Ειδήσεις . News
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 | 14:02

Απογοητευμένη δηλώνει η EBU για την απόρριψη του κανονισμού SatCab από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η EBU είναι απογοητευμένη από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τον κανονισμό SatCab. Η ευκαιρία να καθοριστεί ένα από τα δομικά στοιχεία της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς δυστυχώς αγνοήθηκε. Η επικεφαλής των ευρωπαϊκών υποθέσεων της EBU Nicola Frank δήλωσε: "Ο κανονισμός SatCab σχεδιάστηκε αρχικά για να ενισχύσει την κυκλοφορία...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η EBU είναι απογοητευμένη από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τον κανονισμό SatCab. Η ευκαιρία να καθοριστεί ένα από τα δομικά στοιχεία της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς δυστυχώς αγνοήθηκε.

Η επικεφαλής των ευρωπαϊκών υποθέσεων της EBU Nicola Frank δήλωσε: "Ο κανονισμός SatCab σχεδιάστηκε αρχικά για να ενισχύσει την κυκλοφορία του περιεχομένου στην Ευρώπη και να επιτρέψει τόσο στους καταναλωτές όσο και στον οπτικοακουστικό τομέα της Ευρώπης να αποκομίσουν τα οφέλη της ψηφιακής ενιαίας αγοράς. Η σημερινή ψηφοφορία λειτουργεί εναντίον αυτών των προθέσεων, διατηρώντας μια κατακερματισμένη ευρωπαϊκή αγορά οπτικοακουστικών μέσων και αποδυναμώνοντας την ενισχυμένη πρόσβαση των πολιτών στην ευρωπαϊκή κουλτούρα ».

Πρόσθεσε: "Χαιρετίζουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το γενναίο βήμα να υποβάλλει αυτή την πρόταση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και των καταναλωτών. Η διαδικασία δεν έχει τελειώσει και ελπίζουμε ότι τα επερχόμενα ορόσημα στην διαδικασία έγκρισης του παρόντος κανονισμού θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα."

Ως κορυφαίοι επενδυτές στη δημιουργία ευρωπαϊκού περιεχομένου, τα ευρωπαϊκά μέσα δημόσιας υπηρεσίας θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των ευρωπαϊκών κανόνων για τα πνευματικά δικαιώματα, σύμφωνα με τις βασικές αρχές της εδαφικότητας και της ελευθερίας των συμβάσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η EBU στήριξε την πρόταση για τον κανονισμό SatCab από την αρχή: αναπτύχθηκε για να σέβεται αυτές τις αρχές και συγχρόνως παρέχει ένα λειτουργικό πλαίσιο για την προσφορά περιεχομένου διασυνοριακά, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες μιας όλο και περισσότερο ψηφιακής, πολυγλωσσική ευρωπαϊκή κοινωνία.

https://www.ebu.ch/news/2017/12/ebu-deeply-disappointed-by-european-parliaments-verdict-on-satcab-regulation

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TECHNISAT DIGIPAL ISIO HD

Η αγορά σήμερα

23-07-2018

TECHNISAT DIGIPAL ISIO HD

Έχοντας την αποκλειστικότητα διανομής των προϊόντων της Technisat στην Ελλάδα, η εταιρία AMF Electronics διαθέτει τον Technisat DIGIPAL ISIO HD. Πρόκειται για έναν καινοτόμο επίγειο ψηφιακό δέκτη που εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή H.265/HEVC. Εξοπλίζεται επίσης με HDMI θύρα που δίνει ανάλυση εικόνας 1080p, αλλά και SCART...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 119

Τεύχος 119

17-07-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 119

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό SecurityReport, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του. Η νέα υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης της Wind ήρθε για να ταράξει τα νερά στην αγορά. Στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού θα δείτε τι κάνει τη Wind Vision να ξεχωρίζει από τις παρόμοιες υπηρεσίες των άλλων εταιρειών. Ο Χάρης Ματθαίου σας αναλύει τους 10 λόγους, για τους οποίους πρέπει να την επιλέξετε. Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και μουσική ηχεί από παντού. Έτσι, η δημοσιογραφική ομάδα της Ψηφιακής Τηλεόρασης έκρινε απαραίτητο να σας παρουσιάσει τα μουσικά δορυφορικά κανάλια, προκειμένου να κάνετε λήψεις γεμάτες νότες. Τον μήνα αυτό, τα προϊόντα που δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε είναι ο επίγειος ψηφιακός δέκτης της Technisat, DIGIPAL ISI...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.