30/09/2020

Αποκλειστικό. Στον… αέρα η συμφωνία ΕΡΤ και Basket League

Το deal είχε κλείσει στα 4,5 εκατ. ευρώ: 4.250.000 καθαρά plus 250.000 σε διαφημιστικό χρόνο, με ΑΕΚ και ΠΑΟ να λαμβάνουν...

Πού υπάρχουν διαφωνίες;

Κυοφορείται εδώ και καιρό η συμφωνία ανάμεσα σε δημόσια τηλεόραση και Basket League αναφορικά με την αναβίωση της κεντρικής διαχείρισης. Πρόθεση υπήρχε από όλους: της ΕΡΤ να βάλει χρήματα, των άλλων ΚΑΕ της Basket League συν των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για να αποχωρήσουν από την Cosmote TV και να ενταχθούν, άμεσα, στην κεντρική διαχείριση.

Το deal είχε κλείσει στα 4,5 εκατ. ευρώ: 4.250.000 καθαρά plus 250.000 σε διαφημιστικό χρόνο, με ΑΕΚ και ΠΑΟ να λαμβάνουν όσα ακριβώς από την Cosmote TV και τις άλλες ομάδες αυξημένο ποσό, σε σχέση με πέρυσι. Είχε προβλεφθεί μάλιστα και συμβόλαιο για τον Ολυμπιακό, αν θελήσει να επιστρέψει στην Basket League.

Ωστόσο το πράμα δεν κυλάει καλά τα τελευταία 24ωρα για τους εξής λόγους.

  • Πρώτον, τον Πανιώνιο που ως όλα δείχνουν αποχωρεί, μιας και δεν υπάρχει… μία στη Νέα Σμύρνη. Και η ΕΡΤ διεμήνυσε ότι χωρίς Πανιώνιο, θα μειωθεί το τελικό ποσό.
  • Δεύτερον, οι ομάδες ζητούν αρκετά χρήματα «μπροστά» από την ΕΡΤ, η οποία αρνείται να προχωρήσει σε μεγάλη προκαταβολή.
  • Και, τρίτον, ορισμένες διεργασίες περί πληρωμής της ρήτρας αποδέσμευσης από την Cosmote TV από τον… κουμπαρά της ΕΡΤ. Για τον Παναθηναϊκό ο λόγος. Και στην ΑΕΚ έχουν ενοχληθεί.

Προς ώρας λοιπόν, το deal είναι στον αέρα. Δεδομένα. Και δεν ισχύει τίποτε περί τελικής συμφωνίας.

Κατηγορία Sport+

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.