Ειδήσεις . Scrambling corner
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 | 11:34

Irdeto: Ήρθε η ώρα να δοθεί προσοχή στις πλατφόρμες πληρωμών που υποστηρίζουν την πειρατεία

Η συμβουλή που δίνεται συχνά στους αστυνομικούς ερευνητές είναι να "ακολουθήσουν τα χρήματα". Ήρθε η ώρα να επεκταθεί αυτή η προσέγγιση στην καταπολέμηση της online πειρατείας, καθώς η νέα έρευνα της Irdeto αποκαλύπτει την κλίμακα με την οποία χρησιμοποιούνται οι πλατφόρμες πληρωμών για την παράνομη ροή. Δεν είναι μυστικό ότι η πειρατεία στο διαδίκτυο είναι μεγάλη επιχείρηση...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η συμβουλή που δίνεται συχνά στους αστυνομικούς ερευνητές είναι να "ακολουθήσουν τα χρήματα". Ήρθε η ώρα να επεκταθεί αυτή η προσέγγιση στην καταπολέμηση της online πειρατείας, καθώς η νέα έρευνα της Irdeto αποκαλύπτει την κλίμακα με την οποία χρησιμοποιούνται οι πλατφόρμες πληρωμών για την παράνομη ροή.

Δεν είναι μυστικό ότι η πειρατεία στο διαδίκτυο είναι μεγάλη επιχείρηση, εκτρέποντας τεράστια έσοδα από τους πραγματικούς παρόχους περιεχομένου κάθε χρόνο. Οι παράνομες υπηρεσίες ροής είναι όλο και πιο εξελιγμένες, με φανταχτερές ιστοσελίδες και διαφήμιση, ασφαλείς τρόπους πληρωμής και εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων. Συχνά είναι δύσκολο για τους καταναλωτές να είναι σίγουροι αν εγγράφονται σε μια γνήσια ή παράνομη υπηρεσία.

Οι ασφαλείς τρόποι πληρωμής προσδίδουν μία επίφαση κύρους στους πειρατές, με πολλές υποστηρικτικές συναλλαγές μέσω μεγάλων παικτών της βιομηχανίας όπως οι Visa, Mastercard, PayPal, American Express και άλλοι. Η ομάδα καταπολέμησης της πειρατείας της Irdeto αποκάλυψε τώρα την κλίμακα με την οποία διάφορες πλατφόρμες πληρωμών επιτρέπουν στους πειρατές να ξεφύγουν με κλοπή περιεχομένου.

Η Irdeto διεξήγαγε δοκιμαστικές αγορές και έρευνες από την υπάρχουσα βάση δεδομένων της με γνωστά πειρατικά site ροής IPTV, για να εξακριβώσει ποιες είναι οι μεθόδοι πληρωμής που χρησιμοποιούν. Ένα παράδειγμα ιστότοπου και οι μέθοδοι πληρωμής που διαφημίζουν περιλαμβάνονται παρακάτω.

Αφού εντοπίστηκαν περισσότεροι από 400 πειρατικοί ιστότοποι προμήθειας ροής IPTV που δραστηριοποιούνται σήμερα, η ανάλυσή αποκάλυψε ότι το 76% αυτών διαφημίζουν ανοιχτά τις μεθόδους πληρωμής που υποστηρίζουν. Η πλειοψηφία των ιστότοπων προσέφερε πολλές μεθόδους πληρωμής. Η Visa και η MasterCard ήταν οι σαφείς ηγέτες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 21% όλων των διαφημιζόμενων μεθόδων πληρωμής. Το PayPal έρχεται στη συνέχεια με 14%, ακολουθούμενο από την American Express (9%) και την Discover (7%). Τα Cryptocurrencies αντιπροσωπεύουν μόνο το 4% των μεθόδων πληρωμής στους ιστότοπους που αναλύθηκαν, με το Bitcoin να είναι μακράν η δημοφιλέστερη επιλογή.

Αυτό που επιβεβαιώνουν αυτά τα δεδομένα είναι ότι οι πειρατές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις κορυφαίες πλατφόρμες πληρωμών, για να τους βοηθήσουν να συγκεντρώσουν έσοδα από συνδρομές και προβολές pay-per-view. Φυσικά, οι νόμιμες εταιρείες μίντια διαχειρίζονται επίσης έναν τεράστιο όγκο πληρωμών στο διαδίκτυο. Σε πολλές περιπτώσεις, βασίζονται ακριβώς στις ίδιες χρηματοπιστωτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούν και οι πειρατές.

Σίγουρα, ήρθε η ώρα οι πλατφόρμες πληρωμών να υποστηρίξουν τους νόμιμους οργανισμούς μίντια διεξάγοντας μία καλύτερη έρευνα και διακόπτοντας την υποστήριξη στους πειρατικούς δικτυακούς τόπους ροής IPTV. Οι πλατφόρμες αυτές θα πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζουν και να διακόπτουν την λειτουργία στους ιστότοπους που προσφέρουν παράνομο περιεχόμενο. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνουν, αν δεν γίνει κάτι και για τις ίδιες.

Εάν οι οργανώσεις μίντια απειλήσουν να σταματήσουν να υποστηρίζουν τις πλατφόρμες πληρωμών που επιτρέπουν την πειρατεία, θα είναι συναρπαστικό να δούμε ποιος θα υποχωρήσει πρώτα.

https://blog.irdeto.com/2018/07/30/time-to-turn-up-the-heat-on-payment-platforms-that-enable-piracy/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Technisat iMeteo 1CE

Η αγορά σήμερα

21-01-2019

Technisat iMeteo 1CE

Διαθέσιμος από την AMF Electronics το επιτραπέζιο ρολόι - μετεωρολογικός σταθμός iMeteo 1CE της Technisat. Πρόκειται για μια πολύ κομψή και χρήσιμη συσκευή που διαθέτει μεγάλη οθόνη 5,6 ιντσών, η οποία εμφανίζει ώρα και διάφορες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες. Διαθέτει δύο ξυπνητήρια με λειτουργία Snooze...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 124

Τεύχος 124

19-12-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 124

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα λίγο πριν από τις γιορτές το νέο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, με ένα «αθλητικό ρεπορτάζ» του Νίκου Μποζιονέλου για την ομάδα Novasports Running Team, και την ιστορία της, και μία συνέντευξη με τον Περικλή Ιακωβάκη, αρχηγό της ομάδας! Στα θέματα του νέου τεύχους μπορούμε να διαβάσουμε ένα αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια που χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση BISS, και τα κλειδιά με τα οποία «ανοίγουν» στις οθόνες! Τα δορυφορικά κανάλια που εκπέμπουν με κρυπτογράφηση BISS βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φίλων της δορυφορικής λήψης. Η αποκρυπτογράφησή τους προϋποθέτει την εισαγωγή στο δορυφορικό δέκτη κατάλληλων BISS κλειδιών που ξεκλειδώνουν την εικόνα του...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.