Ειδήσεις . News
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 | 09:29

Η CCC προσδιορίζει τα ψηφιακά τεχνολογικά megatrends για την κατασκευή ενός μελλοντικού εικονικού κόσμου

Η πλήρης ψηφιοποίηση της κατασκευαστικής βιομηχανίας - συμπεριλαμβανομένης της 3D εκτύπωσης, της επαυξημένης πραγματικότητας (AR), ακόμη και των αυτόνομων κατασκευών - θα μπορούσε να εξοικονομήσει μέχρι και 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέσα σε 10 χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση του World Economic Forum. Η έκθεση...
  • Η κορυφαία εταιρεία κατασκευών παγκοσμίως υπογραμμίζει ότι τα megatrends για μια βιώσιμη ζωή στις πόλεις, όπως αναδεικνύονται από την πρωτοβουλία "Future of Construction Initiative" θα γίνουν πραγματικότητα μέχρι το 2050
  • Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR), η 3D εκτύπωση, ακόμη και οι αυτόνομες κατασκευές αποτελούν αναδυόμενες τεχνολογίες που πρέπει να υιοθετηθούν από τη βιομηχανία υποδομών και αστικής ανάπτυξης (IU)
  • Εξοικονόμηση έως 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως εντός 10 ετών

Η πλήρης ψηφιοποίηση της κατασκευαστικής βιομηχανίας - συμπεριλαμβανομένης της 3D εκτύπωσης, της επαυξημένης πραγματικότητας (AR), ακόμη και των αυτόνομων κατασκευών - θα μπορούσε να εξοικονομήσει μέχρι και 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέσα σε 10 χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση του World Economic Forum. Η έκθεση "Η διαμόρφωση του μέλλοντος των κατασκευών: μελλοντικά σενάρια και επιπτώσεις" είναι η πρώτη που διερευνά την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και τάσεων σε τρία συνεπή σενάρια για το μέλλον της παγκόσμιας βιομηχανίας μηχανικής και κατασκευών.

Η Consolidated Contractors Company, κορυφαία παγκόσμια κατασκευαστική εταιρεία, συνεργάστηκε στενά με το World Economic Forum και την Boston Consulting Group για να συμβάλει στην πρωτοβουλία και να συνεισφέρει στην έκθεση, η οποία έρχεται ως αποτέλεσμα μιας ετήσιας συνεργασίας με περισσότερες από 30 κορυφαίες εταιρείες της βιομηχανίας μηχανικής και κατασκευών. Η έκθεση επισημαίνει ότι οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, όπως η μοντελοποίηση πληροφοριών κτηρίων (BIM), η 3D εκτύπωση, οι ασύρματοι αισθητήρες και ο αυτόνομος εξοπλισμός, επηρεάζουν μια σειρά βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας υποδομών και αστικής ανάπτυξης και ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν πλέον να αγνοούν,  από οικονομική άποψη, αυτές τις θεμελιώδεις αλλαγές.

Το Μέλος της Διευθύνουσας Επιτροπής για το Μέλλον της Πρωτοβουλίας Κατασκευών, Manager M.I.S. & Business Processes Re-engineering της Consolidated Contractors Company, Aref Boualwan, δήλωσε ότι αυτά τα megatrends ψηφιακής τεχνολογίας είναι κρίσιμα για τη βιομηχανία προκειμένου να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες στο μέλλον. «Τα τρία φουτουριστικά σενάρια που εντοπίσαμε στην έκθεση είναι ακραία, αλλά πιθανά- αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο πολλαπλά τρέχοντα megatrends θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διαφορετικές εκδοχές ενός μελλοντικού κόσμου. Τα σενάρια - «Η οικοδόμηση σε έναν εικονικό κόσμο», «Τα εργοστάσια κινούν τον κόσμο» και «Μια πράσινη επανεκκίνηση» δεν έχουν σχεδιαστεί για να προβλέπουν το μέλλον - αλλά για να μας βοηθήσουν να προετοιμαστούμε για νέες τάσεις», σχολίασε ο κ. Boualwan.

