02/12/2019

Μειώνεται η online πειρατεία περιεχομένου στην ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση της EUIPO

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η online κατανάλωση πειρατικού κινηματογραφικού, τηλεοπτικού και μουσικού περιεχομένου μειώνεται στην ΕΕ, σύμφωνα με νέα έκθεση της Υπηρεσίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). Η έρευνα δείχνει ότι μεταξύ του 2017 και του 2018, η συνολική πρόσβαση στο πειρατικό περιεχόμενο στην ΕΕ...
Η online κατανάλωση πειρατικού κινηματογραφικού, τηλεοπτικού και μουσικού περιεχομένου μειώνεται στην ΕΕ, σύμφωνα με νέα έκθεση της Υπηρεσίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Η έρευνα δείχνει ότι μεταξύ του 2017 και του 2018, η συνολική πρόσβαση στο πειρατικό περιεχόμενο στην ΕΕ μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 15,1%.

Η ταχύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην κατανάλωση πειρατικής μουσικής, η οποία μειώθηκε κατά 32% κατά μέσο όρο στην ΕΕ, ακολουθούμενη από την κατανάλωση πειρατικών ταινιών (μείωση 19,2%) και την κατανάλωση περιεχομένου πειρατικής τηλεόρασης (μείωση 7,7%).

Ωστόσο, ο μέσος χρήστης του Διαδικτύου στην ΕΕ είχε πρόσβαση σε online περιεχόμενο 9,7 φορές το μήνα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2018, τόσο σε σταθερές όσο και σε κινητές συσκευές.

Η έκθεση βασίζεται σε σύνολο δεδομένων άνω των 70 δισεκατομμυρίων συνδέσεων στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια περιόδου 21 μηνών μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Σεπτεμβρίου 2018.

Επιπλέον, μια δεύτερη μελέτη που δημοσίευσε η EUIPO δείχνει ότι έως και 13,7 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ έχουν πρόσβαση μέσω streaming σε μη εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες IPTV, με κόστος 941,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η πρόσβαση αυτή είναι εφικτή μέσω εφάπαξ πληρωμών, αγοράς παράνομων αποκωδικοποιητών ή μέσω μακροπρόθεσμων συνδρομών που πωλούνται από μη εξουσιοδοτημένους λιανοπωλητές.

Ο μέσος μόνος χρήστης στην ΕΕ ξοδεύει €5,74 το μήνα σε μη εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες IPTV, σύμφωνα με την έκθεση.

Κατηγορία Scrambling corner

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.