18/11/2020

Το Crew Dragon των SpaceX-NASA «έδεσε» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το πλήρωμα του SpaceX υποδέχθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι Ρώσοι κοσμοναύτες Σεργκέι Ριζίκοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβερτσκόφ και η αστροναύτης της NASA Κέιτ Ράμπινς. Το σκάφος Crew Dragon της SpaceX έφτασε την Τρίτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μετά την εκτόξευσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Το πλήρωμα του SpaceX υποδέχθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι Ρώσοι κοσμοναύτες Σεργκέι Ριζίκοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβερτσκόφ και η αστροναύτης της NASA Κέιτ Ράμπινς.

Το σκάφος Crew Dragon της SpaceX έφτασε την Τρίτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μετά την εκτόξευσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Το πλήρωμά του έγινε δεκτό από τους κοσμοναύτες και αστροναύτες που βρίσκονται στον ISS, ενώ θα δοθεί και συνέντευξη Τύπου.

Τo Crew Dragon μετέφερε τους αστροναύτες της NASA Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ και Σάνον Γουάκερ, καθώς και τον Ιάπωνα Σοΐτσι Νογκούτσι της JAXA. Έγιναν δεκτοί από τους Ρώσους κοσμοναύτες Σεργκέι Ριζίκοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβερτσκόφ και η αστροναύτης της NASA Κέιτ Ράμπινς.

Την ίδια στιγμή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσε ότι οκτώ λεπτά μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου Vega της εταιρείας Arianespace από το διαστημοδρόμιο της Ευρώπης στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας στη Νότια Αμερική, ο πύραυλος απέκλινε της πορείας του και η αποστολή του απέτυχε, συμπαρασύροντας στην απώλεια έναν ισπανικό (SEOSAT-Ingenio) και έναν γαλλικό δορυφόρο (TARANIS της γαλλικής διαστημικής υπηρεσίας CNES) που μετέφερε.

Σύμφωνα με πηγή με γνώση των θεμάτων που σχετίζονται με πυραύλους και το Διάστημα, δήλωσε στο Sputnik, η αποτυχία οφείλεται στη δυσλειτουργία του ουκρανικού κινητήρα.

«Ο κινητήρας RD-843, που παρήχθη στην Ουκρανία, τοποθετήθηκε κατά την τέταρτη φάση. Μια δυσλειτουργία του είναι η πιθανότερη αιτία του συμβάντος με τον πύραυλο Vega» ανέφερε η πηγή.

 

 

Πηγή:  sputniknews.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 18/11/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.