30/04/2018

Συγχωνεύονται T-Mobile και Sprint

Σε συμφωνία για την συγχώνευσή τους κατέληξαν μετά από πολύχρονες συζητήσεις οι T-Mobile και Sprint. Η συμφωνία, που θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου σε μετοχές, θα ενώσει τους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς φορείς των ΗΠΑ, δημιουργώντας μια συνδυασμένη εταιρεία αξίας 146 δισ. δολαρίων, περιλαμβανομένου του χρέους, με περισσότερους από 127 εκατομμύρια συνδρομητές στις ΗΠΑ...

Σε συμφωνία για την συγχώνευσή τους κατέληξαν μετά από πολύχρονες συζητήσεις οι T-Mobile και Sprint.

Η συμφωνία, που θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου σε μετοχές, θα ενώσει τους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς φορείς των ΗΠΑ, δημιουργώντας μια συνδυασμένη εταιρεία αξίας 146 δισ. δολαρίων, περιλαμβανομένου του χρέους, με περισσότερους από 127 εκατομμύρια συνδρομητές στις ΗΠΑ και συνέργειες καθαρής αξίας 43 δισεκατομυρίων δολαρίων.

Το τελικό deal πέτυχαν οι δυο βασικοί μέτοχοι των συγκεκριμένων εταιρειών, η Deutsche Telekom για λογαριασμό της T-Mobile US (με ποσοστό 62%) και η Softbank K.K. για λογαριασμό της Sprint (με ποσοστό 83%).

Η συμφωνία αποτιμά την Sprint στα 59 δισ. δολάρια, περιλαμβανομένου του χρέους και την T-Mobile στα 87 δισ. δολάρια, περιλαμβανομένου του χρέους, ενώ η νέα οντότητα θα έχει εκτιμώμενο τζίρο γύρω στα 76 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2018.

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει, η νέα εταιρεία θα καθοδηγηθεί από τον John Legere, που θα αποτελέσει μέλος του Board of Directors, ενώ χρέη Chairman αναμένεται να αναλάβει ο CEO της Deutsche Telekom, Timotheus Höttges. 

https://www.businessnews.gr/

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.