30/06/2017

Ο ΟΗΕ υποστηρίζει το Al Jazeera

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Ο David Kaye, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την ελευθερία της έκφρασης, υποστήριξε με σθένος το ειδησεογραφικό κανάλι Al Jazeera, που εδρεύει - και χρηματοδοτείται - στο Κατάρ. Ο Kaye σε δήλωση του λέει ότι τα αιτήματα για κλείσιμο του καναλιού "αποτελούν σοβαρή απειλή για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, εάν τα κράτη, με το πρόσχημα μιας διπλωματικής κρίσης...

Ο David Kaye, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την ελευθερία της έκφρασης, υποστήριξε με σθένος το ειδησεογραφικό κανάλι Al Jazeera, που εδρεύει - και χρηματοδοτείται - στο Κατάρ. Ο Kaye σε δήλωση του λέει ότι τα αιτήματα για κλείσιμο του καναλιού "αποτελούν σοβαρή απειλή για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, εάν τα κράτη, με το πρόσχημα μιας διπλωματικής κρίσης, λάμβάνουν μέτρα για να εξαναγκάσουν την διάλυση του Al Jazeera".

Ο Kaye κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παροτρύνει αυτές τις κυβερνήσεις να μην επιδιώξουν την απαίτηση αυτή κατά του Κατάρ, να συγκρατηθούν στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τη λογοκρισία των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο έδαφός τους και σε περιφερειακό επίπεδο και να ενθαρρύνουν την υποστήριξη των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης στη Μέση Ανατολή.

Ο γενικός διευθυντής του αγγλόφωνου Al Jazeera English, Giles Trendle, εξέδωσε επίσης μία δήλωση προς υποστήριξη της δικής του εκδοχής του καναλιού, καταγγέλλοντας τις απαιτήσεις των αραβικών κρατών ως μια προσπάθεια καταστολής της ελεύθερης έκφρασης. "Είμαστε κατάπληκτοι από την απαίτηση να κλείσουμε το Al Jazeera", ανέφερε ο Trendle. "Φυσικά, έχει ξαναγίνει συζήτηση για αυτό στο παρελθόν, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο σοκ και έκπληξη να το βλέπουμε γραπτώς. Είναι τόσο παράλογο όσο θα ήταν η Γερμανία να ζητήσει από τη Βρετανία να κλείσει το BBC".

Ο βετεράνος δημοσιογράφος του BBC John Simpson (και συντάκτης του World Affairs Editor στο BBC), σε σχόλια στην βρετανική Press Gazette δήλωσε ότι η απειλή της Σαουδικής Αραβίας στο Al Jazeera είναι «σοκαριστική και ενοχλητική». Πρόσθεσε: "Αυτό που συμβαίνει με το Al Jazeera είναι άθλιο. Η σκέψη να κλείσει μια από τις πιο ενεργητικές και ευφυείς φωνές στο παγκόσμια ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι πραγματικά τρομερή.

http://advanced-television.com/2017/06/29/un-backs-al-jazeera/

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.