28/05/2019

Το Canal+ πρόκειται να εξαγοράσει τον όμιλο M7

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Με μια κίνηση που θα επεκτείνει την παρουσία του σε επτά νέες ευρωπαϊκές χώρες, ο όμιλος Canal+ πρόκειται να εξαγοράσει τον όμιλο συνδρομητικής τηλεόρασης M7 με τιμή αγοράς μόλις πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ο M7, ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ευρώπη που δραστηριοποιείται στη Μπενελούξ και στην...
Με μια κίνηση που θα επεκτείνει την παρουσία του σε επτά νέες ευρωπαϊκές χώρες, ο όμιλος Canal+ πρόκειται να εξαγοράσει τον όμιλο συνδρομητικής τηλεόρασης M7 με τιμή αγοράς μόλις πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ο M7, ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ευρώπη που δραστηριοποιείται στη Μπενελούξ και στην Κεντρική Ευρώπη, ανήκει στην Astorg, κορυφαία ευρωπαϊκή επενδυτική εταιρεία. Η απόκτηση αυτή υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο όμιλος M7 διανέμει τοπικά και διεθνή κανάλια μέσω δορυφορικών και OTT πλατφορμών. Έχει αναπτύξει παρουσία στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, όπου έχει συνολικά 3 εκατομμύρια συνδρομητές, από τους οποίους 0,8 εκατομμύρια λαμβάνουν το βασικό πακέτο πρόσβασης.

Το M7 θα προσθέσει μία επιπλέον ακόμα πλατφόρμα διανομής για το περιεχόμενο που παράγει ο όμιλος Canal+, ο οποίος επενδύει περισσότερα από 3 δισ. Ευρώ ετησίως στην παραγωγή περιεχομένου. Ο όμιλος επενδύει με επιτυχία σε πρωτότυπα προγράμματα, με μία συλλογή διεθνώς αναγνωρισμένων τηλεοπτικών σειρών. Μέσω του STUDIOCANAL, ο Όμιλος είναι σημαντικός παράγοντας στην παραγωγή ευρωπαϊκών ταινιών και σειρών με παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Σκανδιναβία. Διαθέτει επίσης μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες ταινιών στον κόσμο με 6.000 διεθνείς τίτλους.

Η M7 επιχειρεί με διάφορα εμπορικά σήματα, έχοντας έσοδα άνω των € 400 εκατομμυρίων, διανέμει μεγάλα εθνικά κανάλια καθώς και κορυφαία διεθνή brands όπως τα Disney Channel, HBO, Eurosport, National Geographic και Nickelodeon.

Η ανάπτυξη αυτή θα επιτρέψει στον όμιλο Canal+, ο οποίος έχει ήδη συνδρομητές στη Γαλλία, την Ελβετία και την Πολωνία, να επεκταθεί σε πρόσθετες ευρωπαϊκές περιοχές που αντιπροσωπεύουν 36 εκατομμύρια νοικοκυριά, με συνολικό πληθυσμό περίπου 90 εκατομμυρίων.

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, ο όμιλος Canal+ θα έχει σχεδόν 20 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 12 εκατομμυρίων στην Ευρώπη.

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.