27/08/2020

Ξηλώθηκε ένα απο τα μεγαλύτερα "πειρατικά" δίκτυα. Σύλληψη και σε Κύπρο

Γράφτηκε από: N.D

Ένα παράνομο δίκτυο χάκερ που παραβίαζαν πνευματικά δικαιώματα, κυρίως υπεύθυνο για πειρατικές ταινίες και φιλοξενία παράνομου ψηφιακού περιεχομένου παγκοσμίως διαλύθηκε μετά από συντονισμένη δράση μεταξύ των Αρχών των ΗΠΑ και των ομολόγων τους σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, με την υποστήριξη της Europol και της Eurojust.

Ένα παράνομο δίκτυο χάκερ που παραβίαζαν πνευματικά δικαιώματα, κυρίως υπεύθυνο για πειρατικές ταινίες και φιλοξενία παράνομου ψηφιακού περιεχομένου παγκοσμίως διαλύθηκε μετά από συντονισμένη δράση μεταξύ των Αρχών των ΗΠΑ και των ομολόγων τους σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, με την υποστήριξη της Europol και της Eurojust. Εξήντα διακομιστές καταργήθηκαν στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία και αρκετοί από τους κύριους υπόπτους συνελήφθησαν. Ένα από τα μέλη του παράνομου δικτύου συνελήφθη το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο και ένας άλλος ύποπτος συνελήφθη αργότερα στις ΗΠΑ.

Πιστεύεται ότι η ομάδα πειρατείας, με την επωνυμία Sparks Group, που βρίσκεται υπό έρευνα από τον Σεπτέμβριο του 2016, είχε αναπαραγάγει και διαδώσει με επιτυχία εκατοντάδες ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν κάθε ταινίας που κυκλοφόρησε από μεγάλα στούντιο παραγωγής στις ΗΠΑ. Οι ζημιές που προκάλεσε σε εταιρείες παραγωγής η δράση των πειρατών υπολογίζεται να είναι εκατομμύρια, καθώς εξασφάλιζαν παράνομα ταινίες πριν προβληθούν επίσημα.

Για να αποκτήσουν ταινίες που δεν είχαν κυκλοφορήσει, τα μέλη του Sparks φέρεται να παρουσιάζονταν σαν λιανοπωλητές DVD και Blu-Ray, προκειμένου να εξαπατήσουν τους νόμιμους διανομείς για να τους δώσουν ταινίες, πριν από τις ημερομηνίες κυκλοφορίας.

Ακολούθως και ενώ έδιναν υποσχέσεις να μην διανέμουν το περιεχόμενο πριν από τις ημερομηνίες κυκλοφορίας, αφαιρούσαν τυχόν προστατευτικά πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω χρήσης ειδικού λογισμικού και το κυκλοφορούσαν σε διάφορες υπηρεσίες streaming και ιστότοπους torrent μέσα από την πλατφόρμα τους.

Οι διακομιστές εντοπίστηκαν και καταργήθηκαν σε όλο τον κόσμο, στον Καναδά, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λετονία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλα μέτρα ελήφθησαν επίσης στην Ιταλία, τη Ρουμανία και τον Καναδά. .

Πηγή: philenews

Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.