Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4 Νοεμβρίου 2019 15:34

Σε δικό της περιεχόμενο επενδύει η COSMOTE TV

Γράφει: N.D
6f47c1119e688a97a4f4fd91ef6e30df XL 1bc2e70e

Στο πλάνο της παραγωγής πρωτογενούς τηλεοπτικού προγράμματος συνεχίζει με προσήλωση η COSMOTE TV. Η συνδρομητική πλατφόρμα μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε αρκετές παραγωγές ή συμπαραγωγές, στις οποίες έχει βάλει την υπογραφή της. Μεταξύ …

 

Στο πλάνο της παραγωγής πρωτογενούς τηλεοπτικού προγράμματος συνεχίζει με προσήλωση η COSMOTE TV. Η συνδρομητική πλατφόρμα μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε αρκετές παραγωγές ή συμπαραγωγές, στις οποίες έχει βάλει την υπογραφή της. Μεταξύ στελεχών του ψυχαγωγικού προγράμματος και δημιουργών δεν έχουν σταματήσει οι συζητήσεις για νέα project και εκπομπές, ενώ ήδη έχουν εγκριθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν αρκετές νέες, πολύ σημαντικές ιδέες που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Τα προηγούμενα έτη, με κεντρικό πυλώνα το κανάλι COSMOTE HISTORY HD, η έμφαση είχε δοθεί όπως ήταν φυσικό, σε προγράμματα που η θεματολογία τους κινούνταν γύρω από την ελληνική ιστορία, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Από τις τελευταίες κινήσεις της πλατφόρμας γίνεται πλέον σαφές, ότι η COSMOTE TV δεν διστάζει να κινηθεί και σε νέα, πιο δύσκολα μονοπάτια, όπως αυτά της μυθοπλασίας, του αθλητικού ντοκιμαντέρ, των talk shows, της κωμωδίας, της ψυχαγωγίας κ.ο.κ.

Η παραγωγή πρωτότυπου και φυσικά αξιόλογου τηλεοπτικού περιεχομένου πιστεύεται πως είναι σε θέση να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την πλατφόρμα. Το βασικότερο είναι πως παράγεται πρόγραμμα εύληπτο, περισσότερο προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού. Αυτό έχει ως επακόλουθο, τα προγράμματα αυτά να καταγράφουν υψηλά ποσοστά αποδοχής ανάμεσα στους συνδρομητές της COSMOTE TV.

Μ’ αυτόν τον τρόπο διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό, προσφέροντας στους συνδρομητές της αποκλειστικό περιεχόμενο που δεν υπάρχει αλλού. Δεν είναι λίγες οι θεματικές κατηγορίες όπου πλατφόρμες όπως οι COSMOTE TV, Nova, Wind Vision και Vodafone TV προμηθεύονται από εγχώριους ή ξένους διανομείς, γνωστά και καταξιωμένα κανάλια, με περιεχόμενο όμως κοινό, σε όποια πλατφόρμα και αν το παρακολουθεί ο συνδρομητής.

Η χρήση των νέων υπερσύγχρονων στούντιο της COSMOTE TV στην παραγωγή προγραμμάτων, προσφέρει τη δυνατότητα για έλεγχο του τελικού αποτελέσματος και φυσικά οικονομία στην πλατφόρμα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ακόμη πως η εμπορική εκμετάλλευση κάποιων προγραμμάτων εξ αυτών, είναι σε θέση να αποφέρει και επιπλέον έσοδα στην COSMOTE TV. Ήδη, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» αποκτήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel, ενώ η αστυνομική σειρά μυθοπλασίας της COSMOTE TV αναμένεται να διατεθεί και σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

Κάποιες από τις νέες παραγωγές- συμπαραγωγές της COSMOTE TV που ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν σύντομα και πιστεύουμε πως αξίζει να αναφερθούμε είναι οι:

· «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του»

