Ειδήσεις . News
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 | 12:55

Ισπανία: Φόρος "RTVE" στους φορείς OTT

Οι φορείς OTT που επιχειρούν στην Ισπανία, όπως το Netflix, το HBO, το Amazon Prime Video, το Sky NOW και το DAZN - μεταξύ άλλων - σύντομα θα υποχρεωθούν από το νόμο να πληρώσουν τον λεγόμενο φόρο RTVE για τη χρηματοδότηση του ισπανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.
Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Οι φορείς OTT που επιχειρούν στην Ισπανία, όπως το Netflix, το HBO, το Amazon Prime Video, το Sky NOW και το DAZN - μεταξύ άλλων - σύντομα θα υποχρεωθούν από το νόμο να πληρώσουν τον λεγόμενο φόρο RTVE για τη χρηματοδότηση του ισπανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

Η ισπανική κυβέρνηση προσαρμόζει στην εθνική νομοθεσία την οδηγία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων (AVMSD), η οποία αναφέρει ως μία από τις αρχές της την αρχή της ισότητας μεταξύ όλων των φορέων εκμετάλλευσης. Στην πράξη, αυτό σημαίνει την εφαρμογή των ίδιων φόρων στους φορείς OTT, όπως στην περίπτωση των παραδοσιακών τηλεοπτικών φορέων (Mediaset και Atresmedia) και των φορέων συνδρομητικής τηλεόρασης (Movistar, Orange και Vodafone).

Η ισπανική κυβέρνηση θέλει οι φορείς OTT να πληρώσουν το 5% των εσόδων τους για τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και το 3% των εσόδων για τη χρηματοδότηση της RTVE. Αυτή είναι μια απαίτηση που συχνά ζητείται από τους παραδοσιακούς φορείς εκμετάλλευσης ως εγγύηση για τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει τη ρύθμιση έχοντας κατά νου τον αριθμό των συνδρομητών που έχουν οι φορείς ΟΤΤ, προκειμένου να τους αποτρέψει να ξεφύγουν από την πληρωμή του φόρου, καθώς δηλώνουν τα έσοδα τους σε άλλες χώρες. Ως παράδειγμα, σύμφωνα με την El Español, η HBO θα πρέπει να πληρώσει κατ' αναλογία για τα 40 εκατομμύρια ευρώ που θα είχε κερδίσει από τους 475.000 συνδρομητές της, αντί των μόλις 17 εκατομμυρίων ευρώ που δηλώθηκαν ως έσοδα το 2017.

Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι φορείς OTT θα πρέπει να πληρώσουν ανεξάρτητα από την χώρα στην οποία βρίσκονται τα κεντρικά τους γραφεία.

Ο κανονισμός θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DM303L HD

Η αγορά σήμερα

27-08-2019

DM303L HD

Έφτασε στην AMF Electronics ο νέος ψηφιακός διαμορφωτής DM303L HD. Χρησιμοποιείται για να διαμορφώνει ένα HDMI σήμα από οποιαδήποτε πηγή σε DVB-T επίγειο ψηφιακό κανάλι της μπάντας των UHF ή VHF, ώστε να μπορεί αυτό να διανεμηθεί μέσω του ομοαξονικού δικτύου. Δίνει ποιότητα εικόνας Full HD με ανάλυση 1080p, ενώ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Τεύχος 132

28-08-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έβδομο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οι δοκιμές του νέου τεύχους ξεκινάνε με το άρθρο για το επαγγελματικό headend ENGEL MS4400FTA, που είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ανεξάρτητα διπλά tuners και κάνει επαγγελματική διανομή τηλεοπτικού σήματος σε χώρους φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση. Είναι ένα micro headend της Engel που έχει δυνατότητα να διαχειρίζεται τέσσερα DVB-S/S2/T/T2/C σήματα και να αποδίδει στην έξοδο τέσσερα ρυθμιζόμενα DVB-T/C κανάλια. Υποστηρίζει τεχνολογία “pool” που παρέχει τεράστια ευελιξία στην επιλογή προγραμμάτων, ενώ τα δύο ενσωματωμένα ανεξά...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.