08/04/2020

Η "μάχη" κατά της πειρατείας και στον καιρό της πανδημίας...

Γράφτηκε από: N.D

Σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, έρχεται να προστεθεί και το….αγκάθι που ακούει στο όνομα "πειρατεία". Τα οποία παράνομα πειρατικά streamings κάνουν οικονομική ζημία όχι μόνο στους καθόλα νόμιμους παρόχους, αλλά και κατ’ επέκταση στο δημόσιο με το "μαύρο χρήμα" που διακινείται παγκοσμίως.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως με την πανδημία COVID-19 έχει κάνει τον κόσμο να μένει σπίτι. Και από εκεί να εργάζεται, να εκπαιδεύεται και φυσικά να επικοινωνεί και να ψυχαγωγείται. Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, έχει αυξηθεί κατά πολύ και η κίνηση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις 19/3 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο BEREC (Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες) είχαν κάνει κοινή δήλωση με την οποία έκαναν συστάσεις στους παρόχους να προσφέρουν κανονική (standard) και όχι υψηλή ανάλυση (high-definition) και να συνεργαστούν με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών (https://www.amna.gr/home/article/441473/I-Komision-kalei-tous-parochous-sunechous-rois-opos-to-Netflix--tis-etaireies-tilepikoinonion-kai-tous-christes-na-apotrepsoun-ti-sumforisi-ton-diktuon-logo-koronoiou).

Και σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, έρχεται να προστεθεί και το….αγκάθι που ακούει στο όνομα "πειρατεία". Τα οποία παράνομα πειρατικά streamings κάνουν οικονομική ζημία όχι μόνο στους καθόλα νόμιμους παρόχους, αλλά και κατ’ επέκταση στο δημόσιο με το "μαύρο χρήμα" που διακινείται παγκοσμίως. Και το οξύμωρο είναι ότι τα "πειρατικά" λογισμικά διαφημίζουν και αναβαθμίσεις (!) των υπηρεσιών τους.

Και εδώ έρχεται το...παράλογο της υπόθεσης. Αντί λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για όλο τον κόσμο, αλλά και για τους νόμιμους Pay TV operators που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους, αντί τους ζητάνε να κατεβάζουν την ποιότητα υπηρεσιών στο streaming γιατί δεν προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο....shut down των παράνομων streamings; Απορίες που μένουν να απαντηθούν....

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.