Περιγραφή: Αφιερωμένη στη ζωή, το έργο και τη διεθνή πολιτική δράση του μεγάλου Ευρωπαίου διπλωμάτη και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, είναι η πρώτη δραματοποιημένη σειρά (docudrama) παραγωγής COSMOTE TV, «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του», που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 28/9 στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Ταεπεισόδια της σειράς θα προβάλλονται, σε Α’ τηλεοπτική προβολή, κάθε Σάββατο βράδυ στις 21.00 και σε δεύτερη προβολή κάθε Τετάρτη στις 18.00, ενώ μετά την προβολή τους θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Μέσα από δραματοποιημένες σκηνές, αφηγήσεις ιστορικών, σπάνια ντοκουμέντα, αλλά και αυτοβιογραφικά κείμενα του ίδιου του Καποδίστρια, η σειρά 6 επεισοδίων ξετυλίγει την πορεία του μεγάλου πολιτικού, από τα νεανικά του χρόνια και την έναρξη της ενασχόλησής του με την πολιτική στα Επτάνησα, τη διεθνή του σταδιοδρομία ως διπλωμάτη και κατόπιν ως Υπουργού των Εξωτερικών της Ρωσίας μέχρι τη θέση του ως πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας και το τραγικό του τέλος (1831) που επηρέασε σημαντικά τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

· Εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο

Περιγραφή: Η βραβευμένη εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, σε παραγωγή COSMOTE TV, επιστρέφει για 15η χρονιά ακόμα μία τηλεοπτική σεζόν με νέα επεισόδια στο COSMOTE HISTORY HD. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα προβληθούν, επίσης, οι παραγωγές «Το κάλεσμα των μαρμάρων» για την αναζήτηση των ελληνικών αρχαιοτήτων και τη σημασία της διασποράς τους στον δυτικό κόσμο (Τρίτη 5/11, 22.00) και το «Πρόσωπα και Εποχές», μέσα από το οποίο θα γνωρίσουμε προσωπικότητες που άφησαν τα ίχνη τους στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία (Κυριακή 1/12, 20.00). Πρεμιέρα θα κάνει και η σειρά ντοκιμαντέρ «Ο μεγάλος πόλεμος – Μακεδονικό μέτωπο (1915-1918)» για την εμπλοκή της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Πέμπτη 5/12, 22.00), καθώς και η εκπομπή «Λόγος Αντίλογος», όπου ομάδες φοιτητών αναλαμβάνουν να επιχειρηματολογήσουν πάνω σε θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της επικαιρότητας, όπως η νομιμοποίηση της θανατικής ποινής, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το δικαίωμα στην καύση των νεκρών κ.ά. Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00.

· Start-up Ελλάδα-Παραγωγή

Περιγραφή: Το νέο κύμα ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσα από τις ιστορίες επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα, που αντιμετώπισαν τις προκλήσεις της αγοράς με όπλα την καινοτομία, τις νέες ιδέες και τα “έξυπνα” προϊόντα, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Start-up Ελλάδα», σε παραγωγή COSMOTE TV. Τη σειρά επιμελείται ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης. Από ένα χωριό του Κιλκίς έως τις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το κάθε ένα από τα 12 επεισόδια της σειράς ξεδιπλώνει ιστορίες που εστιάζουν σε τρεις βασικούς πυλώνες επιχειρηματικότητας: τον αγρο-διατροφικό τομέα, τη νέα αστική οικοτεχνία και την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα με τις προηγμένες εφαρμογές. Πρωταγωνιστές των επεισοδίων, είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί και δημιουργοί που αφηγούνται μπροστά στην κάμερα τις προσωπικές τους ιστορίες και το πώς κατάφεραν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, συμμετέχοντας έτσι στο νέο κύμα επιχειρηματικότητας της χώρας μας.

