15/07/2020

Ορατός από την Ελλάδα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Ορατός από την Ελλάδα είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (International Space Station ή ISS). Σύμφωνα με τη NASA, o ISS είναι ορατός στις εν λόγω περιοχές από την προηγούμενη Τετάρτη, 8 Ιουλίου, και έως και την Παρασκευή 24 Ιουλίου. Πώς θα τον «αναγνωρίσετε»; Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός μοιάζει με αεροπλάνο ή ένα πολύ λαμπερό αστέρι...

Ορατός από την Ελλάδα είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (International Space Station ή ISS). Σύμφωνα με τη NASA, o ISS είναι ορατός στις εν λόγω περιοχές από την προηγούμενη Τετάρτη, 8 Ιουλίου, και έως και την Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Πώς θα τον «αναγνωρίσετε»;

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός μοιάζει με αεροπλάνο ή ένα πολύ λαμπερό αστέρι που μετακινείται κατά μήκος του ουρανού, ωστόσο δεν έχει σποραδικές λάμψεις ή αλλαγές πορείας.

Κινείται πολύ γρηγορότερα από ένα αεροπλάνο. Συγκεκριμένα: ένα αεροπλάνο κινείται με ταχύτητα 965 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ η ταχύτητα του ISS είναι λίγο μεγαλύτερη από 28 χιλιάδες χιλιόμετρα/ώρα.

Ωστόσο, επειδή τα αεροπλάνα κινούνται σε ύψος 10 km ενώ ο ISS σε ύψος περίπου 400 km από την επιφάνεια της Γης, η φαινόμενη πορεία του στον ουρανό διαρκεί έως και μερικά λεπτά.

Πότε και πού θα είναι ορατός

Η NASA έχει δημιουργήσει έναν αναλυτικό πίνακα με τις ώρες, το ακριβές σημείο από το οποίο μπορεί να ιδωθεί ο Σταθμός, όπως και το για πόση ώρα θα είναι ορατός.

Όπως παρατηρείται, ο ISS είναι ορατός δύο με τρεις φορές ημερησίως από ένα έως και έξι λεπτά.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πού και ποιες ώρες είναι ορατός ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός εδώ.

Πηγή: sputniknews.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 15/7/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.