Η δημοπρασία για τις άδειες θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου, και οι υπηρεσίες 4G θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει έως το τέλος του έτους.

Εκτός από τους τρεις υφιστάμενους παρόχους, Turkcell, Vodafone και Avea, η χώρα θέλει να προσελκύσει ένα τέταρτο πάροχο δικτύου στη δημοπρασία. Ο τέταρτος πάροχος θα έχει τη δυνατότητα να κάνει προσφορά αποκλειστικά για τη μπάντα των 2.600 MHz, αλλά δεν θα έχει τις υποχρεώσεις που βαρύνουν τους υφιστάμενους παρόχους, δήλωσε ο υπουργός.

http://www.telecompaper.com/

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.