Συζητήσεις στο satleo

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
gewrgios | 1-April-2020 | 11:19:01

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
babis3g | 1-April-2020 | 10:52:01

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
maarinos | 1-April-2020 | 10:06:01


Δορυφορικές λήψεις γενικά
nektarios 1451 | 1-April-2020 | 1:48:01

Ειδήσεις . Pay TV News
Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019 | 14:34

Σε δικό της περιεχόμενο επενδύει η COSMOTE TV

Στο πλάνο της παραγωγής πρωτογενούς τηλεοπτικού προγράμματος συνεχίζει με προσήλωση η COSMOTE TV. Η συνδρομητική πλατφόρμα μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε αρκετές παραγωγές ή συμπαραγωγές, στις οποίες έχει βάλει την υπογραφή της. Μεταξύ ...

 

Γράφτηκε από: N.D

Στο πλάνο της παραγωγής πρωτογενούς τηλεοπτικού προγράμματος συνεχίζει με προσήλωση η COSMOTE TV. Η συνδρομητική πλατφόρμα μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε αρκετές παραγωγές ή συμπαραγωγές, στις οποίες έχει βάλει την υπογραφή της. Μεταξύ στελεχών του ψυχαγωγικού προγράμματος και δημιουργών δεν έχουν σταματήσει οι συζητήσεις για νέα project και εκπομπές, ενώ ήδη έχουν εγκριθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν αρκετές νέες, πολύ σημαντικές ιδέες που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Τα προηγούμενα έτη, με κεντρικό πυλώνα το κανάλι COSMOTE HISTORY HD, η έμφαση είχε δοθεί όπως ήταν φυσικό, σε προγράμματα που η θεματολογία τους κινούνταν γύρω από την ελληνική ιστορία, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Από τις τελευταίες κινήσεις της πλατφόρμας γίνεται πλέον σαφές, ότι η COSMOTE TV δεν διστάζει να κινηθεί και σε νέα, πιο δύσκολα μονοπάτια, όπως αυτά της μυθοπλασίας, του αθλητικού ντοκιμαντέρ, των talk shows, της κωμωδίας, της ψυχαγωγίας κ.ο.κ.

Η παραγωγή πρωτότυπου και φυσικά αξιόλογου τηλεοπτικού περιεχομένου πιστεύεται πως είναι σε θέση να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την πλατφόρμα. Το βασικότερο είναι πως παράγεται πρόγραμμα εύληπτο, περισσότερο προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού. Αυτό έχει ως επακόλουθο, τα προγράμματα αυτά να καταγράφουν υψηλά ποσοστά αποδοχής ανάμεσα στους συνδρομητές της COSMOTE TV.

Μ’ αυτόν τον τρόπο διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό, προσφέροντας στους συνδρομητές της αποκλειστικό περιεχόμενο που δεν υπάρχει αλλού. Δεν είναι λίγες οι θεματικές κατηγορίες όπου πλατφόρμες όπως οι COSMOTE TV, Nova, Wind Vision και Vodafone TV προμηθεύονται από εγχώριους ή ξένους διανομείς, γνωστά και καταξιωμένα κανάλια, με περιεχόμενο όμως κοινό, σε όποια πλατφόρμα και αν το παρακολουθεί ο συνδρομητής.

Η χρήση των νέων υπερσύγχρονων στούντιο της COSMOTE TV στην παραγωγή προγραμμάτων, προσφέρει τη δυνατότητα για έλεγχο του τελικού αποτελέσματος και φυσικά οικονομία στην πλατφόρμα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ακόμη πως η εμπορική εκμετάλλευση κάποιων προγραμμάτων εξ αυτών, είναι σε θέση να αποφέρει και επιπλέον έσοδα στην COSMOTE TV. Ήδη, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» αποκτήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel, ενώ η αστυνομική σειρά μυθοπλασίας της COSMOTE TV αναμένεται να διατεθεί και σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

Κάποιες από τις νέες παραγωγές- συμπαραγωγές της COSMOTE TV που ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν σύντομα και πιστεύουμε πως αξίζει να αναφερθούμε είναι οι:

· «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του»

