Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
giannis 6 | 30-May-2020 | 6:35:30

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
Μάρκος vs Λαϊκός fm 107,1 | 30-May-2020 | 1:17:30

NOVA
winlink | 29-May-2020 | 23:57:29

Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα
tasos.cz | 29-May-2020 | 23:03:29

Tεχνικά θέματα
wos12 | 29-May-2020 | 21:11:29

Ειδήσεις . News
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 | 12:53

Προς κλείσιμο οδεύουν τα κοινοτικά τηλεοπτικά δίκτυα της Μελβούρνης και της Αδελαΐδας

Ένα πολύ μεγάλο πλήγμα ετοιμάζεται να δεχτεί ο χώρος των πολυπολιτισμικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αφού οι άδειες των τηλεοπτικών καναλιών Channel 31 της Μελβούρνης και Channel 44 της Αδελαΐδας δεν έχουν ανανεωθεί κι αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί μέχρι τις 30/6, τότε θα αναγκαστούν...ησης των σταθμών”.

Ένα πολύ μεγάλο πλήγμα ετοιμάζεται να δεχτεί ο χώρος των πολυπολιτισμικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αφού οι άδειες των τηλεοπτικών καναλιών Channel 31 της Μελβούρνης και Channel 44 της Αδελαΐδας δεν έχουν ανανεωθεί κι αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί μέχρι τις 30/6, τότε θα αναγκαστούν να σταματήσουν να εκπέμπουν.

Τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσουν τον δρόμο των άλλων κοινοτικών τηλεοπτικών δικτύων σε Σίδνεϊ (TVS), Μπρίσμπαν (Bris31) και Περθ (WTV), τα οποία έχουν ρίξει τις κεραίες τους από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο λόγος πίσω από το κλείσιμο των σταθμών είναι η έλλειψη οικονομικής σταθερότητας, αφού πρόκειται για κανάλια τα οποία εκπέμπουν δωρεάν, με την Κυβέρνηση να τους ωθεί προς την δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας από το 2014 κιόλας.

Ωστόσο οι άδειες λειτουργίας τους πάντοτε επεκτείνονταν, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, μέχρι τώρα.

Τα κανάλια αυτά αποτελούσαν μια “δεξαμενή” τηλεοπτικών ταλέντων αφού παρείχαν την δυνατότητα σε αρκετούς φοιτητές, ερασιτέχνες κι εθελοντές να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της τηλεόρασης υπό πραγματικές συνθήκες, ώστε μετέπειτα να μπουν κανονικά στον επαγγελματικό χώρο.

Μιλώντας για το θέμα στον “Νέο Κόσμο”, ο παραγωγός της εκπομπής “The AFL Footy Show” που εκπέμπει από το Channel 31 κι άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της κοινοτικής τηλεόρασης, Φοίβος Αντωνίου, έκανε λόγο για τεράστια οπισθοδρόμηση:

“Είναι πολύ θλιβερό που βλέπουμε (το κανάλι) να φεύγει, βρίσκεται στις ζωές μας για χρόνια και νομίζω πως η Κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές. Η κίνηση αυτή ουσιαστικά αφαιρεί όλη την κοινοτική τηλεόραση από την χώρα. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω με δεδομένο ό,τι όλοι έδω κάνουμε κινήσεις για την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας αλλά και την ανάπτυξή της”.

Ωστόσο, ο κ. Αντωνίου άφησε ανοιχτό κι ένα “παραθυράκι” ελπίδας πως μπορεί οι συγκεκριμένοι σταθμοί να παραμείνουν ζωντανοί:

“Πλεόν και ο σταθμός της Αδελαΐδας (Channel 44) ακολουθεί την ίδια πορεία με αυτούς του Σίδνεϊ, της Δυτικής Αυστραλίας και του Περθ, αλλά δεν έχει δοθεί ακόμη κάποια επίσημη εντολή. Κι έχουμε γράψει στον αρμόδιο Υπουργό, ακόμα και εγώ ο ίδιος προσωπικά έχω στείλει επιστολή, γιατί θεωρούμε πως ίσως τώρα είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για να μας απαντήσουν με όλα όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό. Θεωρώ πως πρόκειται απλά για μια παράλειψη από πλευράς Υπουργείου να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο θέμα τη στιγμή που έχουν τόσα άλλα γύρω τους. Ευελπιστώ να έχουμε δίκιο και πως σύντομα θα μπορέσουμε να κάνουμε μια άλλη είδους κουβέντα σχετικά με το που βρισκόμαστε και το τι μπορούμε να κάνουμε”.

Πάντως, λίγες ελπίδες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφήνει η επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του Υπουργείου για θέματα Επικοινωνιών, Διαδικτυακής Ασφάλειας και Τεχνών, στην οποία τονίζεται η συνεχής υποστήριξη που παρείχε η Κυβέρνηση προς τα κοινοτικά δίκτυα τα τελευταία χρόνια:

“Τα υπολειπόμενα κοινοτικά τηλεοπτικά δίκτυα γνωρίζουν πολύ καλά την θέση της Κυβέρνησης από το 2014”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. “Η κοινοτική τηλεόραση δέχθηκε οικονομική υποστήριξη από την Κυβέρνση το 2018 προκειμένου να βοηθηθεί με την μεταφορά προς τις διαδικτυακές πλατφόρμες. Είχαν παραπάνω από αρκετό χρόνο ώστε να ολοκληρώσουν την μεταφορά αυτή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 και το σημαντικό αυτό έργο πλέον βρίσκεται στα χέρια της διοίκησης των σταθμών”.

Πηγή: neoskosmos.com

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS WIFILF11WTG125

Η αγορά σήμερα

13-05-2020

NEDIS WIFILF11WTG125

Συνδέστε την Wi-Fi έξυπνη λάμπα στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας και χειριστείτε την από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής Nedis SmartLife. Το app, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις του φωτισμού απομακρυσμένα από το smartphone ή το tablet σας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Τεύχος 141

21-05-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί το Σάββατο, 23 Μαΐου, στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η λήψη τηλεοπτικών καναλιών μέσω του διαδικτύου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις μέρες μας, ενώ ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικιακά ομάδες το IPTV streaming αποτελεί τον προτιμότερο τρόπο ζωντανής τηλεθέασης. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι άφθονες και στο άρθρο αναφερόμαστε στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια των οποίων η θέαση είναι εφικτή μέσα από τις Android TV Box συσκευές σας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό Ένας νέος δέκτης που μόλις ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.