27/04/2018

Πρόστιμο 45 χιλιάδων λιρών για παράνομη διανομή του Sky Sports

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Ένα άτομο που παραβίασε τα πνευματικά δικαιώματα μετάδοσης περιεχομένου του βρετανικού Sky Sports μέσω streaming υποχρεώθηκε να καταβάλει πρόστιμα και αποζημιώσεις ύψους £ 45.000 (€ 51.500). Μεταξύ της 3ης Μαρτίου 2017 και της 1ης Απριλίου 2017, ο Wasaq Rasheed μοιράστηκε stream από τα (τότε) Sky Sports 1 και Sky Sports 2. Tα stream αυτά βρέθηκαν στην υπηρεσία IPTVdonations.com, μια παράνομη...

Ένα άτομο που παραβίασε τα πνευματικά δικαιώματα μετάδοσης περιεχομένου του βρετανικού Sky Sports μέσω streaming υποχρεώθηκε να καταβάλει πρόστιμα και αποζημιώσεις ύψους £ 45.000 (€ 51.500). Μεταξύ της 3ης Μαρτίου 2017 και της 1ης Απριλίου 2017, ο Wasaq Rasheed μοιράστηκε stream από τα (τότε) Sky Sports 1 και Sky Sports 2. Tα stream αυτά βρέθηκαν στην υπηρεσία IPTVdonations.com, μια παράνομη υπηρεσία συνδρομής IPTV.

Η υπεράσπιση του Rasheed εναντίον του ισχυρισμού ήταν ότι «δημιούργησε αθέλητα» τα stream προσπαθώντας παράλληλα να αποκτήσει δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο του Sky - δηλαδή ισχυρίστηκε ότι δεν σκόπευε να παραβιάσει τα πνευματικά δικαιώματα του Sky.

Ωστόσο, ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη πρόθεσης δεν αποτελεί υπεράσπιση κατά της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και σύμφωνα με το νόμο, δεν έχει νομική αξία.

Ο Rasheed δεν παρακολούθησε την δίκη τον Μάρτιο του 2018 και δεν παρείχε εξηγήσεις. Κατά την ακρόαση, συνήχθη το συμπέρασμα ότι ο Rasheed δεν είχε καμία υπεράσπιση και βρέθηκε ένοχος για παραβίαση διαμοιρασμού περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

https://advanced-television.com/2018/04/26/45k-fine-for-illegal-sky-sports-distribution/

 

Κατηγορία Scrambling corner

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.