23/07/2020

Τεράστιες οι απώλειες στη Ligue 1 λόγω κορωνοϊού

Όπως αναφέρει μελέτη, η επαγγελματική ποδοσφαιρική βιομηχανία έχασε σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια μετά τη διακοπή και ο αντίκτυπος της πανδημίας θα συνεχίσει να γίνεται αισθητός ακόμη και τη νέα σεζόν

Με εταιρεία με έδρα το Λονδίνο έκανε τη μελέτη που της ζήτησε η Ligue1 και η απώλεια εσόδων από μεταγραφές έφτασαν τα 220 εκατομμύρια ευρώ και από τηλεοπτικά δικαιώματα τα 213 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά, η μελέτη εκτιμά ότι χάθηκαν περίπου 666 εκατομμύρια ευρώ σε δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, εκ των οποίων το 74% σχετίζεται με αθλητικά στοιχήματα.

Όπως αναφέρει η μελέτη, η επαγγελματική ποδοσφαιρική βιομηχανία έχασε σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια μετά τη διακοπή και ο αντίκτυπος της πανδημίας θα συνεχίσει να γίνεται αισθητός ακόμη και τη νέα σεζόν (2020-21).

Η απώλεια κερδών των συλλόγων στην κορυφαία κατηγορία της Γαλλίας θα ανέλθει σε 413 εκατομμύρια και μπορεί να φτάσει σε 600 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, η εταιρία εκτιμά ότι είναι μεταξύ 3.400 και 8.000 ο αριθμός των θέσεων εργασίας «σε κίνδυνο» από την επόμενη σεζόν.

Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.