11/06/2021

Το «Collective» κερδίζει το βραβείο LUX Audience Film Award για το 2021 και έρχεται σύντομα από το Cinobo

Για πρώτη χρονιά φέτος, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου απονέμουν το βραβείο LUX Audience Film Award, ενώνοντας το Βραβείο LUX, διάσημο ως Βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το πρώην βραβείο κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά...

Για πρώτη χρονιά φέτος, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου απονέμουν το βραβείο LUX Audience Film Award, ενώνοντας το Βραβείο LUX, διάσημο ως Βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το πρώην βραβείο κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και κοινό από όλη την Ευρώπη που κλήθηκε να ψηφίσει την αγαπημένη του ταινία, ανέδειξαν ως νικητή του πρώτου βραβείου LUX Audience Film Award την ταινία «Collective» του Αλεξάντερ Νανάου, από τη Ρουμανία.

Η ταινία φιγουράρει ήδη στις λίστες με τα καλύτερα ντοκιμαντέρ της χρονιάς, ενώ ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, αλλά και για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Παρακολουθεί τα βήματα ενός τολμηρού ρεπόρτερ που αποφασίζει να ερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου των θαμώνων του νυχτερινού κέντρου Collective στο Βουκουρέστι τον Οκτώβριο του 2015 όπου ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία εξελίχθηκε σε εθνική τραγωδία στη Ρουμανία, ξεσήκωσε κύματα διαμαρτυρίας κατά της διαφθοράς και οδήγησε τελικά στην παραίτηση της κυβέρνησης.

Το «Collective» έρχεται σύντομα στην Ελλάδα, στους κινηματογράφους και τις οθόνες του Cinobo.

Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.