17/07/2020

Το 6G έρχεται και υπόσχεται πολύ υψηλές ταχύτητες

Καθώς ο πλανήτης βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο προς την προσαρμογή του στην τεχνολογία 5G, η Samsung παρουσίασε ήδη ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία δικτύου επόμενης γενιάς, δηλαδή τεχνολογίας 6G. Η Samsung, o τεχνολογικός γίγαντας της Νότιας Κορέας, παρουσίασε την εκτίμησή της σχετικά με ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα της εκπόνησης της τεχνολογίας 6G. Η νέα τεχνολογία αναμένεται να εμφανιστεί μέσα στο 2028...

Καθώς ο πλανήτης βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο προς την προσαρμογή του στην τεχνολογία 5G, η Samsung παρουσίασε ήδη ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία δικτύου επόμενης γενιάς, δηλαδή τεχνολογίας 6G.

Η Samsung, o τεχνολογικός γίγαντας της Νότιας Κορέας, παρουσίασε την εκτίμησή της σχετικά με ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα της εκπόνησης της τεχνολογίας 6G. Η νέα τεχνολογία αναμένεται να εμφανιστεί μέσα στο 2028 με τη μαζική εμπορευματοποίησή της να λαμβάνει χώρα περίπου μέχρι το 2030.

Η εταιρεία θεωρεί ότι βασικό χαρακτηριστικό του 6G θα είναι τόσο η ταχύτητα όσο και η σίγουρη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σημαντικό είναι το ότι ενώ σήμερα το 5G επεξεργάζεται περίπου 20 Gigabyte δεδομένων το δευτερόλεπτο, η τεχνολογία 6G αναμένεται να φτάσει τα 1.000 Gigabyte ανά δευτερόλεπτο.

Η Samsung ελπίζει να πετύχει αυτές τις ταχύτητες επεξεργασίας δεδομένων χρησιμοποιώντας το ραδιοφάσμα «Terahertz». Το συγκεκριμένο ραδιοφάσμα απαιτεί βέβαια μία ακόμη πιο πυκνή ύπαρξη κεραιών από το 5G.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τη Samsung, οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες της Huawei και της Xiaomi καθώς και η σουηδική Ericsson, εργάζονται επίσης για τη δημιουργία του 6G καθώς και για την εμπορευματοποίησή του.

Πηγή: sputniknews.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/7/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.