Ειδήσεις . News
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 | 12:55

Ισπανία: Φόρος "RTVE" στους φορείς OTT

Οι φορείς OTT που επιχειρούν στην Ισπανία, όπως το Netflix, το HBO, το Amazon Prime Video, το Sky NOW και το DAZN - μεταξύ άλλων - σύντομα θα υποχρεωθούν από το νόμο να πληρώσουν τον λεγόμενο φόρο RTVE για τη χρηματοδότηση του ισπανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.
Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Οι φορείς OTT που επιχειρούν στην Ισπανία, όπως το Netflix, το HBO, το Amazon Prime Video, το Sky NOW και το DAZN - μεταξύ άλλων - σύντομα θα υποχρεωθούν από το νόμο να πληρώσουν τον λεγόμενο φόρο RTVE για τη χρηματοδότηση του ισπανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

Η ισπανική κυβέρνηση προσαρμόζει στην εθνική νομοθεσία την οδηγία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων (AVMSD), η οποία αναφέρει ως μία από τις αρχές της την αρχή της ισότητας μεταξύ όλων των φορέων εκμετάλλευσης. Στην πράξη, αυτό σημαίνει την εφαρμογή των ίδιων φόρων στους φορείς OTT, όπως στην περίπτωση των παραδοσιακών τηλεοπτικών φορέων (Mediaset και Atresmedia) και των φορέων συνδρομητικής τηλεόρασης (Movistar, Orange και Vodafone).

Η ισπανική κυβέρνηση θέλει οι φορείς OTT να πληρώσουν το 5% των εσόδων τους για τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και το 3% των εσόδων για τη χρηματοδότηση της RTVE. Αυτή είναι μια απαίτηση που συχνά ζητείται από τους παραδοσιακούς φορείς εκμετάλλευσης ως εγγύηση για τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει τη ρύθμιση έχοντας κατά νου τον αριθμό των συνδρομητών που έχουν οι φορείς ΟΤΤ, προκειμένου να τους αποτρέψει να ξεφύγουν από την πληρωμή του φόρου, καθώς δηλώνουν τα έσοδα τους σε άλλες χώρες. Ως παράδειγμα, σύμφωνα με την El Español, η HBO θα πρέπει να πληρώσει κατ' αναλογία για τα 40 εκατομμύρια ευρώ που θα είχε κερδίσει από τους 475.000 συνδρομητές της, αντί των μόλις 17 εκατομμυρίων ευρώ που δηλώθηκαν ως έσοδα το 2017.

Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι φορείς OTT θα πρέπει να πληρώσουν ανεξάρτητα από την χώρα στην οποία βρίσκονται τα κεντρικά τους γραφεία.

Ο κανονισμός θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

WISI DB03

Η αγορά σήμερα

12-11-2019

WISI DB03

Σε διαθεσιμότητα από την AMF Electronics η νέα σειρά πριζών Wisi DB03. Πρόκειται για πρίζες τύπου multimedia που λειτουργούν σε εύρος ζώνης συχνοτήτων 5-2400MHz. Διαθέτουν κανάλι επιστροφής και είναι ιδανικές για εφαρμογές DOCSIS και συστήματα διανομής δορυφορικών σημάτων. Εξοπλίζονται με δύο υποδοχές IEC για τη σύνδεση των τερματικών συσκευών και...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 135

Τεύχος 135

20-11-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 135

Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το ένατο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, με ένα αφιέρωμα στη νέα αθλητική πλατφόρμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους αποτελεί το αφιέρωμα στην PAOK TV, τη νέα πλατφόρμα μετάδοσης όλων των εντός έδρας αγώνων ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. Έπειτα από την πολυετή παραμονή των ομάδων στην κοινή τηλεοπτική στέγη της Nova και την είσοδο από πέρυσι της ΕΡΤ στις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων της Super League, έρχεται πλέον το PAOK TV για να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η διαδικτυακή πλατφόρμα PAOK TV ανήκει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία γίνεται η πρώτη στα χρονικά ομάδα της χ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.