13/05/2020

Η ζωή μας στις πλατφόρμες

Και όμως η βρετανική εφημερίδα «Financial Times» στην έκδοση Weekend στα τέλη του περασμένου μήνα προειδοποιούσε για το τι θα χρειασθεί να μάθει το Zoom από το ChatRoulette. Το Zoom – μαζί με τις Microsoft Teams, GoToMeeting, Skype for Business, ezTalks Meetings, StarLeaf, Cisco Webex – εκπροσωπεί...

Η Ελένη, ο Νίκος και ο Χρήστος από την Αθήνα, ο Βασίλης από την Καλαμάτα και ο Σίμος από το Λονδίνο φωτίζουν με τις απαντήσεις πτυχές αυτής της νέας πραγματικότητας που έφερε ο Covid-19 στην καθημερινή μας ζωή

Και όμως η βρετανική εφημερίδα «Financial Times» στην έκδοση Weekend στα τέλη του περασμένου μήνα προειδοποιούσε για το τι θα χρειασθεί να μάθει το Zoom από το ChatRoulette. Το Zoom – μαζί με τις Microsoft Teams, GoToMeeting, Skype for Business, ezTalks Meetings, StarLeaf, Cisco Webex – εκπροσωπεί το καθαρόαιμο επιχειρηματικό μέσο σε αντίθεση με το ChatRoulette, εκπρόσωπο μιας ανατρεπτικής, ελευθεριακής κουλτούρας στο Διαδίκτυο. Αν και έχουν περάσει χρόνια από τις μέρες δόξας του ChatRoulette, οι εταιρείες που διαχειρίζονται δημοφιλείς πλατφόρμες για video & audio conferencing, chat και webinars απέτυχαν να γιατρέψουν «παιδικές ασθένειες» που εξακολουθούν να επιβιώνουν προκαλώντας τρόμο στους χρήστες… Ο Tim Bradshaw, ένας από τους ειδήμονες του νέου τεχνολογικού σύμπαντος στο άρθρο του στους «FT Weekend» επισημαίνει: «Οι ανεπιθύμητοι και ακόμη και οι γυμνοί εισβολείς ήταν μια πρώιμη δυσλειτουργία που οι εταιρείες τεχνολογίας απέτυχαν να διορθώσουν…».

Με τον Covid-19 το ενδιαφέρον για virtual συναντήσεις μετατοπίστηκε από το πεδίο της προσωπικής επαφής, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας στο καθαρά επαγγελματικό – επιχειρηματικό επίπεδο. Και η μετάβαση αυτή έφερε δράματα και μάλιστα μέρα μεσημέρι! Για παράδειγμα, στελέχη επιχειρήσεων – άνδρες και γυναίκες, managers υψηλών προδιαγραφών αλλά και νεαροί developers – χρειάστηκε να συστηθούν εκ νέου και αυτή τη φορά αφήνοντας στην άκρη τις περσόνες που χρησιμοποιούσαν κάνοντας chatting αλλά ακόμη και dating.

Υπερβολές, θα πείτε, και ίσως δεν έχετε άδικο. Αλλά το κακό έγινε και ορισμένοι δεν είχαν… πρόσωπο για να επανεμφανιστούν σε κοινή θέα. Τουλάχιστον να είχαν προλάβει να αλλάξουν φωτογραφίες, ονόματα και διευθύνσεις.

Ας είναι. Τα videoconferences ήρθαν για να μείνουν, όπως και η εργασία εξ αποστάσεως μαζί με άλλες σημαντικές δραστηριότητες που αφορούν την εκπαίδευση, την κατάρτιση κ.ά.

Πώς βίωσαν, όμως, συμπολίτες μας αλλά και συμπατριώτες μας τη ζωή στις πλατφόρμες με τον Covid-19; Η Ελένη, ο Νίκος και ο Χρήστος από την Αθήνα, ο Βασίλης από την Καλαμάτα και ο Σίμος από το Λονδίνο φωτίζουν με τις απαντήσεις πτυχές αυτής της νέας πραγματικότητας.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο tanea.gr

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.