Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 | 13:50

Έξυπνες και καινοτόμες κατασκευές μαθητών αναδείχθηκαν από τον 4ο κύκλο του προγράμματος STEMpowering Youth

Ολοκληρώθηκε ακόμη ένας κύκλος του προγράμματος STEMpowering Youth του Ιδρύματος Vodafone, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo - Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής, εκπαιδεύοντας τους μαθητές σε εργαστήρια STEM, με στόχο την προετοιμασία των πολιτών του αύριο.

Ολοκληρώθηκε ακόμη ένας κύκλος του προγράμματος STEMpowering Youth του Ιδρύματος Vodafone, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo - Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής, εκπαιδεύοντας τους μαθητές σε εργαστήρια STEM, με στόχο την προετοιμασία των πολιτών του αύριο.

Μέσα από τον 4ο κύκλο των εξωσχολικών εργαστηρίων του προγράμματος που πραγματοποιήθηκαν σε τάξεις της Θράκης, της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, του Β.Α. Αιγαίου και του Ιονίου, προέκυψαν 49 καινοτόμες κατασκευές, δίνοντας λύση σε καθημερινά θέματα που αφορούν την προστασία του πολίτη και του περιβάλλοντος, την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, την υγεία και τη στήριξη ευπαθών ομάδων, τον τουρισμό, την «έξυπνη» πόλη, την ψυχαγωγία και τη μάθηση. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν 3 κατασκευές για την καινοτομία, την ευρηματικότητα και την επίλυση κάποιου σημαντικού κοινωνικού ζητήματος για την τοπική τους κοινωνία.

Οι τρεις κατασκευές που ξεχώρισαν είναι οι ακόλουθες:

  • ArΤUNEino: Το μουσικό αυτί, μια κατασκευή από 2 μαθητές στο Ληξούρι, οι οποίοι έφεραν την καινοτομία στην πιοπαλιά Φιλαρμονική σχολή στην Ελλάδα, τη Φιλαρμονική Ληξουρίου, που πλέον έχει, εύκολα, καλοκουρδισμένα όργανα, χάρη στην εφαρμογή βαθμονόμησης των οργάνων τους.
  • Parking Assistant App, μια εφεύρεση 2 μαθητών από την Κομοτηνή που κάνει το πάρκινγκ “παιχνιδάκι”, αφού μπορεί να δείξει στους ενδιαφερόμενους οδηγούς τις διαθέσιμες θέσεις σε ένα δημόσιο πάρκινγκ.
  • Αυτόματο αλκοτέστ για αυτοκίνητα από 3 μαθήτριες της Ρόδου, οι οποίες έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα οδικής ασφάλειας υλοποίησαν μια εφαρμογή ώστε κανένας οδηγός αυτοκινήτου να μην μπορεί να ξεκινήσει το όχημα του υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι τρεις ομάδες μαθητών που διακρίθηκαν, μαζί και με τις τρεις νικήτριες του τρέχοντος κύκλου που θα προκύψουν, θα διεκδικήσουν το μεγάλο ετήσιο έπαθλο, ένα μοναδικό ταξίδι στο ερευνητικό κέντρο CERN της Ελβετίας.

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ιδρύματος Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το STEMpowering Youth, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πιλοτικά το 2017, έχει φτάσει σε τόσα σημεία στην Ελλάδα και ωφελεί ετησίως περισσότερα από 14.000 παιδιά. Για εμάς κάθε κύκλος που ολοκληρώνεται και κάθε κατασκευή που δημιουργείται προς όφελος της κοινωνίας αποδεικνύει ότι το καλό που μπορείς να κάνεις μέσω της τεχνολογίας δεν έχει όρια, ιδιαίτερα στα χέρια ενός παιδιού!».

Από το 2017 που ξεκίνησαν τα εργαστήρια STEM σε σχολεία της Θράκης και των Δωδεκανήσων, έχουν πλέον κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών νεαρών “επιστημόνων”, εκπαιδεύοντας μαθητές στο Β. Α. Αιγαίο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο, ενώ πλέον πραγματοποιούνται μαθήματα και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πελοπόννησο.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

AMF AOORSQFR1B1

Η αγορά σήμερα

30-07-2019

AMF AOORSQFR1B1

Ο AMF AOORSQFR1B1 είναι ένας παθητικός οπτικός δέκτης ειδικά σχεδιασμένος για ψηφιακή αρχιτεκτονική FTTH. Λαμβάνει σήμα με δίοδο PIN υψηλής ευαισθησίας και δεν απαιτεί καμία τροφοδοσία και κατανάλωση ρεύματος. Υποστηρίζει ζώνη διέλευσης RF 1,0GHz, ενώ όταν η οπτική ισχύς εισόδου είναι -1dBm (PIN = -1dBm), το επίπεδο εξόδου RF...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Τεύχος 131

22-07-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έκτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για τον Infomir MAG425A, που είναι το πρώτο 4K STB της Infomir για Android TV. Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV με προ-εγκατεστημένες Google υπηρεσίες. Με ενσωματωμένο Chromecast και Wi-Fi διπλής μπάντας 2,4/5GHz, αλλά και Bluetooth ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.