03/09/2021

Τα 2/3 των Ελλήνων παρακολουθούν online τηλεοπτικό περιεχόμενο

Ψηφιακή υπόθεση έκανε την ψυχαγωγία των Ελλήνων η πανδημία της COVID-19, με τους πολίτες να υιοθετούν μαζικά νέες διαδικτυακές συνήθειες. Η Ευρώπη, στο σύνολό της, έκανε μια σημαντική στροφή στην ψηφιακή ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Ψηφιακή υπόθεση έκανε την ψυχαγωγία των Ελλήνων η πανδημία της COVID-19, με τους πολίτες να υιοθετούν μαζικά νέες διαδικτυακές συνήθειες. Η Ευρώπη, στο σύνολό της, έκανε μια σημαντική στροφή στην ψηφιακή ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Εξαιρετικά δημοφιλείς μεταξύ των Ελλήνων online δραστηριότητες, όπως το gaming και το download μουσικής

Σήμερα, σχεδόν 1 στους 3 Έλληνες (32%) παίζει online ή κατεβάζει βιντεοπαιχνίδια, ποσοστό που βρίσκεται πολύ κοντά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ο οποίος για το 2020 διαμορφώνεται στο 34%. Συνολικά, οι Ευρωπαίοι πολίτες αύξησαν από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης της COVID-19 μέχρι σήμερα την ενασχόλησή τους με το Διαδίκτυο και με δραστηριότητες, όπως το online gaming.

Από τα επίσημα στοιχεία, που δημοσιοποίησε η Eurostat, προκύπτει ότι οι πιο φανατικοί Ευρωπαίοι - παίκτες online παιχνιδιών είναι οι Ολλανδοί, με το 56% να απαντά ότι κατεβάζει ή παίζει online βιντεοπαιχνίδια. Η Μάλτα και η Δανία ακολουθούν στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης (και οι δύο με ποσοστό 47%).

Άλλοι Ευρωπαίοι, πάντως, δεν δείχνουν και τόσο δραστήριοι σε ψηφιακές συνήθειες, όπως το online gaming. Για παράδειγμα, στη Βουλγαρία και την Πολωνία το ποσοστό των πολιτών, που ασχολούνται με το online gaming, μετά βίας φτάνει στο 20%. 

Τηλεόραση online

Στο μεταξύ, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι υψηλό είναι το ποσοστό των Ελλήνων, που παρακολουθεί πλέον online τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω Διαδικτύου. Σχεδόν τα 2/3 των Ελλήνων (67%) παρακολουθούν τηλεόραση ή βίντεο μέσω Διαδικτύου. Στην Ευρώπη, το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται για το 2020 στο 74%.

Η Ολλανδία και η Κύπρος κατέγραψαν το περασμένο έτος τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών, που παρακολουθούσαν τηλεοπτικό περιεχόμενο online ή βίντεο (αμφότερα το 95%). Ο επόμενος πιο φανατικός λαός της Ευρώπης, όσον αφορά τις συγκεκριμένες διαδικτυακές δραστηριότητες, είναι οι Φιλανδοί και οι κάτοικοι της Μάλτας (το σχετικό ποσοστό φθάνει στο 93%).

Αντίθετα, υπάρχουν χώρες της Ε.Ε. των οποίων οι πολίτες δείχνουν πολύ μικρό ενδιαφέρον για διαδικτυακές δραστηριότητες, όπως η online τηλεόραση και το βίντεο και το download μουσικής. Οι δύο χώρες, όπου παρατηρούνται τα χαμηλότερα σχετικά ποσοστά για το 2020, είναι η Ρουμανία (37%) και η Βουλγαρία (44%).

Ο δε μέσος όρος των Ευρωπαίων πολιτών, που ακούνε μουσική online, ανέρχεται σε 61% για το περασμένο έτος.

Χρήση Ίντερνετ

Συνολικά, τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η ενασχόληση των Ευρωπαίων με το Διαδίκτυο βαίνει αυξανόμενη στη διάρκεια της πανδημίας και σε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων.

Πηγή: sepe.gr

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.