13/09/2019

Πολυνομοσχέδιο ενόψει για δίκτυα νέας γενιάς, αδειοδότηση κεραιών και 5G!

Τι προβλέπει το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο

Στη σφαίρα των δικτύων νέας γενιάς και του Διαδικτύου των Πραγμάτων θα βάλει τη χώρα το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο, η κατάρτιση του οποίου προβλέπεται στο Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο που θα είναι σε διαβούλευση μέχρι την Τρίτη 17/9.

Το νομοσχέδιο θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την ανάπτυξη σύγχρονων δικτυακών υποδομών στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων οπτικών ινών, των δικτύων 5G, των υποδομών για τα smart cities και τους διαδρόμους έξυπνης αυτοματοποιημένης οδήγησης, καθώς και όλων των υποδομών που υποστηρίζουν το Internet of Things (IoT).

Το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο καταρτίζεται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ), η οποία και εισηγείται τις απαραίτητες πολιτικές και στόχους, καθώς και τους τρόπους υλοποίησής τους. Εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ΓΓΤΤ είναι επίσης αρμόδια για την παρακολούθηση των δεικτών του Ψηφιακού Θεματολογίου για την Ευρώπη, όπως και για την παρακολούθηση της πορείας εφαρμογής και την επικαιροποίηση του Σχεδίου.

Η εκπόνηση του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου αποτελεί έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη σύγχρονων δικτυακών υποδομών στη χώρα και στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για την αδειοδότηση των κεραιών. Με βάση τις προτεινόμενες ρυθμίσεις:

Οι δράσεις, το φυσικό αντικείμενο των οποίων αφορά στο σχεδιασμό και εγκατάσταση πάσης φύσεως δικτύων και υποδομών σταθερών, ασύρματων και δορυφορικών επικοινωνιών όπως, ιδίως, των δικτύων οπτικών ινών, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των δικτύων WiFi, των υποδομών έξυπνων πόλεων, των υποδομών για διαδρόμους έξυπνης αυτοματοποιημένης οδήγησης, κ.λπ. καθώς και των εξειδικευμένων δικτύων που λειτουργούν ως διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙοΤ, Internet of Things) και που σχεδιάζονται από φορείς του Δημοσίου με σκοπό την ένταξή τους σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ελέγχονται ως προς τη συμβατότητά τους με το εκάστοτε ισχύον Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο.

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.