Σύμφωνα με το στέλεχος της CCC, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια ρεαλιστική εκδοχή του μέλλοντός μας θα περιλαμβάνει στοιχεία και των τριών σεναρίων που προσδιορίζονται στην έκθεση. «Όταν πρόκειται ειδικά για την τεχνολογία - το σενάριο «οικοδόμηση σε εικονικό κόσμο» περιγράφει μια εποχή όπου οι άνθρωποι βυθίζονται στην εικονική πραγματικότητα σε όλες τις πτυχές της ζωής τους».

Σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο, αυτό το σενάριο προβλέπει σημαντικές εξελίξεις στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη - η αυτοματοποίηση, τα συνδεδεμένα συστήματα και η τεχνολογία Cloud διαπερνούν την καθημερινή ζωή και τις βιομηχανίες κάθε είδους. «Τα στοιχεία αυτού του σεναρίου θεωρούνται πολύ πιθανά - προβλέπουμε ότι θα εμφανιστούν νέες επιχειρήσεις, οι εταιρείες λογισμικού θα αποκτήσουν περισσότερη δύναμη και θα απαιτηθούν περισσότερα κεφάλαια σε επίπεδο κατοικιών, ψυχαγωγίας και κινητικότητας επιβατών», δήλωσε ο κ. Boualwan.

 «Ως αποτέλεσμα, οι απαιτήσεις για μετασχηματισμό είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα μέρη της κατασκευαστικής βιομηχανίας, για να βοηθηθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και να υιοθετήσουμε τις προηγμένες τεχνολογίες σε κλίμακα - συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών όπως ο ασύρματος εξοπλισμός, η τεχνολογία Cloud, η συνεργασία σε πραγματικό χρόνο, η 3D σάρωση / εκτύπωση και η επαυξημένη πραγματικότητα και η οπτικοποίηση. Διαπιστώσαμε ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες μετασχηματίζουν πλήρως τις παγκόσμιες βιομηχανίες τα τελευταία χρόνια - από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις εταιρείες ψηφιακής κινητικότητας. Αλλά πολύ πρόσφατα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ψηφιακές τεχνολογίες και στη βιομηχανία μηχανικής και κατασκευών. Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος - και αυτή η έκθεση θα βοηθήσει τις εταιρείες σε όλη τη βιομηχανία να προετοιμαστούν κατάλληλα γι’ αυτόν», συνέχισε.

Ο σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να μας προετοιμάσει για ένα γεμάτο προκλήσεις αλλά ελπιδοφόρο μέλλον, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ευημερία και την ευτυχία της κοινωνίας. Συνεπώς, η βιομηχανία υποδομών και αστικής ανάπτυξης θα πρέπει να αντιδρά γρήγορα και με κατάλληλες ενέργειες στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και στις ευκαιρίες ώστε νέες επιχειρήσεις να παρέχουν στις κοινωνίες παγκοσμίως βιώσιμα και οικονομικά προσιτά αγαθά που να πληρούν τις ανθρώπινες ανάγκες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση «Shaping the Future of Construction: Future Scenarios and Implications» είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση:  https://www.weforum.org/reports/future-scenarios-and-implications-for-the-industry, καθώς και στο σχετικό animation video: View – Shaping the Future of Construction

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

IB-MS303-T

Η αγορά σήμερα

04-06-2019

IB-MS303-T

Η επιτραπέζια βάση IB-MS303-T είναι μία εξαιρετικά εργονομική και μοντέρνα βάση στήριξης, για την τοποθέτηση μιας οθόνης υπολογιστή στο γραφείο σας. Διαθέτει 4 συνολικά αρθρώσεις με ελευθερία κίνησης, οι οποίες σας επιτρέπουν να έχετε ανά πάσα στιγμή την οθόνη σας στην επιθυμητή θέση. Χάρη στο clamp στήριξης που διαθέτει, μπορείτε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Τεύχος 129

21-05-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVB-S2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροώ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.