15/01/2021

Η TSMC κατασκευάζει ήδη επεξεργαστές για την Intel, σύμφωνα με αναφορά της TrendForce

Ένα νέο δημοσίευμα θέλει την TSMC, προμηθευτεί της Apple για τους A-series επεξεργαστές της Apple, να κατασκευάζει ήδη chips για την Intel. Είναι γνωστό πως η TSMC έχει μια δραματική διαφορά στην τεχνολογία σε σύγκριση με την Intel σε ότι αφορά την κατασκευή επεξεργαστών κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα με τα A14 chips αρχιτεκτονικής 5nm που κατασκευάζει...

Ένα νέο δημοσίευμα θέλει την TSMC, προμηθευτεί της Apple για τους A-series επεξεργαστές της Apple, να κατασκευάζει ήδη chips για την Intel. Είναι γνωστό πως η TSMC έχει μια δραματική διαφορά στην τεχνολογία σε σύγκριση με την Intel σε ότι αφορά την κατασκευή επεξεργαστών κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα με τα A14 chips αρχιτεκτονικής 5nm που κατασκευάζει για την Apple. Οι φήμες ξεκίνησαν πέρυσι και ήθελαν την Intel να εστιάζει περισσότερο στον σχεδιασμό επεξεργαστών και να μεταφέρει την παραγωγή τους σε τρίτους.

Η κατασκευή επεξεργαστών από την ίδια είχε και έχει πολλά θέματα. Μόλις σχεδιάζει την μεταφορά σε 10nm αρχιτεκτονικής επεξεργαστών μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων. Ακόμη και οι Rocket Lake επεξεργαστές του χρόνου θα είναι βασισμένοι σε μια 14nm αρχιτεκτονική. Η Intel λοιπόν σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται να έχει μεταφέρει την παραγωγή 15-20% των chips της αυτή την στιγμή στην TSMC. Η αναφορά κάνει επίσης λόγο πως η AMD επίσης μεταφέρει κομμάτι της παραγωγής των επεξεργαστών της στην TSMC.

Η TrendForce πιστεύει πως η Intel θα κατασκευάσει τους επεξεργαστές που έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους στα δικά της εργοστάσια και θα μεταφέρει την υπόλοιπη παραγωγή επεξεργαστών εκτός εταιρείας. Το ότι έχασε ή καλύτερα χάνει την Apple ως πελάτη ήταν μεγάλο χτύπημα για την Intel όχι τόσο για τα κέρδη που έβγαζε μιας και η Apple δεν ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης της αλλά η επανάσταση που έφερε με τον M1 επεξεργαστή έχει αλλάξει την οπτική και φορά ολόκληρης της βιομηχανίας δείχνοντας πόσο πίσω έχει μείνει η Intel.

Πηγή:  appleworldhellas.com

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 15/1/2021)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.