21/05/2020

Ποιοι θέλουν να κλείσει η εφημερίδα «Μαγνησία»;

Με μαύρο εξώφυλλο κυκλοφόρησε σήμερα η εφημερίδα του Βόλου και τίτλο «Ο Φασισμός Δεν Θα Περάσει». Ο εκδότης της «Μαγνησίας» Δημήτρης Καρεκλίδης, με πρωτοσέλιδο άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα, εξηγεί τι ακριβώς συνέβη: «Εντελώς αναίτια πριν από δεκαπέντε ημέρες, ο εκδότης της εφημερίδας "Θεσσαλία" κ. Βασίλης Δανός...
Με μαύρο εξώφυλλο κυκλοφόρησε σήμερα η εφημερίδα του Βόλου και τίτλο «Ο Φασισμός Δεν Θα Περάσει».

Ο εκδότης της «Μαγνησίας» Δημήτρης Καρεκλίδης, με πρωτοσέλιδο άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα, εξηγεί τι ακριβώς συνέβη: «Εντελώς αναίτια πριν από δεκαπέντε ημέρες, ο εκδότης της εφημερίδας "Θεσσαλία" κ. Βασίλης Δανός, επικαλούμενος αθέμιτη κατά τον ίδιο πρακτική να έχουμε χαμηλότερη τιμή πώλησης απ΄ότι η δική του εφημερίδα, μου ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας μας που αφορούσε στην εκτύπωση της "Μαγνησίας" στο πιεστήριο της εταιρίας του. Ο κ. Δανός κατέστησε τη "Μαγνησία" ανταγωνίστρια μιας ιστορικής εφημερίδας 120 ετών όπως η "Θεσσαλία", καθώς με την ύλη της και με την τιμή των 50 λεπτών του ευρώ στο περίπτερο μπορούσε να ανταγωνιστεί την "Θεσσαλία" η οποία κατέγραφε απώλεια φύλλων εξαιτίας της. Ενεργώντας εντελώς αντιδημοκρατικά και με φασιστικό θα έλεγα τρόπο επέβαλε "ξαφνικό θάνατο" σε μια τοπική εφημερίδα. Δικαίωμά του είναι και κρίνεται γι’ αυτό. Τόσο για την ουσία όσο και για την πρόφασή του να δώσει τέλος σε μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία τεσσάρων ετών».

Ο κ. Καρεκλίδης θεωρεί πως πρόκειται για πολιτική δίωξη και έχει να κάνει με τον σημερινό Γ.Γ. Τουρισμού Κώστα Λούλη και τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο: «Δυστυχώς η "Μαγνησία" ενοχλεί και το τελευταίο διάστημα ενόχλησε έντονα έναν φίλο του κ. Δανού και πρώην εκδότη της "Θεσσαλίας", τον σημερινό Γ.Γ. Τουρισμού Κώστα Λούλη και άμεσο συνεργάτη του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου. Ο πρώτος έχει εκδηλώσει ανοιχτά την επιθυμία του να κλείσει τη "Μαγνησία" και ο δεύτερος το έχει υπαινιχθεί. Μόλις χθες ο κ. Μπέος δήλωσε για πολλοστή φορά ότι "η ντροπή που αποτελεί η οικογένεια Καρεκλίδη για τη δημοσιογραφία του Βόλου θα φθάσει στο τέλος της". Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι!».

Η εφημερίδα «Μαγνησία» δεν θα κυκλοφορήσει αύριο Πέμπτη και βρίσκεται προς αναζήτηση τυπογραφείου έστω και εκτός νομού. Την Παρασκευή λογικά θα την πάρουν κανονικά στα χέρια τους οι κάτοικοι της Μαγνησίας.

Πηγή: e-tetradio.gr

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.