20/11/2018

Η Airbus θα κατασκευάσει τους δύο νέους δορυφόρους Hotbird της Eutelsat

Η Eutelsat Communications επέλεξε την Airbus Defense and Space για την κατασκευή των δύο νέων δορυφόρων που θα αντικαταστήσουν τους τρεις υφιστάμενους δορυφόρους στην γειτονιά των Hotbird στις 13 μοίρες ανατολικά. Οι πλήρως ηλεκτροκίνητοι δορυφόροι θα τεθούν σε υπηρεσία το 2022 με δέσμες που θα καλύπτουν την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ειδικότερα, θα υπάρξει...

Η Eutelsat Communications επέλεξε την Airbus Defense and Space για την κατασκευή των δύο νέων δορυφόρων που θα αντικαταστήσουν τους τρεις υφιστάμενους δορυφόρους στην γειτονιά των Hotbird στις 13 μοίρες ανατολικά. Οι πλήρως ηλεκτροκίνητοι δορυφόροι θα τεθούν σε υπηρεσία το 2022 με δέσμες που θα καλύπτουν την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ειδικότερα, θα υπάρξει βελτιωμένη κάλυψη στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, ενισχυμένη με μία ισχυρή Ευρωπαϊκή Superbeam.

Οι δύο νέοι δορυφόροι θα εξασφαλίσουν πλήρη συνέχεια των υπηρεσιών από τις 102 συχνότητες/transpoder που είναι σήμερα σε λειτουργία στην Ku-band, ασφαλή ανάπτυξη και πλεονασμό χωρητικότητας στη θέση των Hotbird. Ο στόλος των Hotbird αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά συστήματα στην Ευρώπη, μεταδίδοντας 1.000 τηλεοπτικά κανάλια σε περισσότερα από 135 εκατομμύρια σπίτια στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τα νέα διαστημικά σκάφη θα βασιστούν στην πλατφόρμα Eurostar Neo, το νέα πρότυπο σχέδιο γεωστατικών τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων της Airbus, που αποτελεί σημαντική εξέλιξη της εξαιρετικά αξιόπιστης και επιτυχημένης σειράς Eurostar με μια σειρά από σημαντικές καινοτομίες. Το Eurostar Neo συνδυάζει αυξημένη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου και πιο αποδοτικά συστήματα ισχύος και ελέγχου με μειωμένο χρόνο παραγωγής και βελτιστοποιημένο κόστος.

Οι δορυφόροι συνδυάζουν ηλεκτρική ισχύ 22 kW με μάζα εκτόξευσης μόλις 4.500 κιλά, χάρη στην έκδοση EOR (Electric Orbit Raising) της πλατφόρμας Eurostar Neo. Με την προγραμματισμένη εκτόξευση τους το 2021, θα είναι ο ένατος και δέκατος ηλεκτροκίνητος δορυφόρος μεγάλης ισχύς Eurostar, αξιοποιώντας πολλαπλούς προωστικούς ηλεκτρικούς κινητήρες για ταχύτερη τοποθέτηση σε τροχιά και επιτόπου ελιγμούς.

https://www.airbus.com/

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.