04/11/2021

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ραδιοφωνικών δεκτών DAB ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια

Οι πωλήσεις δεκτών DAB παγκοσμίως την τρέχουσα χρονιά έχουν ξεπεράσει το σημαντικό ορόσημο των 100 εκατομμυρίων, φτάνοντας σωρευτικά στον αριθμό των 110 εκατομμυρίων μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτικών δεκτών, όσο και των δεκτών αυτοκινήτου.

Οι πωλήσεις δεκτών DAB παγκοσμίως την τρέχουσα χρονιά έχουν ξεπεράσει το σημαντικό ορόσημο των 100 εκατομμυρίων, φτάνοντας σωρευτικά στον αριθμό των 110 εκατομμυρίων μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτικών δεκτών, όσο και των δεκτών αυτοκινήτου.

Το πιο πρόσφατο infographic που δημοσίευσε ο Οργανισμός της Βιομηχανίας μας WorldDAB δεικνύει ότι παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνουν. Τους τελευταίους 12 μήνες οι δέκτες DAB για τα αυτοκίνητα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 10 εκατομμύρια μονάδες και οι πωλήσεις καταναλωτικών δεκτών κατέγραψαν πάνω από πέντε εκατομμύρια μονάδες.

dab receiver sales motor past 100 million 900


Η αγορά του αυτοκινήτου για το DAB+ έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια, με το DAB+ να αποτελεί πλέον standard δυνατότητα σε περισσότερο από το 89% των νέων αυτοκινήτων, σε όλες τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Αυτή η αύξηση αντανακλά τον αντίκτυπο του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (EECC) που ενεργοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, ο οποίος απαιτεί όλα τα νέα ραδιόφωνα αυτοκινήτου στην ΕΕ να μπορούν να λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό ραδιόφωνο.

Και στην αγορά των καταναλωτικών δεκτών το ποσοστό των συσκευών που διαθέτουν δυνατότητα λήψης DAB/DAB+ έχει σημειώσει απότομη αύξηση, από 28% που ήταν πριν από δύο χρόνια έφτασε στο 42% το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Οι πωλήσεις δεκτών DAB επωφελούνται από το ισχυρό marketing στη Γερμανία και την Ολλανδία, το νομικό πλαίσιο περί δεκτών στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά και από την εμφάνιση νέων αγορών για το DAB, συμπεριλαμβανομένων του Βελγίου, της Αυστρίας και της Δημοκρατίας της Τσεχίας.

Ο Patrick Hannon, Πρόεδρος του WorldDAB, δήλωσε:

“Τα δεδομένα στο νέο infographic μας δεικνύουν ξεκάθαρα ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, το DAB+ συνεχίζει να αναπτύσσεται ως η βασική μελλοντική πλατφόρμα για το ραδιόφωνο στην Ευρώπη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώνουμε μεγάλες αυξήσεις στις καταναλωτικές μονάδες και ιδιαίτερα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εφαρμογή του EECC την προηγούμενη χρονιά οδήγησε στην ανάπτυξη του DAB στη αγορά του αυτοκινήτου, υπογραμμίζοντας τη δύναμη των κανονιστικών ρυθμίσεων που αποφέρει σημαντικά οφέλη όχι μόνο για τους ακροατές σε όλη την Ευρώπη, αλλά και για το περιβάλλον σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή.”

Τα κυριότερα σημεία της Έκθεσης

• Η προσέγγιση του ψηφιακού ραδιοφώνου έχει επιτύχει σημαντικά ρεκόρ σε πολλές αγορές, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, της Δανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Αυστραλίας
• Οι πωλήσεις καταναλωτικών δεκτών DAB+ παρουσίασαν υψηλές επιδόσεις τους τελευταίους 12 μήνες, με τις πωλήσεις ετησίως στην Ιταλία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας να υπερδιπλασιάζονται. Οι πωλήσεις στη Γαλλία αυξάνονται κατά 45% και οι πωλήσεις στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Αυστρία αυξάνονται με ρυθμό άνω του 20%
• Σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές τουλάχιστον το 89% των νέων αυτοκινήτων διαθέτουν ραδιόφωνο με standard δυνατότητα λήψης DAB+

Το infographic περιγράφει λεπτομερώς την κατάσταση ανάπτυξης σε 24 αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για δοκιμές και πληθυσμιακή κάλυψη όχι μόνον στην Ευρώπη αλλά και στην Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ακόμη, το infographic παρέχει μία ολοκληρωμένη επισκόπηση των πωλήσεων δεκτών DAB, της κάλυψης δρόμων και της πληθυσμιακής κάλυψης, της διείσδυσης στα νοικοκυριά καθώς και του αριθμού των εθνικών σταθμών που λειτουργούν στο DAB/DAB+ σε σύγκριση με τα FM. Η έκθεση καλύπτει την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε το Infographic (2ο Τρίμηνο 2021)

Πληροφορίες: www.worlddab.org

Πηγή: radiotvlink.com

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.