Συζητήσεις στο satleo

Δορυφορικές λήψεις γενικά
wos12 | 2-April-2020 | 23:39:02

Δορυφορικές λήψεις γενικά
wos12 | 2-April-2020 | 22:54:02

Δορυφορικές λήψεις γενικά
nektarios 1451 | 2-April-2020 | 21:53:02

IPTV Γενικά
hercoulis | 2-April-2020 | 21:12:02

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
geoavlonitis | 2-April-2020 | 20:51:02

Ειδήσεις . News
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 | 11:49

ΔΕΠΘΕ: Ανανεώνει πρόγραμμα και εξοπλισμό το 2020

Αύξηση του προϋπολογισμού κατά 45% και αλλαγές στο πρόγραμμα των δημοτικών μέσων ενημέρωσης αποφάσισε για το τρέχον έτος το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Θεάματος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αύξηση του προϋπολογισμού κατά 45% και αλλαγές στο πρόγραμμα των δημοτικών μέσων ενημέρωσης αποφάσισε για το τρέχον έτος το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Θεάματος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι αλλαγές στοχεύουν καταρχάς στην τεχνική αναβάθμιση τόσο της δημοτικής τηλεόρασης, όσο και των δημοτικών ραδιοφώνων, αλλά και στην αναδιάρθρωση του προγράμματός τους, προκειμένου να αυξηθεί η τηλεθέαση και η ακροαματικότητά τους αντίστοιχα.

Γι’ αυτό και στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης που ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα υποβληθεί  προς έγκριση στην οικονομική επιτροπή του δήμου, ο προϋπολογισμός για το 2020 έχει προσδιοριστεί στο ποσό των 5,442 εκ. ευρώ, έναντι 3,735 εκ. ευρώ του 2019. Η αύξηση, πάντως, προβλέπεται να γίνει χωρίς επιβάρυνση για τον δήμο, από τον οποίο θα ζητηθεί επιχορήγηση ύψους 3,3 εκ. ευρώ, όπως και πέρσι.

«Αναγκαίες δαπάνες»

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Γιώργος Αβαρλής, ο προηγούμενος προϋπολογισμός δεν άφηνε πολλά περιθώρια για βελτιωτικές παρεμβάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης. Παρεμβάσεις που φάνηκε πόσο απαραίτητες ήταν από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα κυρίως σε ζωντανές μεταδόσεις της δημοτικής τηλεόρασης.

«Ο εξοπλισμός είναι πολύ παλιός και έπρεπε οπωσδήποτε να αντικατασταθεί», τόνισε ο κ. Αβαρλής, ο οποίος επισήμανε επίσης ότι θα ανανεωθεί και ο στόλος των οχημάτων, πιθανότατα μέσω leasing.

Εκτός από κινηματογραφικές μηχανές και είδη εξοπλισμού τους, έχει προβλεφθεί δαπάνη και για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικού.

Βασικός στόχος της ΔΕΠΘΕ είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της ισχύος εκπομπής και της εμβέλειας του ηχητικού σήματος των δύο ραδιοφωνικών σταθμών (FM100, FM100.6), αλλά και η αυτονομία εκπομπής ηχητικού ή και τηλεοπτικού σήματος σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕΤΤ και του ΕΣΡ σε περιόδους εκτάκτου ανάγκης.

Πηγή: grtimes.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 24/2/2020)

Αλλαγές στο πρόγραμμα

Παρότι βρισκόμαστε στη μέση της τηλεοπτικής σεζόν, σχεδιάζονται σημαντικές αλλαγές και στο πρόγραμμα των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, με το ζωντανό νυχτερινό δελτίο ειδήσεων που θα μεταδίδεται στις 22.00.

«Υπάρχουν κάποιες εκπομπές που θα αλλάξουν, θα προστεθεί ενημερωτική εκπομπή το μεσημέρι, ενώ θα επιδιώξουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα και μία ζωοφιλική εκπομπή», ανέφερε ο κ. Αβαρλής.

