04/05/2020

Παίρνει δάνειο η γαλλική Λίγκα για την ενίσχυση των συλλόγων

Σημαντική οικονομική ενίσχυση στους συλλόγους εξασφαλίζει η Ligue 1 μέσω δανείου

Το πρόωρο τέλος στην αγωνιστική περίοδο της Ligue 1 έφερε αναπόφευκτα οικονομικές συνέπειες στις 20 ομάδες. Εννιά αγωνιστικές πριν από το προκαθορισμένο φινάλε, η οριστική διακοπή είχε ως αποτέλεσμα τα κλαμπ να χάσουν την τελευταία σημαντική δόση του τηλεοπτικού τους συμβολαίου με το Canal+, πηγή του 1/3 των συνολικών εσόδων την περασμένη σεζόν, με το γαλλικό δίκτυο να τερματίζει τη συμφωνία αμέσως μετά την λήξη της περιόδου. Έτσι, οι ιθύνοντες της στρέφονται σε δανεισμό για να ενισχύσουν οικονομικά τις ομάδες και όπως αναφέρει το «RMC», βρίσκονται πολύ κοντά στο να κλείσουν το δάνειο ύψους 162 εκατ. ευρώ.

Αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους συλλόγους για να αποφασιστεί ο τρόπος κατανομής τους, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει αναλογικά με το αρχικό μερίδιο στο συμβόλαιο, ενώ θα προβλεφθεί επίσης και το ποσό αλληλεγγύης που θα παραχωρηθεί στις ομάδες της Ligue 2.

Κατηγορία Sport+

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.