28/01/2020

Σε πλήρη εμπορική λειτουργία ο Eutelsat 7C

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Ο νέος δορυφόρος EUTELSAT 7C της Eutelsat έχει εισέλθει σε πλήρη εμπορική υπηρεσία και είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους μεταδότες στην Αφρική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία. Κατασκευασμένος από την Maxar Technologies, ο EUTELSAT 7C είναι ένας ηλεκτρικός δορυφόρος υψηλής ισχύος...
Ο νέος δορυφόρος EUTELSAT 7C της Eutelsat έχει εισέλθει σε πλήρη εμπορική υπηρεσία και είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους μεταδότες στην Αφρική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία.

Κατασκευασμένος από την Maxar Technologies, ο EUTELSAT 7C είναι ένας ηλεκτρικός δορυφόρος υψηλής ισχύος και μάζας 3.4 τόνων που μεταφέρει 49 αναμεταδότες ισοδύναμου Ku-band 36-Mhz. Ο δορυφόρος εκτοξεύθηκε με επιτυχία από το Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας στις 20 Ιουνίου 2019, και τοποθετήθηκε στην τροχιακή θέση των 7 μοιρών ανατολικά, μαζί με τον EUTELSAT 7B, αυξάνοντας την δορυφορική χωριτικότητα στη δυναμική αυτή γειτονιά κατά 19 αναμεταδότες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 27 προς 28 Ιανουαρίου 2020, οι ομάδες Eutelsat μετανάστευσαν αρκετές υπηρεσίες από τον EUTELSAT 7A στον EUTELSAT 7C, συμπεριλαμβανομένης της τουρκικής συνδρομητικής πλατφόρμας Digiturk, του τουρκικού εθνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού TRT και της Globecast UK για κάλυψη σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο EUTELSAT 7A θα μεταφερθεί σε άλλη τροχιακή θέση ως μέρος της στρατηγικής βελτιστοποίησης του στόλου της Eutelsat.
Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.