01/02/2021

Το Φεβρουάριο στο Viasat History αποκαλύπτουμε τα μυστικά των δύο Παγκοσμίων Πολέμων και τους θησαυρούς της Παπικής εκκλησίας

Ο Φεβρουάριος είναι στο Viasat History φέρνει με την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Εργοστάσια Πολέμου» τη Δεύτερα 8 Φεβρουαρίου στις 22:00 το βράδυ. Στα 8 επεισόδια της σειράς ερευνητές και ακαδημαϊκοί θα παρουσιάσουν πώς οι δύο μεγαλύτεροι πόλεμοι του 20ου αιώνα δεν κρίθηκαν στα πεδία της μάχης...
Ο Φεβρουάριος είναι στο Viasat History φέρνει με την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Εργοστάσια Πολέμου» τη Δεύτερα 8 Φεβρουαρίου στις 22:00 το βράδυ. Στα 8 επεισόδια της σειράς ερευνητές και ακαδημαϊκοί θα παρουσιάσουν πώς οι δύο μεγαλύτεροι πόλεμοι του 20ου αιώνα δεν κρίθηκαν στα πεδία της μάχης, αλλά Παρουσιάζουμε πώς Α΄ και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος εκτυλίχθηκαν -και κερδήθηκαν- στα εργοστάσια και τις μονάδες παραγωγής της Βρετανίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου κάνουμε ένα ταξίδι στην ιστορία του Βατικανού, της έδρας της Παπικής εκκλησίας, το οποίο αποτελεί το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο μέσα από το ντοκιμαντέρ «Βατικανό – Η διαχρονική πόλη των Παπών» Ξεκίνησε ως ένα ταφικό μνημείο και μέσα σε 2.000 χρόνια εξελίχθηκε στο διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο του ρωμαιοκαθολικισμού. Παρουσιάζουμε πώς η εκκλησία, το επισκοπικό μέγαρο και τα κτίσματα γύρω από αυτά επεκτάθηκαν με τον καιρό ακολουθώντας τις επιθυμίες εμπνευσμένων παπών.

Τέλος, όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου μαθαίνουμε για τις πιο σπουδαίες μάχες. Στο ειδικό αφιέρωμα «Σάββατα αφιερωμένα στις μάχες» παρακολουθούμε τις σημαντικότερες μάχες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Βατικανό - Η διαχρονική πόλη των Παπών
Copyright © Terranoa
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 22:00
Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: Vatican - The Timeless City of Popes
Έτος: 2020
Βατικανό: ξεκίνησε ως απλός τάφος, όμως στο πέρασμα 2.000 ετών έγινε η παγκόσμια έδρα της Καθολικής Εκκλησίας, και σήμερα είναι ένα από τα μουσεία με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο καθώς περιλαμβάνει ανεκτίμητες συλλογές έργων τέχνης, χειρόγραφα και άλλα καλλιτεχνήματα. Παρουσιάζουμε πώς η εκκλησία, το επισκοπικό μέγαρο και τα κτίσματα γύρω από αυτά επεκτάθηκαν με τον καιρό ακολουθώντας τις επιθυμίες εμπνευσμένων παπών.

Αφιέρωμα: Σάββατα αφιερωμένα στις μάχες
Κάθε Σάββατο απόγευμα από 6 Φεβρουαρίου στις 17:30
Copyright © ZDF

Με την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειράς «Εργοστάσια πολέμου», παρακολουθήστε τις σημαντικότερες μάχες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και ανακαλύψτε τα γεγονότα και τους αριθμούς που σχετίζονται με το πυροβολικό του πιο διαβόητου πολέμου - συντονιστείτε κάθε Σάββατο του Φεβρουαρίου.

Εργοστάσια πολέμου
Πρεμιέρα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια καθημερινά στις 22:00
Κύκλος: 2
Αριθμός επεισοδίων: 8 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: War Factories
Έτος: 2020
Copyright © WAG TV
Ίσως ακουστεί παράξενο, όμως οι σύγχρονοι πόλεμοι δεν κερδίζονται μετά από μάχες - κερδίζονται με τη συμβολή των εργοστασίων. Οι σύγχρονοι πόλεμοι σχετίζονται με την παραγωγή. Η πλευρά που επιτυγχάνει μεγάλη παραγωγή σε γενικές γραμμές αναμένεται ότι θα θριαμβεύσει. Παρουσιάζουμε πώς Α΄ και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος εκτυλίχθηκαν -και κερδήθηκαν- όχι στα χαρακώματα και στις ενέδρες του Σομ, ούτε στη Νορμανδία ή στο Κουρσκ, αλλά στα εργοστάσια και τις μονάδες παραγωγής της Βρετανίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Η ανάδυση των αυτοκρατοριών: Οθωμανική Αυτοκρατορία
Πρεμιέρα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια καθημερινά στις 22:55
Κύκλος: 1
Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: Rise of Empires: Ottoman
Έτος: 2020
Copyright © STX
Αυτή είναι η ιστορία της καταγωγής του σουλτάνου Μωάμεθ Β΄ και της ανάδυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπως αναδεικνύεται μέσα από την επική πολιορκία της Κωνσταντινούπολης και την επερχόμενη άλωσή της τον Μάιο του 1453.
Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.