09/02/2021

Συνεχίζεται από τη Ρωσία η ανάπτυξη του διαστημικού πυραύλου μεταφοράς μεγάλων φορτίων Angara-A5

Η Ρωσία συνεχίζει την ανάπτυξη του νέου διαστημικού πυραύλου μεταφοράς μεγάλων φορτίων Angara-A5, προγραμματίζοντας ακόμα έξι δοκιμαστικές πτήσεις. Το μοντέλο ενός διαστημικού οχήματος θα μεταφέρει κατά τη διάρκεια της τρίτης δοκιμαστικής εκτόξευσης που έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του έτους...

Η Ρωσία συνεχίζει την ανάπτυξη του νέου διαστημικού πυραύλου μεταφοράς μεγάλων φορτίων Angara-A5, προγραμματίζοντας ακόμα έξι δοκιμαστικές πτήσεις.

Το μοντέλο ενός διαστημικού οχήματος θα μεταφέρει κατά τη διάρκεια της τρίτης δοκιμαστικής εκτόξευσης που έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ο νέος πύραυλος μεταφοράς μεγάλων φορτίων, Angara-A5 της Ρωσίας, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής του ρωσικού διαστημικού γραφείου Roscosmos.

«Ακριβώς έτσι», δήλωσε ο ΡογκόζινRogozin στο Twitter, όταν ρωτήθηκε αν ο πύραυλος Angara-A5 θα χρησιμοποιήσει το νέο ανώτερο στάδιο 14S48 Persei (Perseus) και θα μεταφέρει ένα δορυφορικό μοντέλο στο διάστημα.

Η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του Angara-A5 πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε πέρυσι και οι δύο από το κοσμοδρόμιο Πλέσετσκ. Συνολικά έξι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν.

Σύμφωνα με το κρατικό διαστημικό κέντρο έρευνας και παραγωγής Κρούνιτσεφ, το οποίο αποτελεί μέρος της Roscosmos, η τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του Angara-A5 έχει προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 2021.

Η κατασκευαστική εταιρεία Κρούνιτσεφ με έδρα τη Μόσχα, αναμένεται να διαθέσει τέσσερις ακόμη πυραύλους Angara-A5 για δοκιμές πτήσεων και τέσσερα σειριακά μοντέλα. Η παράδοση των σειριακών πυραύλων Angara-A5 έχει προγραμματιστεί για τη χρονική περίοδο μεταξύ του 2022 και του 2024.

Πηγή:  sputniknews.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 9/2/2021)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.