01/11/2021

Μπλόκο στην πειρατεία Nova και COSMOTE TV

Διακοπή σε 63 portals/domain names

Γράφτηκε από: Ν. Δρικάκης

Σε φραγή εξηντατριών (63) παράνομων domain names/portals που αναμεταδίδουν παράνομα το τηλεοπτικό πρόγραμμα των συνδρομητικών πλατφορμών της Nova και της COSMOTE TV, προχωρά η Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ).

Σε φραγή εξηντατριών (63) παράνομων domain names/portals που αναμεταδίδουν παράνομα το τηλεοπτικό πρόγραμμα των συνδρομητικών πλατφορμών της Nova και της COSMOTE TV, προχωρά η Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ).

Αναλυτικότερα, τα συγκεκριμένα portals/domain names λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για τη δρομολόγηση του παράνομα αναμεταδιδόμενου προγράμματος και των δεδομένων, μέσω ειδικών διακομιστών δρομολόγησης απευθείας στις προδιαμορφωμένες συσκευές των χρηστών πελατών που έχουν εγγραφεί και καταβάλλουν το αντίστοιχο χρηματικό αντάλλαγμα. Η παραβίαση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο και προσφέρει απευθείας θέαση (video streaming), μέσω ειδικών συσκευών-αποκωδικοποιητών (π.χ android boxes), τις οποίες προμηθεύουν έναντι χρηματικού ανταλλάγματος στους ενδιαφερόμενους χρήστες/πελάτες τους, οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές των διαδικτυακών πυλών, συνήθως μέσω ενδιάμεσων μεταπωλητών.

Οι συσκευές αυτές παρέχονται με προεγκατεστημένο λογισμικό και ειδική διαμόρφωση από τους ιδιοκτήτες-διαχειριστές της πύλης, ούτως ώστε συνδεόμενες σε οποιαδήποτε τηλεοπτική συσκευή , να δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη τους να παρακολουθεί χωρίς άδεια από τους τηλ. παρόχους το αναμεταδιδόμενο παράνομα μέσω των αναφερόμενων στην διαδικτυακών πυλών τηλεοπτικό πρόγραμμα των καναλιών της Nova και της COSMOTE TV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φάκελο που προσκόμισαν οι θιγόμενοι πάροχοι και πλατφόρμες, συμπεριλαμβάνονται έγγραφα, οπτικοακουστικό υλικό, αρχεία εικόνων που επιβεβαιώνουν την ταυτόχρονη με την διενέργεια τους μετάδοση αθλητικών γεγονότων που προβάλλονται από τα κανάλια τους. Στα συγκεκριμένα portals η παράνομη αναμετάδοση γίνεται συνεχώς, χωρίς διακοπή, ευθυγραμμιζόμενα πλήρως με το πρόγραμμα συνδρομητικών πλατφορμών όπως της Nova και της Cosmote TV και πραγματοποιείται επί 24ωρου βάσεως, εφτά ημέρες την εβδομάδα, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα επιλέξει ο χρήστης.

Οι πάροχοι όπως είναι σαφές, σημειώνουν μεγάλες απώλειες εσόδων εξαιτίας της διόγκωσης των εν λόγω παράνομων δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με σχετική μελέτη του Ιουλίου του 2021, οι χρήστες με παράνομη πρόσβαση στις προστατευόμενες συνδρομητικές υπηρεσίες υπερβαίνουν τους 400 χιλιάδες. Από την παράνομη αυτή η δραστηριότητα οι πάροχοι υφίστανται σημαντική ζημία, με απώλεια νόμιμων συνδρομών και εσόδων αφού για την απόκτηση αθλητικών διοργανώσεων όπως η SuperLeague, Premier League, Ligue 1, Ch. League, Europa league, Premier League, La Liga, Bundesliga, Euroleague κ.α έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες εκατομμύρια.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Διαδικτυακής Προσβολής της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ) δέχεται την αίτηση των συνδρομητικών παροχών και διατάσσει τους παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο να διακόψουν την πρόσβαση στα συγκεκριμένα domain names που αναμεταδίδουν παράνομο τηλεοπτικό πρόγραμμα.                 

Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.