· Οι Μαμάδες του Αιγαίου-Συμπαραγωγή

Περιγραφή: Oι μαμάδες του Αιγαίου ξέρουν καλύτερα! Ξέρουν τα προϊόντα, αγαπούν την παράδοση, επιλέγουν την αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα. Η πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας 2019, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας ταξιδεύει και μας μαγειρεύει μαζί με τις μαμάδες του Αιγαίου. Η νέα σειρά μας συστήνει τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και αναδεικνύει την Αιγιακή Γαστρονομία. Η Αργυρώ ξεναγεί τους θεατές σε τόπους αγαπημένους, σεργιανίζει στα παραδοσιακά σοκάκια, επισκέπτεται αξιοθέατα και αποκαλύπτει νησιωτικά μυστικά. Η Ρόδος, η Πάτμος, οι Λειψοί, η Κως, η Σαντορίνη, η Θηρασιά, η Νάξος και η Ίος αποκαλύπτονται στα μάτια μας μέσα από υπέροχες εικόνες, λαχταριστές συνταγές και άρωμα Αιγαίου…

· Comedy Kids

Περιγραφή: Στα μέσα Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα η νέα ψυχαγωγική εκπομπή παραγωγής COSMOTE TV “Comedy Kids” με παρουσιαστή τον standup κωμικό Γιώργο Χατζηπαύλου. Πρόκειται για μία εκπομπή για όλη την οικογένεια. Τρία παιδιά με τους γονείς τους καλούνται να διαγωνιστούν σε παιχνίδια γνώσης, ταξίδια στο μέλλον και στο παρελθόν, να περάσουν δοκιμασίες (οι γονείς) και να λύσουν προβλήματα των μεγάλων (τα παιδιά). Η εκπομπή θα προβάλλεται στο COSMOTE SERIES HD.

· Βραβευμένες συμπαραγωγές θα προβληθούν τη νέα σεζόν στο COSMOTE HISTORY HD

Εκτός από την πληθώρα νέων πρωτότυπων παραγωγών, τη νέα σεζόν θα προβληθούν στο COSMOTE HISTORY HD και σπουδαίες σειρές και ταινίες ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV. Κάποιες από αυτές θα προβληθούν στο πλαίσιο των μηνιαίων αφιερωμάτων του καναλιού, όπως: «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» κ.ά. Οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συμπαραγωγές της COSMOTE TV που ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν μέσα από διεθνή φεστιβάλ, όπως τα «Άκρα», τα «Λάφυρα», «Η Ανατολή έδυσε», «Crete Arising», καθώς και το «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες».

· Οι σειρές ντοκιμαντέρ που θα κάνουν πρεμιέρα το 2020

Από το 2020, το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέες πρωτότυπες παραγωγές. Ξεχωρίζουν ο «Καθρέπτης στον χρόνο» για τα μεγάλα τεχνικά έργα του 19ου και του 20ού αιώνα στην Ελλάδα, το «Κάθε μέρα στην αρχαία Ελλάδα» για την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία», με παρουσιάστρια/αφηγήτρια τη συγγραφέα Λένα Διβάνη. Η σειρά παρουσιάζει εμβληματικά ζευγάρια της ελληνικής Ιστορίας, όπως: Ελευθέριος Βενιζέλος και Έλενα Σκυλίτση, Γεώργιος Παπανδρέου και Κυβέλη, Ίωνας Δραγούμης και Κοτοπούλη, Βασιλιάς Παύλος και Φρειδερίκη, Νίκος Μπελογιάννης και Έλλη Παππά, κ.ά.

Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD το 2020 περιλαμβάνεται, επίσης, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αλφάβητος – Κοινός Κώδικας» που με βάση το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο, εξερευνά την επιρροή των ελληνικών λέξεων στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού και στις νεότερες ευρωπαϊκές γλώσσες έως σήμερα.

Πρεμιέρα θα κάνουν την επόμενη χρονιά και οι σειρές «Οι κυνηγοί της αιωνιότητας» και το «Οι Πρέσπες της μνήμης».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...