04/11/2014

Σουηδία: Εντείνεται η μάχη κατά του card sharing

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η αστυνομία της Σουηδίας συνέλαβε έναν 44χρονο από το Γκέτεμποργκ που κατηγορείται ότι πουλούσε υπηρεσίες card sharing σε 400 άτομα. Η σύλληψη ήρθε με την εφαρμογή ενός νέου αυστηρότερου νόμου κατά της τηλεοπτικής πειρατείας, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου και διευκολύνει την δίωξη των πειρατών. Το άτομο από το Γκέτεμποργκ ξεκίνησε τις δραστηριότητες του...
Η αστυνομία της Σουηδίας συνέλαβε έναν 44χρονο από το Γκέτεμποργκ που κατηγορείται ότι πουλούσε υπηρεσίες card sharing σε 400 άτομα. Η σύλληψη ήρθε με την εφαρμογή ενός νέου αυστηρότερου νόμου κατά της τηλεοπτικής πειρατείας, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου και διευκολύνει την δίωξη των πειρατών. Το άτομο από το Γκέτεμποργκ ξεκίνησε τις δραστηριότητες του τον Ιανουάριο του 2012 και πουλούσε πρόσβαση στις υπηρεσίες της ViaSat και του Canal Digital, με κόστος στο 20% των επίσημων τιμών συνδρομής. Η εισαγγελία εξετάζει τώρα τον υπολογιστή και τη διαχείριση του ατόμου, και θα φέρει την υπόθεση στα δικαστήρια στις αρχές του 2015.

Εντωμεταξύ, σουηδικό δικαστήριο καταδίκασε δύο άτομα που ήταν αναμεμειγμένα σε δραστηριότητες card sharing.

Το εφετείο Svea Court of Appeal αύξησε την ποινή φυλάκισης, καθώς και την αποζημίωση που πρέπει να πληρώσει το ένα άτομο. Πέρυσι, το περιφερειακό δικαστήριο του Södertälje καταδίκασε το άτομο σε ένα χρόνο φυλάκιση και αποζημίωση 37 εκατομμυρίων κορωνών στο Canal Digital και στη Viasat, επειδή έδινε πρόσβαση μέσω card sharing στις υπηρεσίες τους σχεδόν σε 2.000 πελάτες. Το εφετείο αύξησε την αποζημίωση σε 22 εκατομμύρια κορώνες στο Canal Digital και 20 εκατομμύρια κορώνες στη Viasat.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Vänersborgs καταδίκασε έναν 29χρονο από το Trollhättan σε φυλάκιση με αναστολή και αποζημίωση 4,6 εκατομμυρίων κορωνών στην Com Hem, στο Canal Digital και στη Viasat. Ο 29χρονος πούλησε τις υπηρεσίες αυτές το 2011 και το 2012 τουλάχιστον σε 75 άτομα, αλλά η εισαγγελία πιστεύει ότι ο συνολικός αριθμός των πελατών του φτάνει τα 400 άτομα.

http://www.broadbandtvnews.com/
Κατηγορία Scrambling corner

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.