10/11/2020

Οι προκλήσεις γύρω από το 5G που θα αντιμετωπίσει ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου

Το 5G αποτελεί μία από τις βασικές αλλαγές στο μέτωπο των τηλεπικοινωνιών και ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος θα έχει πολλά να κάνει για αυτό. Άσχετα από το εκλογικό αποτέλεσμα, η διακυβέρνηση Τραμπ, έθεσε μερικά ακανθώδη ζητήματα για την επόμενη ημέρα στον Λευκό Οίκο, και εδώ γίνεται σαφής αναφορά στο θέμα της Huawei. Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του...

Το 5G αποτελεί μία από τις βασικές αλλαγές στο μέτωπο των τηλεπικοινωνιών και ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος θα έχει πολλά να κάνει για αυτό…

Άσχετα από το εκλογικό αποτέλεσμα, η διακυβέρνηση Τραμπ, έθεσε μερικά ακανθώδη ζητήματα για την επόμενη ημέρα στον Λευκό Οίκο, και εδώ γίνεται σαφής αναφορά στο θέμα της Huawei. Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του το Politico σταχυολογεί τις βασικές προκλήσεις που θέτει το 5G για τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου και αξίζει να τις εξετάσει κανείς, καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν και οι πολιτικοί χειρισμοί που θα γίνουν δεν πρόκειται να επηρεάσουν μόνο την κατάσταση στις ΗΠΑ, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του πλανήτη, επίσης.

Ένα ζήτημα που ανακύπτει είναι εκείνο της δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών έτσι, ώστε το 5G να δείξει το πραγματικό εύρος των δυνατοτήτων του, μαζί με τις αλλαγές που φέρνει στην ταχύτητα της επικοινωνίας σε σχέση με το 4G. Η κωδική λέξη εδώ είναι επενδύσεις. Ένα δεύτερο ζήτημα που έχει σχέση με τα παραπάνω είναι η σχέση των ΗΠΑ με την Huawei, έναν τεχνολογικό κολοσσό που αποτελεί τον βασικό προμηθευτή σε εξοπλισμό απαραίτητο για την ανάπτυξη του 5G. Η ομολογουμένως εχθρική στάση του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι δεδομένο ότι θα παραμείνει από τον Τζο Μπάιντεν.

Στις ΗΠΑ έχει ανοίξει ήδη μία μεγάλη συζήτηση αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται και κατασκευάζονται τα δίκτυα 5G, ζήτημα που έχει αναδείξει αρκετά και ο Τζο Μπάιντεν στην προεκλογική του πορεία. Παραμένει άγνωστο ακόμα εάν υπάρχει το απαραίτητο εργατικό δυναμικό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες δημιουργίας όλων των απαραίτητων υποδομών στις ΗΠΑ, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας. Η ανάπτυξη των δικτύων 5ης Γενιάς είναι ο στόχος, αλλά ο δρόμος για την καθολική επικράτηση τους φαίνεται πως είναι ακόμα μακρύς τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Πηγή:  naftemporiki.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 10/11/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.