Περιγραφή: Αφιερωμένη στη ζωή, το έργο και τη διεθνή πολιτική δράση του μεγάλου Ευρωπαίου διπλωμάτη και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, είναι η πρώτη δραματοποιημένη σειρά (docudrama) παραγωγής COSMOTE TV, «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του», που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 28/9 στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Ταεπεισόδια της σειράς θα προβάλλονται, σε Α’ τηλεοπτική προβολή, κάθε Σάββατο βράδυ στις 21.00 και σε δεύτερη προβολή κάθε Τετάρτη στις 18.00, ενώ μετά την προβολή τους θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Μέσα από δραματοποιημένες σκηνές, αφηγήσεις ιστορικών, σπάνια ντοκουμέντα, αλλά και αυτοβιογραφικά κείμενα του ίδιου του Καποδίστρια, η σειρά 6 επεισοδίων ξετυλίγει την πορεία του μεγάλου πολιτικού, από τα νεανικά του χρόνια και την έναρξη της ενασχόλησής του με την πολιτική στα Επτάνησα, τη διεθνή του σταδιοδρομία ως διπλωμάτη και κατόπιν ως Υπουργού των Εξωτερικών της Ρωσίας μέχρι τη θέση του ως πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας και το τραγικό του τέλος (1831) που επηρέασε σημαντικά τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

· Εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο

Περιγραφή: Η βραβευμένη εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, σε παραγωγή COSMOTE TV, επιστρέφει για 15η χρονιά ακόμα μία τηλεοπτική σεζόν με νέα επεισόδια στο COSMOTE HISTORY HD. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα προβληθούν, επίσης, οι παραγωγές «Το κάλεσμα των μαρμάρων» για την αναζήτηση των ελληνικών αρχαιοτήτων και τη σημασία της διασποράς τους στον δυτικό κόσμο (Τρίτη 5/11, 22.00) και το «Πρόσωπα και Εποχές», μέσα από το οποίο θα γνωρίσουμε προσωπικότητες που άφησαν τα ίχνη τους στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία (Κυριακή 1/12, 20.00). Πρεμιέρα θα κάνει και η σειρά ντοκιμαντέρ «Ο μεγάλος πόλεμος - Μακεδονικό μέτωπο (1915-1918)» για την εμπλοκή της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Πέμπτη 5/12, 22.00), καθώς και η εκπομπή «Λόγος Αντίλογος», όπου ομάδες φοιτητών αναλαμβάνουν να επιχειρηματολογήσουν πάνω σε θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της επικαιρότητας, όπως η νομιμοποίηση της θανατικής ποινής, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το δικαίωμα στην καύση των νεκρών κ.ά. Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00.

· Start-up Ελλάδα-Παραγωγή

Περιγραφή: Το νέο κύμα ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσα από τις ιστορίες επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα, που αντιμετώπισαν τις προκλήσεις της αγοράς με όπλα την καινοτομία, τις νέες ιδέες και τα "έξυπνα" προϊόντα, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Start-up Ελλάδα», σε παραγωγή COSMOTE TV. Τη σειρά επιμελείται ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης. Από ένα χωριό του Κιλκίς έως τις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το κάθε ένα από τα 12 επεισόδια της σειράς ξεδιπλώνει ιστορίες που εστιάζουν σε τρεις βασικούς πυλώνες επιχειρηματικότητας: τον αγρο-διατροφικό τομέα, τη νέα αστική οικοτεχνία και την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα με τις προηγμένες εφαρμογές. Πρωταγωνιστές των επεισοδίων, είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί και δημιουργοί που αφηγούνται μπροστά στην κάμερα τις προσωπικές τους ιστορίες και το πώς κατάφεραν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, συμμετέχοντας έτσι στο νέο κύμα επιχειρηματικότητας της χώρας μας.

· Οι Μαμάδες του Αιγαίου-Συμπαραγωγή

Περιγραφή: Oι μαμάδες του Αιγαίου ξέρουν καλύτερα! Ξέρουν τα προϊόντα, αγαπούν την παράδοση, επιλέγουν την αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα. Η πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας 2019, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας ταξιδεύει και μας μαγειρεύει μαζί με τις μαμάδες του Αιγαίου. Η νέα σειρά μας συστήνει τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και αναδεικνύει την Αιγιακή Γαστρονομία. Η Αργυρώ ξεναγεί τους θεατές σε τόπους αγαπημένους, σεργιανίζει στα παραδοσιακά σοκάκια, επισκέπτεται αξιοθέατα και αποκαλύπτει νησιωτικά μυστικά. Η Ρόδος, η Πάτμος, οι Λειψοί, η Κως, η Σαντορίνη, η Θηρασιά, η Νάξος και η Ίος αποκαλύπτονται στα μάτια μας μέσα από υπέροχες εικόνες, λαχταριστές συνταγές και άρωμα Αιγαίου...

