Ειδήσεις . News
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 | 13:44

Η Airbus θα κατασκευάσει τους δύο νέους δορυφόρους Hotbird της Eutelsat

Η Eutelsat Communications επέλεξε την Airbus Defense and Space για την κατασκευή των δύο νέων δορυφόρων που θα αντικαταστήσουν τους τρεις υφιστάμενους δορυφόρους στην γειτονιά των Hotbird στις 13 μοίρες ανατολικά. Οι πλήρως ηλεκτροκίνητοι δορυφόροι θα τεθούν σε υπηρεσία το 2022 με δέσμες που θα καλύπτουν την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ειδικότερα, θα υπάρξει...

Η Eutelsat Communications επέλεξε την Airbus Defense and Space για την κατασκευή των δύο νέων δορυφόρων που θα αντικαταστήσουν τους τρεις υφιστάμενους δορυφόρους στην γειτονιά των Hotbird στις 13 μοίρες ανατολικά. Οι πλήρως ηλεκτροκίνητοι δορυφόροι θα τεθούν σε υπηρεσία το 2022 με δέσμες που θα καλύπτουν την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ειδικότερα, θα υπάρξει βελτιωμένη κάλυψη στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, ενισχυμένη με μία ισχυρή Ευρωπαϊκή Superbeam.

Οι δύο νέοι δορυφόροι θα εξασφαλίσουν πλήρη συνέχεια των υπηρεσιών από τις 102 συχνότητες/transpoder που είναι σήμερα σε λειτουργία στην Ku-band, ασφαλή ανάπτυξη και πλεονασμό χωρητικότητας στη θέση των Hotbird. Ο στόλος των Hotbird αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά συστήματα στην Ευρώπη, μεταδίδοντας 1.000 τηλεοπτικά κανάλια σε περισσότερα από 135 εκατομμύρια σπίτια στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τα νέα διαστημικά σκάφη θα βασιστούν στην πλατφόρμα Eurostar Neo, το νέα πρότυπο σχέδιο γεωστατικών τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων της Airbus, που αποτελεί σημαντική εξέλιξη της εξαιρετικά αξιόπιστης και επιτυχημένης σειράς Eurostar με μια σειρά από σημαντικές καινοτομίες. Το Eurostar Neo συνδυάζει αυξημένη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου και πιο αποδοτικά συστήματα ισχύος και ελέγχου με μειωμένο χρόνο παραγωγής και βελτιστοποιημένο κόστος.

Οι δορυφόροι συνδυάζουν ηλεκτρική ισχύ 22 kW με μάζα εκτόξευσης μόλις 4.500 κιλά, χάρη στην έκδοση EOR (Electric Orbit Raising) της πλατφόρμας Eurostar Neo. Με την προγραμματισμένη εκτόξευση τους το 2021, θα είναι ο ένατος και δέκατος ηλεκτροκίνητος δορυφόρος μεγάλης ισχύς Eurostar, αξιοποιώντας πολλαπλούς προωστικούς ηλεκτρικούς κινητήρες για ταχύτερη τοποθέτηση σε τροχιά και επιτόπου ελιγμούς.

https://www.airbus.com/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αναβάθμιση του εκτυπωτή BRADY BMP21Plus και προσφορά από την OPTRONICS

Η αγορά σήμερα

17-05-2019

Αναβάθμιση του εκτυπωτή BRADY BMP21Plus και προσφορά από την OPTRONICS

Ο πολύ επιτυχημένος εκτυπωτής επαγγελματικής σήμανσης εγκαταστάσεων BRADY BMP21Plus αναβαθμίστηκε στη version 2.0 και έγινε ακόμη καλύτερος. Ο εκτυπωτής σήμανσης εγκαταστάσεων διαθέτει πλέον ΕΛΛΗΝΙΚΑ γράμματα κεφαλαία, μικρά και με τόνους. Περιλαμβάνει επιπλέον σύμβολα (συνολικά 215) για ηλεκτρολογικές, ηλεκτρονικές, εργαστηριακές σημάνσεις, ενώ επίσης εκτυπώνει Barcode 39...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Τεύχος 129

21-05-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVB-S2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροώ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.