07/02/2020

Χτύπημα της Europol σε κυκλώματα παράνομης διανομής IPTV στην Βουλγαρία

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Με την βοήθεια της Europol οι βουλγαρικές αρχές κατέστειλαν μία σειρά από κυκλώματα παράνομης διανομής IPTV στη χώρα. Σε ανακοίνωση της η Europol λέει ότι η επιχείρηση υποστηρίχθηκε από τη Μονάδα Καταστολής της Εγκληματικότητας στον Κυβερνοχώρο της Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης του...

Με την βοήθεια της Europol οι βουλγαρικές αρχές κατέστειλαν μία σειρά από κυκλώματα παράνομης διανομής IPTV στη χώρα.

Σε ανακοίνωση της η Europol λέει ότι η επιχείρηση υποστηρίχθηκε από τη Μονάδα Καταστολής της Εγκληματικότητας στον Κυβερνοχώρο της Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, με επικεφαλής τον Γενικό Εισαγγελέα του βουλγαρικού Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Προσθέτει επίσης ότι αυτή ήταν η τρίτη επιτυχημένη επιχείρηση στην Βουλγαρία, με την υποστήριξη της Europol, κατά παράνομων διανομέων IPTV στο προηγούμενο έτος.

Η έρευνα αφορούσε έξι εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην Σόφια, στη Βάρνα και στη περιοχή του Μπουργκάς. Οι βουλγαρικές αρχές διενήργησαν 17 κατ 'οίκον έρευνες και κατέσχεσαν μεγάλο αριθμό εγγράφων και ψηφιακών πληροφοριών. Εξετάζοντας τα στοιχεία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 30.000 άτομα είχαν εγγραφεί στις παράνομες υπηρεσίες διανομής IPTV περιεχομένου. Σε μία από τις έξι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 650.000 ευρώ και κατόπιν κινήθηκαν έξι προδικαστικές διαδικασίες.

Η Europol σημειώνει ότι ο Συνασπισμός Συντονισμού για το Έγκλημα που αφορά την Πνευματική Περιουσία (IPC3) υποστήριξε την επιτόπια έρευνα με την ανάπτυξη δύο εμπειρογνωμόνων στη Βουλγαρία. Οι αξιωματικοί της Europol αντάλλασσαν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και διασταύρωναν τα επιχειρησιακά δεδομένα που συλλέχθηκαν με αυτά που περιέχει η βάση δεδομένων της Europol. Η επιχειρησιακή ανάπτυξη, χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Πηγή: europol.europa.eu

Κατηγορία Scrambling corner

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.