14/06/2021

Παραμένουν στο μαύρο τα περιφερειακά κανάλια στις "Λευκές Περιοχές"

Την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές» ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το πρόγραμμα αφορά σε επιδότηση ύψους 150 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (αποκωδικοποιητή) στους μόνιμους κατοίκους των «λευκών» περιοχών που είναι εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, προκειμένου να αποκτήσουν...

Την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές» ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το πρόγραμμα αφορά σε επιδότηση ύψους 150 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (αποκωδικοποιητή) στους μόνιμους κατοίκους των «λευκών» περιοχών που είναι εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, προκειμένου να αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση σε προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ΕΘΝΙΚΗΣ εμβέλειας.

Η ρύθμιση όμως δεν συμπεριλαμβάνει την περιφερειακή τηλεόραση.

Ελάχιστα περιφερειακά κανάλια έχουν την δυνατότητα να είναι σε μπουκέτο συνδρομητικής. Επίσης οι περιοχές που βλέπουν τα πανελλαδικά και όχι τα περιφερειακά κανάλια δεν τυγχάνουν της επιδότησης. Ουδείς λοιπόν σκέφτηκε πως οι πολίτες αυτών των χωριών έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην τηλεόραση του τόπου τους.

Την έκταση ακριβώς του θέματος ανέλυσε μέσα από το δελτίο του Star Κεντρικής Ελλάδας ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Σιμόπουλος και γενικός γραμματέας της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας.  Ο Γιώργος Σιμόπουλος είχε φτάσει μέχρι την αρμόδια επιτροπής της βουλής για το συγκεκριμένο ζήτημα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης επιχειρήσει να διορθώσει τη στρέβλωση.

«Να επιδοτήσουν πραγματικά την πολυφωνία και την ενημέρωση» τόνισε μέσα από το Star o Γιώργος Σιμόπουλος.

 

Πηγή: tvstar.gr

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.