Ειδήσεις . News
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 | 14:02

Απογοητευμένη δηλώνει η EBU για την απόρριψη του κανονισμού SatCab από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η EBU είναι απογοητευμένη από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τον κανονισμό SatCab. Η ευκαιρία να καθοριστεί ένα από τα δομικά στοιχεία της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς δυστυχώς αγνοήθηκε. Η επικεφαλής των ευρωπαϊκών υποθέσεων της EBU Nicola Frank δήλωσε: "Ο κανονισμός SatCab σχεδιάστηκε αρχικά για να ενισχύσει την κυκλοφορία...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η EBU είναι απογοητευμένη από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τον κανονισμό SatCab. Η ευκαιρία να καθοριστεί ένα από τα δομικά στοιχεία της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς δυστυχώς αγνοήθηκε.

Η επικεφαλής των ευρωπαϊκών υποθέσεων της EBU Nicola Frank δήλωσε: "Ο κανονισμός SatCab σχεδιάστηκε αρχικά για να ενισχύσει την κυκλοφορία του περιεχομένου στην Ευρώπη και να επιτρέψει τόσο στους καταναλωτές όσο και στον οπτικοακουστικό τομέα της Ευρώπης να αποκομίσουν τα οφέλη της ψηφιακής ενιαίας αγοράς. Η σημερινή ψηφοφορία λειτουργεί εναντίον αυτών των προθέσεων, διατηρώντας μια κατακερματισμένη ευρωπαϊκή αγορά οπτικοακουστικών μέσων και αποδυναμώνοντας την ενισχυμένη πρόσβαση των πολιτών στην ευρωπαϊκή κουλτούρα ».

Πρόσθεσε: "Χαιρετίζουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το γενναίο βήμα να υποβάλλει αυτή την πρόταση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και των καταναλωτών. Η διαδικασία δεν έχει τελειώσει και ελπίζουμε ότι τα επερχόμενα ορόσημα στην διαδικασία έγκρισης του παρόντος κανονισμού θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα."

Ως κορυφαίοι επενδυτές στη δημιουργία ευρωπαϊκού περιεχομένου, τα ευρωπαϊκά μέσα δημόσιας υπηρεσίας θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των ευρωπαϊκών κανόνων για τα πνευματικά δικαιώματα, σύμφωνα με τις βασικές αρχές της εδαφικότητας και της ελευθερίας των συμβάσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η EBU στήριξε την πρόταση για τον κανονισμό SatCab από την αρχή: αναπτύχθηκε για να σέβεται αυτές τις αρχές και συγχρόνως παρέχει ένα λειτουργικό πλαίσιο για την προσφορά περιεχομένου διασυνοριακά, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες μιας όλο και περισσότερο ψηφιακής, πολυγλωσσική ευρωπαϊκή κοινωνία.

https://www.ebu.ch/news/2017/12/ebu-deeply-disappointed-by-european-parliaments-verdict-on-satcab-regulation

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

WISI VS 50 PRO

Η αγορά σήμερα

16-10-2018

WISI VS 50 PRO

Το VS 50 PRO της Wisi είναι ένα προγραμματιζόμενο επίγειο φίλτρο με ενσωματωμένο ενισχυτή, ιδανικό ακόμα και για εγκαταστάσεις σε μικρές μονάδες λόγω του ιδιαίτερα προσιτού κόστους του. Μπορεί να δεχτεί τη σύνδεση έως και τεσσάρων κεραιών VHF/UHF μέσω τεσσάρων εισόδων τύπου F, ενώ διαθέτει και μια πρόσθετη υποδοχή F...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 121

Τεύχος 121

18-09-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 121

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το εν λόγω τεύχος έρχεται γεμάτο ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης, νέα προϊόντα που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα και ένα αφιέρωμα με χρήσιμες πληροφορίες για την τεχνολογία PLC. Καθώς το internet γίνεται ολοένα και περισσότερο απαραίτητο σε κάθε έναν από εμάς, ο δημοσιογράφος Σώτηρης Χατζηστρατής, έκρινε χρήσιμο να μας πληροφορήσει αναλυτικά για τον πιο εξελιγμένο και εύκολο τρόπο μετάδοσης των σημάτων internet, την τεχνολογία PLC. Τα ουκ ολίγα προϊόντα που πέρασαν από τα χέρια της δημοσιογραφικής μας ομάδας, πραγματικά ήρθαν για να ταράξουν τα νερά της αγοράς με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά τους. Συγκεκριμένα, ο A5 Combo δέκτης της Amiko αποτελεί έναν από τους πρώτους 4K δέκτες της αγοράς με δυνατότητα υποστήριξης διπλού λειτουργικού συστήματος. Aπό την άλλη, η Golden Media παρου...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.