13/08/2021

Αλλαγές σε COSMOTE TV και Nova. Πως θα επιλέξει ο συνδρομητής;

Γράφτηκε από: N.D
Διανύουμε ίσως την πιο ενδιαφέρουσα τηλεοπτική σεζόν όσον αφορά τo ρεπορτάζ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των συνδρομητικών πακέτων. 

Διανύουμε ίσως την πιο ενδιαφέρουσα τηλεοπτική σεζόν όσον αφορά τo ρεπορτάζ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των συνδρομητικών πακέτων. Η Nova, υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της United Group και η COSMOTE TV, ηγέτης της συνδρομητικής αγοράς στην Ελλάδα, συμμετείχαν τον τελευταίο χρόνο σε αλλεπάλληλους και ιδιαίτερα σημαντικούς διαγωνισμούς για την απόκτηση αθλητικών κυρίως, τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οι δύο ανταγωνιστές τοποθετούν τα πιόνια τους στη σκακιέρα της συνδρομητικής αγοράς και το παιχνίδι για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης, ετοιμάζεται να ξεκινήσει…

To βάρος των δύο μονομάχων έχει πέσει, όπως είναι φυσικό, στη διεκδίκηση σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, γνωρίζοντας πως αυτά αποτελούν τον πρώτο και πιο καθοριστικό παράγοντα επιλογής συνδρομητικής τηλεόρασης. Ενόψει των σεζόν που ακολουθούν, COSMOTE TV και Nova αναμένεται να απευθυνθούν στους υποψήφιους, αλλά και υφιστάμενους συνδρομητές τους, με σημαντικές αλλαγές στα πακέτα τους, συγκρινόμενα με τα παρελθόντα έτη.

 Όσον αφορά στη Nova, το τμήμα marketing της εταιρείας είχε χτίσει εδώ και χρόνια την αντίληψη πως Nova και ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ήταν δύο έννοιες συνυφασμένες, σχεδόν ταυτόσημες. Αυτό από φέτος, με τη δυναμική είσοδο της COSMOTE TV στις μεταδόσεις της Super League, με την τελευταία να αποκτά τα δικαιώματα μετάδοσης -όπως διαφαίνεται- 8 ή 9 ομάδων από τις 14, παύει να ισχύει. Έτσι, από το σλόγκαν του 2013 «Novasports. Όλα για την ομάδα σου» περνάμε σήμερα στο «Το Novasports μιλά όλες τις γλώσσες» με την έμφαση στην επικοινωνία να φεύγει από το ελληνικό πρωτάθλημα και να μεταφέρεται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τα οποία πρόσφατα εμπλούτισε η Nova το πρόγραμμά της (Primera, Bundesliga,γαλλικό κ.α). Ωστόσο, διατηρεί για ακόμη μια σεζόν τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού, του Άρη, του Πας Γιάννενα και του Ατρομήτου.  

Η COSMOTE TV, η οποία ήταν το “σπίτι των σημαντικότερων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων” για τους συνδρομητές, δε θα μεταδίδει πλέον το ισπανικό και το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, τα οποία απέκτησε η Nova, ενώ όπως όλα δείχνουν, χάνει και την Premier League από τη σεζόν 2022-2023. Ωστόσο, διατηρεί την κορωνίδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, το Champions και το Europa League, ενώ προσέθεσε στο πρόγραμμά του και τη Serie A. Εισέρχεται για πρώτη φορά φέτος στο μονοπάτι της Super League, έχοντας αποκτήσει τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του ΠΑΟ, της ΑΕΚ και του ΟΦΗ, ενώ βρίσκεται και σε προχωρημένες συζητήσεις με Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, Απόλλωνα Σμύρνης, Παναιτωλικό, Λαμία και Ιωνικό. Ερωτηματικό παραμένει ακόμη ποια θα είναι η τηλεοπτική στέγη του ΠΑΟΚ.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι εντέλει η συμπεριφορά του Έλληνα τηλεθεατή και το πώς θα συμπεριφερθεί το επόμενο διάστημα, καθώς όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, παγιωμένες αντιλήψεις ετών σχετικά με τα πακέτα και το περιεχόμενό τους, ανατρέπονται σημαντικά.
Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.