29/10/2014

«Stage Fright» ή όταν η ζωή μιμείται την τέχνη!

Η Nova συμπαραγωγός στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη

Συνεχίζοντας να στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό κινηματογράφο, η Nova αγκαλιάζει ως συμπαραγωγός την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, «Stage Fright», τα γυρίσματα της οποίας μόλις ολοκληρώθηκαν. Η ταινία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2015 και είναι...
Συνεχίζοντας να στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό κινηματογράφο, η Nova αγκαλιάζει ως συμπαραγωγός την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, «Stage Fright», τα γυρίσματα της οποίας μόλις ολοκληρώθηκαν. Η ταινία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2015 και είναι εμπνευσμένη από τα αληθινά γεγονότα που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο του 2002 σε κεντρικό θέατρο της Μόσχας, όπου 50 οπλισμένοι Τσετσένοι εισέβαλλαν στο χώρο, διακόπτοντας την παράσταση και παίρνοντας ομήρους εκατοντάδες εγκλωβισμένους θεατές. Το πρωταγωνιστικό καστ αποτελείται από γνωστούς ηθοποιούς, πρωτοεμφανιζόμενους και χορευτές, αλλά και εκατοντάδες ερασιτέχνες που υποδύονται το θεατρικό κοινό.

«Το πιο ξεχωριστό στη συγκεκριμένη κατάσταση ομηρίας είναι το πρώτο λεπτό που καταγράφηκε στο μόνιτορ της κάμερας παρακολούθησης του θεάτρου», όπως αναφέρει σε σημείωμα του ο Γιώργος Ζώης. «Το έργο είναι ένα θεατρικό μιούζικαλ στο οποίο οι ηθοποιοί υποδύονται τους Ρώσους στρατιώτες. Οι Τσετσένοι εισβολείς, μασκοφορεμένοι και ντυμένοι με στολές παραλλαγής, ανεβαίνουν πάνω στη σκηνή και πυροβολούν στον αέρα. Οι θεατές θεωρούν ότι όλα αυτά δεν είναι παρά μέρος της παράστασης και μάλιστα το πιο ρεαλιστικό και απροσδόκητο. Αυτό το κρίσιμο λεπτό, μυθοπλασία και πραγματικότητα, αλήθεια και ψέμα, λογική και παράλογο ταυτίζονται. H ταινία είναι μια απόπειρα διαστολής αυτού του πρώτου λεπτού».

Στην ταινία «Stage Fright», που γυρίστηκε στο Θέατρο «Παλλάς» στο κέντρο της Αθήνας, οι τελευταίοι θεατές παίρνουν τις θέσεις τους για την παράσταση της «Ορέστειας». Ξαφνικά τα φώτα σβήνουν και η σκηνή βυθίζεται στο σκοτάδι. Στο κοινό επικρατεί αμηχανία. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών σηκώνονται από τις θέσεις τους και ανεβαίνουν στη σκηνή. Είναι ντυμένοι ομοιόμορφα και κρατάνε όπλα στα χέρια. Ο προβολέας του θεάτρου τους φωτίζει με μια μικρή καθυστέρηση. Συστήνονται στο μικρόφωνο ως ο Χορός της τραγωδίας και προσκαλούν μέλη του κοινού να ανέβουν πάνω στη σκηνή μαζί τους. Η παράσταση συνεχίζεται από το σημείο που σταμάτησε με μια μόνο διαφορά: η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίστροφο.

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας, Κροατίας και πρόσφατα το έγκριτο κινηματογραφικό περιοδικό «Variety» έγραψε ότι αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κινηματογραφικά ντεμπούτα της επόμενης χρονιάς. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν οι: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Βασίλης Ανδρέου, Γιώργος Βαλαής, Κωνσταντίνος Βουδούρης, Μελίνα Ζαχαροπούλου, Παύλος Ιορδανόπουλος, Δάφνη Ιωακειμίδου Πατακιά, Μαρία Καλλιμάνη, Αλεξία Καλτσίκη, Χρήστος Καρτέρης, Σοφία Κόκκαλη, Ρομάνα Λόμπατς, Αγγελική Μαργέτη, Νατάσσα Μπρουζιώτη, Effi Rabsilber, Αρετή Σεϊνταρίδου, Σπύρος Σιδηράς, Χρήστος Σουγάρης, Χρήστος Στέργιογλου, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Ελενα Τοπαλίδου, Αινείας Τσαμάτης, Μαρία Φιλίνη και Λάμπρος Φιλίππου.

Νova. Ζεις καλύτερα!

Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.