Ειδήσεις . Scrambling corner
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 | 13:08

Η ολλανδική αστυνομία κλείνει επιχείρηση card sharing

Η ευρωπαϊκή καταστολή των πειρατικών τηλεοπτικών επιχειρήσεων συνεχίζεται, καθώς η αστυνομία στην ολλανδική πόλη του Enschede εισέβαλε σε κατάστημα και έκλεισε μία παράνομη υπηρεσία card sharing της Euro Global. Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στις εγκαταστάσεις της Euro Global στο Emmastraat του Enschede το πρωί της Τετάρτης. Η εταιρεία έχει πουλήσει εκατοντάδες...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η ευρωπαϊκή καταστολή των πειρατικών τηλεοπτικών επιχειρήσεων συνεχίζεται, καθώς η αστυνομία στην ολλανδική πόλη του Enschede εισέβαλε σε κατάστημα και έκλεισε μία παράνομη υπηρεσία card sharing της Euro Global.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στις εγκαταστάσεις της Euro Global στο Emmastraat του Enschede το πρωί της Τετάρτης. Η εταιρεία έχει πουλήσει εκατοντάδες παράνομες συσκευές που επέτρεπαν στους θεατές να αγοράζουν φτηνές, αλλά παράνομες τηλεοπτικές συνδρομές. Η δράση της ολλανδικής αστυνομίας ακολουθεί παρόμοιες επιδρομές στην Πολωνία και συντονισμένη πανευρωπαϊκή αστυνομική δράση που έκλεισε ένα παράνομο δίκτυο IPTV που εξυπηρετούσε περίπου μισό εκατομμύριο συνδρομητές σε όλη την Ευρώπη με μια προσφορά περίπου 1200 τηλεοπτικών καναλιών.

Η Euro Global βρισκόταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο της αστυνομίας. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η εταιρεία πούλησε τα λεγόμενα "Dreambox" σε εκατοντάδες πελάτες, οι οποίοι ήταν σε θέση να αγοράσουν φτηνές συνδρομές σε διάφορα πακέτα συνδρομητικής τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένων των Ziggo και Sky.

Εκτός από το παράνομο λογισμικό η αστυνομία σταμάτησε τη λειτουργία αρκετών διακομιστών, προκαλώντας διακοπή της πειρατικής υπηρεσίας.

Κανείς ύποπτος δεν έχει συλληφθεί. Ωστόσο, ένας αριθμός ατόμων θα πρέπει να προβεί σε δήλωση σχετικά με το ρόλο τους στην πειρατική επιχείρηση του card sharing.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία προέβει σε ανακοίνωση που καλεί τα άτομα που χρησιμοποιούν τους δέκτες με παράνομη πρόσβαση να το αναφέρουν στην αστυνομία πριν από την 1η Μαρτίου, επειδή παραβιάζουν το νόμο με τη χρήση τέτοιων συσκευών. Επειδή η αστυνομία κατέσχεσε τη διαχείριση της Euro Global, θα πρέπει να έχει αρχείο όλων των ατόμω που πήραν παράνομη συνδρομή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δέκτες Dreambox είναι νόμιμα προϊόντα, αλλά το πειρατικό λογισμικό μπορεί εύκολα να προστεθεί για σκοπούς κοινής χρήσης καρτών (card sharing) ή για παράνομες προσφορές IPTV.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/01/24/dutch-police-closes-pirate-card-sharing-operation/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TechniSat DIGIMETER S4 TOUCH

Η αγορά σήμερα

14-02-2019

TechniSat DIGIMETER S4 TOUCH

Διαθέσιμο από την AMF Electronics το Digimeter S4 Touch της Technisat. Πρόκειται για ένα εύκολο, ακριβές και πλήρες όργανο μέτρησης DVB σημάτων, το οποίο διαθέτει υψηλής ανάλυσης έγχρωμη TFT 4,3” οθόνη. Μετράει δορυφορικά, επίγεια και καλωδιακά σήματα, ενώ μετράει και ραδιοφωνικά FM, DAB σήματα...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 126

Τεύχος 126

20-02-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 126

Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο περιοδικό «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στις υπηρεσίες On The Go της συνδρομητικής τηλεόρασης για φορητές συσκευές. Αν και η διαρκής οικονομική κρίση έχει φρενάρει την ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης, οι πάροχοι τηλεοπτικού περιεχομένου καταβάλουν προσπάθειες να ικανοποιήσουν τους συνδρομητές τους και να προσελκύσουν νέους, εμπλουτίζοντας το προϊόν που προσφέρουν με νέες υπηρεσίες. Οι On The Go υπηρεσίες των Nova, COSMOTE TV, Vodafone TV και Wind Vision, παρέχουν στους χρήστες φορητών συσκευών τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσα από αυτές τα πρ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.