01/07/2021

Ιούλιος στο Viasat History: Ανακαλύπτουμε τα θαύματα της αρχαίας μηχανικής και τα μυστικά της βρετανικής αυτοκρατορίας

Τον Ιούλιο στο Viasat History έρχεται η πρεμιέρα του «Η Αυτοκρατορία με τον Μάικλ Πορτίλο» (11/7, 21:45). Πριν από έναν αιώνα, η Βρετανία κυβερνούσε το ένα τέταρτο του πλανήτη, εξουσιάζοντας τον εντυπωσιακό αριθμό των 400 εκατομμυρίων ανθρώπων με μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν στις πέντε ηπείρους. Πολλά από τα ανάκτορα, οι φυλακές και οι φυτείες όπου...

Τον Ιούλιο στο Viasat History έρχεται η πρεμιέρα του «Η Αυτοκρατορία με τον Μάικλ Πορτίλο» (11/7, 21:45). Πριν από έναν αιώνα, η Βρετανία κυβερνούσε το ένα τέταρτο του πλανήτη, εξουσιάζοντας τον εντυπωσιακό αριθμό των 400 εκατομμυρίων ανθρώπων με μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν στις πέντε ηπείρους. Πολλά από τα ανάκτορα, οι φυλακές και οι φυτείες όπου διαδραματίστηκαν οι αυτοκρατορικές ίντριγκες σήμερα τελούν υπό κατάρρευση, παραμένουν σφραγισμένα και ξεχασμένα- ο Μάικλ Πορτίλο ξεκλειδώνει τις πόρτες τους για να αποκαλύψει την απίστευτη ιστορία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, την εξέλιξη μιας υπερδύναμης και μιας κληρονομιάς που άλλαξε τον κόσμο.

Μερικές μέρες νωρίτερα, στις 5/7 στις 22:00 είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ «Αρχαία μηχανική». Τα 10 επεισόδια της σειράς είναι γεμάτα από τα πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά επιτεύγματα της μηχανικής του αρχαίου κόσμου τα οποία ενέπνευσαν και επηρέασαν τη μηχανική της σύγχρονης εποχής. Κάθε επεισόδιο προβάλλει έναν κορυφαίο άθλο της μηχανικής, εμβληματικά μεγαλουργήματα όπως είναι οι Πυραμίδες, το Στόουνχεντζ, το Μέγα Σινικό Τείχος, η Παναγία των Παρισίων και το Ταζ Μαχάλ.

Η Αυτοκρατορία με τον Μάικλ Πορτίλο
Πρεμιέρα από Κυριακή 11 Ιουλίου στις 20:45
Κύκλος: 1
Αριθμός επεισοδίων: 4 x 60 λεπτά
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ αποστολές
Πρωτότυπος τίτλος: Empire with Michael Portillo
Έτος: 2020
Η Βρετανία κυβερνούσε το ένα τέταρτο του πλανήτη πριν από έναν αιώνα, εξουσιάζοντας τον εντυπωσιακό αριθμό των 400 εκατομμυρίων ανθρώπων με μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν και στις πέντε ηπείρους, τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Σε αυτή τη σειρά διερευνούμε πώς ένα μικρό νησιωτικό έθνος στην άκρη της Ευρώπης κατέληξε να κυβερνά τον κόσμο - από την Ινδία μέχρι την Καραϊβική και από την Αφρική μέχρι την Αυστραλασία η βρετανική αποικιοκρατία άφησε το σημάδι της σε κάθε γωνιά της γης με εντυπωσιακά κτίρια που αντιπροσώπευαν τη φύση και την απερίγραπτη έκταση της βρετανικής ισχύος. Πολλά από τα ανάκτορα, οι φυλακές και οι φυτείες όπου διαδραματίστηκαν οι αυτοκρατορικές ίντριγκες σήμερα τελούν υπό κατάρρευση, παραμένουν σφραγισμένα και ξεχασμένα- ο Μάικλ Πορτίλο ξεκλειδώνει τις πόρτες τους για να αποκαλύψει την απίστευτη ιστορία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, την εξέλιξη μιας υπερδύναμης και μιας κληρονομιάς που άλλαξε τον κόσμο.

Αρχαία μηχανική
Πρεμιέρα Δευτέρα 5 Ιουλίου στις 22:00 και στη συνέχεια κάθε βράδυ Δευτ.-Παρ. την ίδια ώρα
Copyright © Off The Fence
Κύκλος: 1
Αριθμός επεισοδίων: 10 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: Ancient Engineering
Έτος: 2020
Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ είναι γεμάτη με τα πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά επιτεύγματα της μηχανικής του αρχαίου κόσμου τα οποία ενέπνευσαν και επηρέασαν τη μηχανική της σύγχρονης εποχής. Κάθε επεισόδιο προβάλλει έναν κορυφαίο άθλο της μηχανικής, εμβληματικά μεγαλουργήματα όπως είναι οι Πυραμίδες, το Στόουνχεντζ, το Μέγα Σινικό Τείχος, η Παναγία των Παρισίων και το Ταζ Μαχάλ. Η σειρά συνδυάζει συναρπαστικά βίντεο αρχείου, συνεντεύξεις με ειδικούς, εντυπωσιακές αναπαραστάσεις και συγκλονιστικές αεροφωτογραφίες. Αξιοποιούμε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουμε αποκτήσει με τη βοήθεια τεχνολογικών μέσων που αποκαλύπτουν τα μυστικά του αρχαίου κόσμου. Αποκτούν νέα προοπτική οι τεχνικές, τα υλικά και η καινοτόμος σκέψη πίσω από κάθε αρχαίο επίτευγμα μηχανικής, αλλά και η συναρπαστική και σημαντική ιστορία του.

Κατηγορία Pay TV News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.