Αλλαγές θα υπάρξουν και σε επίπεδο των προσώπων που θα παρουσιάζουν τις ειδήσεις και τις εκπομπές, μέσα, πάντως, από το υπάρχον δημοσιογραφικό δυναμικό της επιχείρησης.

Βαρύτητα θα δοθεί και στην τηλεοπτική κάλυψη σημαντικών διοργανώσεων και δράσεων που υλοποιούνται στην πόλη από τον δήμο και άλλους φορείς, ενώ θα επιστρέψει η ζωντανή μετάδοση θρησκευτικών εκδηλώσεων και εθνικών επετείων.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο κ. Αβαρλής, δεδομένου ότι οι αλλαγές απαιτούν προεργασία, υπολογίζεται ότι το νέο πρόγραμμα θα βγει στον αέρα μέσα στον Απρίλιο.

Βασικοί στόχοι

Η νέα διοίκηση έχει θέσει νέους στόχους, όπως η διαμόρφωση μονάδας εξωτερικών μεταδόσεων (τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής), ώστε να είναι δυνατή η χρήση της έναντι μισθώματος από κάθε ενδιαφερόμενο για την κάλυψη αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός δικτύου δημοτικών ΜΜΕ στην Ε.Ε. (αξιοποιώντας καταρχάς τα δημοτικά ΜΜΕ των αδελφοποιημένων πόλεων με τον δήμο Θεσσαλονίκης για την ανταλλαγή προγράμματος υψηλών προδιαγραφών και την συμπαραγωγή οπτικοακουστικού προγράμματος.

Αξιοποίηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων

Κομβικός στόχος εξάλλου είναι η αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων με τρίτες χώρες όπως:

  • Την ενεργοποίηση συμμετοχής της ΔΕΠΘΕ στο νόμο 1866/1989 (άρθρο 7) για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών με στόχο την συμμετοχή της ΔΕΠΘΕ σε οπτικοακουστικό προϊόν με κατεύθυνση την κινηματογραφική αίθουσα.
  • Ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε. (Creative Europe – «Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη 2014 – 2020») για την συμπαραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, την προώθηση πολιτιστικού προϊόντος στις χώρες των Βαλκανίων και της Ε.Ε., την εκπαίδευση προσωπικού και τη συμμετοχή σε πλατφόρμες ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ε.Ε.
  • Ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και συμπαραγωγές με χώρες εκτός Ε.Ε.
  • Συνεργασία με Εθνικούς φορείς όπως το ΕΚΟΜΕ, το Ε.Κ.Κ, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την αξιοποίηση πόρων διάσωσης αρχείων, εκπαίδευσης προσωπικού και συμπαραγωγών.
Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DST 105

Η αγορά σήμερα

31-03-2020

DST 105

Το DST 105 είναι ένα οικονομικό σύστημα κεντρικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης, το οποίο προσφέρει συνολικά έως 10 δορυφορικά κανάλια που προγραμματίζονται από το διαχειριστή σε multiplex εξόδου της επιλογής του, για διανομή τους σε απεριόριστο αριθμό τηλεοράσεων.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Τεύχος 139

17-03-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Τα IPTV Boxes είναι μια κατηγορία συσκευών με αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς στις μέρες μας κερδίζουν την προτίμηση ολοένα και περισσότερων χρηστών, με αποτέλεσμα η διείσδυσή τους στο σαλόνι του σπιτιού να αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Χωρίς την ανάγκη να συνδέονται σε κεραία, μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του Internet. Έτσι, προσφέρουν στους χρήστες έναν εναλλακτικό τρόπο να παρακολουθούν τηλεόραση, που για τους νεότερους ηλικιακά αποτελεί μάλιστα τον βασικότερο, ή και τον αποκλειστικό τρόπο τηλεθέασης. Ένα νέο TV Box ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.