Ειδήσεις . News
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 | 13:44

Η Airbus θα κατασκευάσει τους δύο νέους δορυφόρους Hotbird της Eutelsat

Η Eutelsat Communications επέλεξε την Airbus Defense and Space για την κατασκευή των δύο νέων δορυφόρων που θα αντικαταστήσουν τους τρεις υφιστάμενους δορυφόρους στην γειτονιά των Hotbird στις 13 μοίρες ανατολικά. Οι πλήρως ηλεκτροκίνητοι δορυφόροι θα τεθούν σε υπηρεσία το 2022 με δέσμες που θα καλύπτουν την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ειδικότερα, θα υπάρξει...

Η Eutelsat Communications επέλεξε την Airbus Defense and Space για την κατασκευή των δύο νέων δορυφόρων που θα αντικαταστήσουν τους τρεις υφιστάμενους δορυφόρους στην γειτονιά των Hotbird στις 13 μοίρες ανατολικά. Οι πλήρως ηλεκτροκίνητοι δορυφόροι θα τεθούν σε υπηρεσία το 2022 με δέσμες που θα καλύπτουν την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ειδικότερα, θα υπάρξει βελτιωμένη κάλυψη στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, ενισχυμένη με μία ισχυρή Ευρωπαϊκή Superbeam.

Οι δύο νέοι δορυφόροι θα εξασφαλίσουν πλήρη συνέχεια των υπηρεσιών από τις 102 συχνότητες/transpoder που είναι σήμερα σε λειτουργία στην Ku-band, ασφαλή ανάπτυξη και πλεονασμό χωρητικότητας στη θέση των Hotbird. Ο στόλος των Hotbird αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά συστήματα στην Ευρώπη, μεταδίδοντας 1.000 τηλεοπτικά κανάλια σε περισσότερα από 135 εκατομμύρια σπίτια στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τα νέα διαστημικά σκάφη θα βασιστούν στην πλατφόρμα Eurostar Neo, το νέα πρότυπο σχέδιο γεωστατικών τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων της Airbus, που αποτελεί σημαντική εξέλιξη της εξαιρετικά αξιόπιστης και επιτυχημένης σειράς Eurostar με μια σειρά από σημαντικές καινοτομίες. Το Eurostar Neo συνδυάζει αυξημένη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου και πιο αποδοτικά συστήματα ισχύος και ελέγχου με μειωμένο χρόνο παραγωγής και βελτιστοποιημένο κόστος.

Οι δορυφόροι συνδυάζουν ηλεκτρική ισχύ 22 kW με μάζα εκτόξευσης μόλις 4.500 κιλά, χάρη στην έκδοση EOR (Electric Orbit Raising) της πλατφόρμας Eurostar Neo. Με την προγραμματισμένη εκτόξευση τους το 2021, θα είναι ο ένατος και δέκατος ηλεκτροκίνητος δορυφόρος μεγάλης ισχύς Eurostar, αξιοποιώντας πολλαπλούς προωστικούς ηλεκτρικούς κινητήρες για ταχύτερη τοποθέτηση σε τροχιά και επιτόπου ελιγμούς.

https://www.airbus.com/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TechniSat DIGIMETER S4 TOUCH

Η αγορά σήμερα

14-02-2019

TechniSat DIGIMETER S4 TOUCH

Διαθέσιμο από την AMF Electronics το Digimeter S4 Touch της Technisat. Πρόκειται για ένα εύκολο, ακριβές και πλήρες όργανο μέτρησης DVB σημάτων, το οποίο διαθέτει υψηλής ανάλυσης έγχρωμη TFT 4,3” οθόνη. Μετράει δορυφορικά, επίγεια και καλωδιακά σήματα, ενώ μετράει και ραδιοφωνικά FM, DAB σήματα...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 125

Τεύχος 125

23-01-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 125

Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές και παρουσιάσεις του νέου τεύχους μπορούμε να βρούμε: Την δοκιμή του νέου δέκτη Vu+ DUO 4K της VU, ενός Hi-End δορυφορικού δέκτη με προηγμένες δυνατότητες λήψης και εγγραφών. Ο ολοκαίνουργιος Vu+ Duo 4K, ο  ταχύτερος Enigma2 δέκτης που κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά, καθώς διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή 2.1GHz, εξοπλίζεται με διπλά FBC tuners, χάρη στα οποία διαθέτει προηγμένες δυνατότητες λήψης και εγγραφών. Με ενσωματωμένα Wi-Fi και Bluetooth interfaces, αλλά και υποστήριξη Kodi, HbbTV, διπλού transcoding και multiboot, ο Vu+ Duo 4K θα ενθουσιάσει τους φανατικούς φίλους των Enigma2 δορυφορικών δεκτών. Ακ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.