25/01/2018

Η ολλανδική αστυνομία κλείνει επιχείρηση card sharing

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η ευρωπαϊκή καταστολή των πειρατικών τηλεοπτικών επιχειρήσεων συνεχίζεται, καθώς η αστυνομία στην ολλανδική πόλη του Enschede εισέβαλε σε κατάστημα και έκλεισε μία παράνομη υπηρεσία card sharing της Euro Global. Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στις εγκαταστάσεις της Euro Global στο Emmastraat του Enschede το πρωί της Τετάρτης. Η εταιρεία έχει πουλήσει εκατοντάδες...

Η ευρωπαϊκή καταστολή των πειρατικών τηλεοπτικών επιχειρήσεων συνεχίζεται, καθώς η αστυνομία στην ολλανδική πόλη του Enschede εισέβαλε σε κατάστημα και έκλεισε μία παράνομη υπηρεσία card sharing της Euro Global.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στις εγκαταστάσεις της Euro Global στο Emmastraat του Enschede το πρωί της Τετάρτης. Η εταιρεία έχει πουλήσει εκατοντάδες παράνομες συσκευές που επέτρεπαν στους θεατές να αγοράζουν φτηνές, αλλά παράνομες τηλεοπτικές συνδρομές. Η δράση της ολλανδικής αστυνομίας ακολουθεί παρόμοιες επιδρομές στην Πολωνία και συντονισμένη πανευρωπαϊκή αστυνομική δράση που έκλεισε ένα παράνομο δίκτυο IPTV που εξυπηρετούσε περίπου μισό εκατομμύριο συνδρομητές σε όλη την Ευρώπη με μια προσφορά περίπου 1200 τηλεοπτικών καναλιών.

Η Euro Global βρισκόταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο της αστυνομίας. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η εταιρεία πούλησε τα λεγόμενα "Dreambox" σε εκατοντάδες πελάτες, οι οποίοι ήταν σε θέση να αγοράσουν φτηνές συνδρομές σε διάφορα πακέτα συνδρομητικής τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένων των Ziggo και Sky.

Εκτός από το παράνομο λογισμικό η αστυνομία σταμάτησε τη λειτουργία αρκετών διακομιστών, προκαλώντας διακοπή της πειρατικής υπηρεσίας.

Κανείς ύποπτος δεν έχει συλληφθεί. Ωστόσο, ένας αριθμός ατόμων θα πρέπει να προβεί σε δήλωση σχετικά με το ρόλο τους στην πειρατική επιχείρηση του card sharing.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία προέβει σε ανακοίνωση που καλεί τα άτομα που χρησιμοποιούν τους δέκτες με παράνομη πρόσβαση να το αναφέρουν στην αστυνομία πριν από την 1η Μαρτίου, επειδή παραβιάζουν το νόμο με τη χρήση τέτοιων συσκευών. Επειδή η αστυνομία κατέσχεσε τη διαχείριση της Euro Global, θα πρέπει να έχει αρχείο όλων των ατόμω που πήραν παράνομη συνδρομή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δέκτες Dreambox είναι νόμιμα προϊόντα, αλλά το πειρατικό λογισμικό μπορεί εύκολα να προστεθεί για σκοπούς κοινής χρήσης καρτών (card sharing) ή για παράνομες προσφορές IPTV.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/01/24/dutch-police-closes-pirate-card-sharing-operation/

 

Κατηγορία Scrambling corner

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.