24/09/2020

Αναπτύσσεται το Research & Development Hub της TeamViewer στην Ελλάδα

Η TeamViewer, που δραστηριοποιείται στην παροχή λύσεων απομακρυσμένης διασύνδεσης, είχε εγκαινιάσει τον περασμένο Ιανουάριο το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας στα Ιωάννινα, το πρώτο γραφείο της στην Ελλάδα. Έκτοτε, από τον Ιανουάριο 2020, ο αριθμός των υπαλλήλων έχει διπλασιαστεί ενώ η TeamViewer ενισχύει τον στόχο της για επιπλέον...

Η TeamViewer, που δραστηριοποιείται στην παροχή λύσεων απομακρυσμένης διασύνδεσης, είχε εγκαινιάσει τον περασμένο Ιανουάριο το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας στα Ιωάννινα, το πρώτο γραφείο της στην Ελλάδα. 

Έκτοτε, από τον Ιανουάριο 2020, ο αριθμός των υπαλλήλων έχει διπλασιαστεί ενώ η TeamViewer ενισχύει τον στόχο της για επιπλέον προώθηση της καινοτομίας, ώστε να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες και προϊόντα που θα εξυπηρετούν διαφορετικές κατηγορίες πελατών, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται γεωγραφικά σε περισσότερα μέρη στον κόσμο.

Το Hub έχει δείξει εντυπωσιακή ανάπτυξη από την αρχή του χρόνου. Πιο αναλυτικά:

 •          Ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2020 με 18 υπαλλήλους και ήδη έχει φτάσει τους 41  με στόχο να φτάσει τους 45 μέχρι τέλος του χρόνου

•           Οι 40 από τους 41 υπαλλήλους είναι Έλληνες

•           Οι υπάλληλοι είναι μεταξύ 20 και 40 ετών

•           Μακροπρόθεσμα ο στόχος είναι το κέντρο να απασχολεί 150 εργαζόμενους

•           Από τους 38 εργαζόμενους, οι 10 είναι γυναίκες (26%). Για το μέλλον η TeamViewer προσδοκά να προσλάβει ακόμα περισσότερες εξειδικευμένες και ταλαντούχες γυναίκες.

•           Το κέντρο διαθέτει 8 Senior Developers (Q&A, UI&UX Seniors)

•           Αυτή τη στιγμή οι προγραμματιστές δουλεύουν σε 2 υπάρχοντα προγράμματα της TeamViewer (Blizz & TeamViewer Core)

 «Ως μία εταιρία τεχνολογίας, είναι στο DNA μας να καινοτομούμε και να εργαζόμαστε πάνω σε αναβαθμίσεις των προϊόντων μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Έτσι συνεχώς εξετάζουμε τρόπους αναβάθμισης των λύσεών μας» αναφέρει Philipp Deutscher, Director IT & Software Development και υπεύθυνο για το Hub στα Ιωάννινα. 

Καταλήγοντας, ο Phillipp Deautcher αναφέρει «η TeamViewer απέδειξε ότι η επένδυση για το νέο μας κέντρο στα Ιωάννινα ήταν σε σωστή βάση. Τα Ιωάννινα είναι πηγή αποφοίτων μηχανικών και ευτυχώς μέχρι στιγμής όλοι οι υπάλληλοί μας είναι ταλέντα.   To Κέντρο δουλεύει στενά με τα πανεπιστήμια στα Ιωάννινα. Παίρνει μέρος στις ημέρες καριέρας και προσλαμβάνει φοιτητές για πρακτική. Αλλά στο μέλλον στοχεύουμε να συνεργαστούμε πιο στενά προσλαμβάνοντας υψηλού επιπέδου στελέχη ΙΤ ώστε να τους δώσουμε μια μοναδική ευκαιρία να εργαστούν στην πόλη τους».

Το βασικό πρόγραμμα της TeamViewer προσφέρει απομακρυσμένη και ασφαλή πρόσβαση σε υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα ανεξαρτήτου τοποθεσίας. Το TeamViewer Blizz είναι ένα video conferencing εργαλείο που συνδέει τους συμμετέχοντες μέσα από video, φωνή, instant chat messaging και screen sharing.

Πηγή: naftemporiki.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 24/9/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.