Ειδήσεις . Pay TV News
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 | 17:20

Δ. Μιχαλάκης - COSMOTE TV : νέα Android πλατφόρμα, binge watching, νέες παραγωγές

Αρκετές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες έδωσε ο Executive Director της COSMOTE TV κος Δημήτρης Μιχαλάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την πρεμιέρα της πρώτης σειράς μυθοπλασίας «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές»Ο επικεφαλής της COSMOTE TV δήλωσε: «Ετοιμάζουμε και θα διατεθεί από Σεπτέμβρη η νέα πλατφόρμα της COSMOTE TV ...

Γράφτηκε από: N.D

Αρκετές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες έδωσε ο Executive Director της COSMOTE TV κος Δημήτρης Μιχαλάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την πρεμιέρα της πρώτης σειράς μυθοπλασίας «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές».

Ο επικεφαλής της COSMOTE TV δήλωσε:

«Ετοιμάζουμε και θα διατεθεί από Σεπτέμβρη η νέα πλατφόρμα της COSMOTE TV, η οποία θα είναι σε android περιβάλλον και θα προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία παρακολούθησης. Η νέα πλατφόρμα θα αλλάξει εντελώς το περιβάλλον που θα πλοηγείται ο συνδρομητής, θα είναι πιο “έξυπνη” και θα μπορεί να προτείνει βάσει του προφίλ του χρήστη τα κατάλληλα προγράμματα, δίνοντας την επιλογή στον κόσμο να κάνει απροβλημάτιστα ό,τι θέλει σε επίπεδο επιλογής περιεχομένου».

Όσον αφορά το αν μετά το «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» θα ακολουθήσουν και άλλες, νέες παραγωγές, αποκάλυψε πως εξετάζονται αρκετές, πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Παράλληλα, πραγματοποιούνται και εσωτερικές παραγωγές περιεχομένου χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις και υποδομές στα νέα studio της COSMOTE TV.

Ανέφερε ακόμη πως από εδώ και πέρα όλες οι σειρές της COSMOTE TV θα βγαίνουν με τη λογική του binge watching, προσφέροντας δηλαδή όλα τα επεισόδια μαζί. Για τις σειρές που η πλατφόρμα προμηθεύεται από τρίτους παρόχους περιεχομένου θα ζητούνται τα δικαιώματα για binge watching και όπου αυτά είναι διαθέσιμα, θα προσφέρονται αυτόματα στην δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS στην κατηγορία Box Sets. Με τον τρόπο αυτό οι συνδρομητές που διαθέτουν το full ή cinema πακέτο θα έχουν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο, όποτε αυτοί θελήσουν, αρκεί φυσικά να έχουν συνδέσει τον αποκωδικοποιητή τους στο internet.

Δήλωσε ακόμη πως η COSMOTE TV μπήκε στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, όταν αυτή αποτελούνταν από λίγα νοικοκυριά και σταδιακά τη διεύρυνε. Επτά χρόνια μετά, αυτή η αγορά υπολογίζεται σε 1.100.000 πελάτες περίπου, με την COSMOTE TV να αριθμεί σήμερα 545.000 νοικοκυριά που παρακολουθούν το πρόγραμμά της.

«Αυτό έγινε γιατί βασιστήκαμε αρχικά στο premium αθλητικό περιεχόμενο, το οποίο διέθετε αποκλειστικά η πλατφόρμα μας. Στη συνέχεια ενισχύσαμε το κινηματογραφικό μας κομμάτι και τώρα έχουμε φτάσει στην πρώτη μας παραγωγή μυθοπλασίας. Στο κομμάτι της παραγωγής περιεχομένου όμως η αρχή είχε γίνει τρία χρόνια πριν. Αναφέρομαι στο κανάλι COSMOTE HISTORY, το οποίο ήταν ένα όραμα του προέδρου μας, κου Μ. Τσαμάζ και το οποίο μας έβαλε σοβαρά στην παραγωγή περιεχομένου. Έχουμε ήδη κάνει έως σήμερα 55 παραγωγές ντοκιμαντέρ και το COSMOTE HISTORY είναι το Nο1 κανάλι σε θέαση στην κατηγορία του»

Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στον τρόπο που οδηγήθηκε στην συνεργασία με τον σκηνοθέτη, Σωτήρη Τσαφούλια, για την παραγωγή της σειράς «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές»

« Έχοντας κάνει όλα αυτά που ανέφερα πριν και έχοντας περάσει κάποιες “παιδικές ασθένειες” αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Ψάχνοντας με τους συνεργάτες μου, ποιο θα είναι αυτό, όσον αφορά στη μυθοπλασία δυσκολευτήκαμε αρκετά. Είδαμε όμως κάποια στιγμή την ταινία «Έτερος Εγώ» στο YouTube και μετά η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να πάρουμε κάποιους τηλέφωνο για να μπορέσουμε να βρούμε τον δημιουργό της, Σωτήρη Τσαφούλια. Βρεθήκαμε πέρυσι το καλοκαίρι και καταλάβαμε ότι είχαμε τις ίδιες επιδιώξεις, όσον αφορά στη δημιουργία μυθοπλασίας στη χώρα μας. Οπότε αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το πρώτο μας τολμηρό βήμα. Ελπίζουμε αυτό που θα δείτε να σας ικανοποιήσει, όπως ικανοποίησε και εμάς»

Η αστυνομική σειρά «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές», σε σενάριο/σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια, θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 16 Ιουνίου. Και τα 8 επεισόδια του κύκλου, θα είναι διαθέσιμα on demand & δωρεάν, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Από την Δευτέρα 8/7 έως και τις 15/7, τα επεισόδια της σειράς θα προβάλλονται κάθε βράδυ στις 23.00, στο COSMOTE CINEMA 4HD.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DM303L HD

Η αγορά σήμερα

27-08-2019

DM303L HD

Έφτασε στην AMF Electronics ο νέος ψηφιακός διαμορφωτής DM303L HD. Χρησιμοποιείται για να διαμορφώνει ένα HDMI σήμα από οποιαδήποτε πηγή σε DVB-T επίγειο ψηφιακό κανάλι της μπάντας των UHF ή VHF, ώστε να μπορεί αυτό να διανεμηθεί μέσω του ομοαξονικού δικτύου. Δίνει ποιότητα εικόνας Full HD με ανάλυση 1080p, ενώ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Τεύχος 132

28-08-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έβδομο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οι δοκιμές του νέου τεύχους ξεκινάνε με το άρθρο για το επαγγελματικό headend ENGEL MS4400FTA, που είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ανεξάρτητα διπλά tuners και κάνει επαγγελματική διανομή τηλεοπτικού σήματος σε χώρους φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση. Είναι ένα micro headend της Engel που έχει δυνατότητα να διαχειρίζεται τέσσερα DVB-S/S2/T/T2/C σήματα και να αποδίδει στην έξοδο τέσσερα ρυθμιζόμενα DVB-T/C κανάλια. Υποστηρίζει τεχνολογία “pool” που παρέχει τεράστια ευελιξία στην επιλογή προγραμμάτων, ενώ τα δύο ενσωματωμένα ανεξά...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.