· Comedy Kids

Περιγραφή: Στα μέσα Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα η νέα ψυχαγωγική εκπομπή παραγωγής COSMOTE TV “Comedy Kids” με παρουσιαστή τον standup κωμικό Γιώργο Χατζηπαύλου. Πρόκειται για μία εκπομπή για όλη την οικογένεια. Τρία παιδιά με τους γονείς τους καλούνται να διαγωνιστούν σε παιχνίδια γνώσης, ταξίδια στο μέλλον και στο παρελθόν, να περάσουν δοκιμασίες (οι γονείς) και να λύσουν προβλήματα των μεγάλων (τα παιδιά). Η εκπομπή θα προβάλλεται στο COSMOTE SERIES HD.

· Βραβευμένες συμπαραγωγές θα προβληθούν τη νέα σεζόν στο COSMOTE HISTORY HD

Εκτός από την πληθώρα νέων πρωτότυπων παραγωγών, τη νέα σεζόν θα προβληθούν στο COSMOTE HISTORY HD και σπουδαίες σειρές και ταινίες ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV. Κάποιες από αυτές θα προβληθούν στο πλαίσιο των μηνιαίων αφιερωμάτων του καναλιού, όπως: «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» κ.ά. Οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συμπαραγωγές της COSMOTE TV που ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν μέσα από διεθνή φεστιβάλ, όπως τα «Άκρα», τα «Λάφυρα», «Η Ανατολή έδυσε», «Crete Arising», καθώς και το «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες».

· Οι σειρές ντοκιμαντέρ που θα κάνουν πρεμιέρα το 2020

Από το 2020, το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέες πρωτότυπες παραγωγές. Ξεχωρίζουν ο «Καθρέπτης στον χρόνο» για τα μεγάλα τεχνικά έργα του 19ου και του 20ού αιώνα στην Ελλάδα, το «Κάθε μέρα στην αρχαία Ελλάδα» για την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία», με παρουσιάστρια/αφηγήτρια τη συγγραφέα Λένα Διβάνη. Η σειρά παρουσιάζει εμβληματικά ζευγάρια της ελληνικής Ιστορίας, όπως: Ελευθέριος Βενιζέλος και Έλενα Σκυλίτση, Γεώργιος Παπανδρέου και Κυβέλη, Ίωνας Δραγούμης και Κοτοπούλη, Βασιλιάς Παύλος και Φρειδερίκη, Νίκος Μπελογιάννης και Έλλη Παππά, κ.ά.

Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD το 2020 περιλαμβάνεται, επίσης, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αλφάβητος - Κοινός Κώδικας» που με βάση το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο, εξερευνά την επιρροή των ελληνικών λέξεων στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού και στις νεότερες ευρωπαϊκές γλώσσες έως σήμερα.

Πρεμιέρα θα κάνουν την επόμενη χρονιά και οι σειρές «Οι κυνηγοί της αιωνιότητας» και το «Οι Πρέσπες της μνήμης».

Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DST 105

Η αγορά σήμερα

31-03-2020

DST 105

Το DST 105 είναι ένα οικονομικό σύστημα κεντρικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης, το οποίο προσφέρει συνολικά έως 10 δορυφορικά κανάλια που προγραμματίζονται από το διαχειριστή σε multiplex εξόδου της επιλογής του, για διανομή τους σε απεριόριστο αριθμό τηλεοράσεων.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Τεύχος 139

17-03-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Τα IPTV Boxes είναι μια κατηγορία συσκευών με αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς στις μέρες μας κερδίζουν την προτίμηση ολοένα και περισσότερων χρηστών, με αποτέλεσμα η διείσδυσή τους στο σαλόνι του σπιτιού να αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Χωρίς την ανάγκη να συνδέονται σε κεραία, μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του Internet. Έτσι, προσφέρουν στους χρήστες έναν εναλλακτικό τρόπο να παρακολουθούν τηλεόραση, που για τους νεότερους ηλικιακά αποτελεί μάλιστα τον βασικότερο, ή και τον αποκλειστικό τρόπο τηλεθέασης. Ένα νέο TV Box ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.