01/12/2015

Τμήμα πυραύλου Falcon 9 της SpaceX ξεβράστηκε σε ακτή της Αγγλίας

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Ένα κομμάτι πυραύλου Falcon 9 της SpaceX ξεβράστηκε σε ακτή της Αγγλίας, σχεδόν πέντε μήνες μετά την καταστροφή του κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης του. Όπως αναφέρει το BBC, ένα κομμάτι μήκους περίπου 10 μέτρων του πυραύλου βρέθηκε να επιπλέει κοντά στα νησιά Scilly, μία συστάδα νησιών ανοιχτά...

Ένα κομμάτι πυραύλου Falcon 9 της SpaceX ξεβράστηκε σε ακτή της Αγγλίας, σχεδόν πέντε μήνες μετά την καταστροφή του κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης του. Όπως αναφέρει το BBC, ένα κομμάτι μήκους περίπου 10 μέτρων του πυραύλου βρέθηκε να επιπλέει κοντά στα νησιά Scilly, μία συστάδα νησιών ανοιχτά της νοτιοδυτικής ακτής της Μ. Βρετανίας. Η ακτοφυλακή ρυμούλκησε το κομμάτι στην ξηρά με τη βοήθεια ντόπιων σκαφών,και τώρα είναι υπό φρούρηση στην ακτή.

Σε δήλωση του ο διοικητής της περιφερειακής μονάδας της Ακτοφυλακής είπε ότι το κομμάτι κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από τον καταστρεμμένο πύραυλο, ο οποίος ήταν ο πρώτος πύραυλος Falcon 9 που απέτυχε, όταν καταστράφηκε με έκρηξη δύο περίπου λεπτά μετά την εκτόξευση του. Το σκάφος είχε αποστολή να μεταφέρει εφόδια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, και δεν μετέφερε πλήρωμα.

http://www.bbc.com/news/uk-england-cornwall-34941462

http://www.theverge.com/2015/11/27/9806554/spacex-falcon-9-debris-england

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.