Ειδήσεις . News
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 | 15:09

Πολυνομοσχέδιο ενόψει για δίκτυα νέας γενιάς, αδειοδότηση κεραιών και 5G!

Τι προβλέπει το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο

Στη σφαίρα των δικτύων νέας γενιάς και του Διαδικτύου των Πραγμάτων θα βάλει τη χώρα το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο, η κατάρτιση του οποίου προβλέπεται στο Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο που θα είναι σε διαβούλευση μέχρι την Τρίτη 17/9.

Το νομοσχέδιο θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την ανάπτυξη σύγχρονων δικτυακών υποδομών στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων οπτικών ινών, των δικτύων 5G, των υποδομών για τα smart cities και τους διαδρόμους έξυπνης αυτοματοποιημένης οδήγησης, καθώς και όλων των υποδομών που υποστηρίζουν το Internet of Things (IoT).

Το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο καταρτίζεται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ), η οποία και εισηγείται τις απαραίτητες πολιτικές και στόχους, καθώς και τους τρόπους υλοποίησής τους. Εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ΓΓΤΤ είναι επίσης αρμόδια για την παρακολούθηση των δεικτών του Ψηφιακού Θεματολογίου για την Ευρώπη, όπως και για την παρακολούθηση της πορείας εφαρμογής και την επικαιροποίηση του Σχεδίου.

Η εκπόνηση του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου αποτελεί έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη σύγχρονων δικτυακών υποδομών στη χώρα και στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για την αδειοδότηση των κεραιών. Με βάση τις προτεινόμενες ρυθμίσεις:

Οι δράσεις, το φυσικό αντικείμενο των οποίων αφορά στο σχεδιασμό και εγκατάσταση πάσης φύσεως δικτύων και υποδομών σταθερών, ασύρματων και δορυφορικών επικοινωνιών όπως, ιδίως, των δικτύων οπτικών ινών, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των δικτύων WiFi, των υποδομών έξυπνων πόλεων, των υποδομών για διαδρόμους έξυπνης αυτοματοποιημένης οδήγησης, κ.λπ. καθώς και των εξειδικευμένων δικτύων που λειτουργούν ως διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙοΤ, Internet of Things) και που σχεδιάζονται από φορείς του Δημοσίου με σκοπό την ένταξή τους σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ελέγχονται ως προς τη συμβατότητά τους με το εκάστοτε ισχύον Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TRIAX EoC

Η αγορά σήμερα

07-10-2019

TRIAX EoC

Το Triax EoC αποτελεί μια προηγμένη λύση για τη μεταφορά Ethernet σήματος μέσω του ομοαξονικού δικτύου, σε συνύπαρξη με τα τηλεοπτικά σήματα. Επειδή μάλιστα χρησιμοποιεί πολύ χαμηλές συχνότητες, μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε παλιά ομοαξονικά δίκτυα, μειώνοντας έτσι το συνολικό κόστος ανάπτυξης έως και 30%.et σύνδεση και τηλεοπτικό

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 133

Τεύχος 133

24-09-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 133

Το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έκτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για τον AMIKO VIPER 4K, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο καθαρόαιμο Enigma2 combo δέκτη της Amiko που έρχεται με υποστήριξη 4K UHD H.265/HEVC και δύο νέας γενιάς tuners, συμβατά με όλα τα σύγχρονα πρότυπα του DVB. Ένα DVB-S2X με δυνατότητα λήψης multi-stream δορυφορικών εκπομπών και ένα υβριδικό DVB-C/T2 tuner για λήψη καλωδιακών/επίγειων προγραμμάτων. Υποστηρίζει USB Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση στο τοπικό δίκτυο, ενώ η συμβατότητά του με Kodi και HbbTV είναι πραγματικά υποδειγματική! Οι δοκιμές του νέου τεύχους συ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.