25/11/2020

"Οι ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League οδηγούνται σε διάλυση με ευθύνη της κυβέρνησης"

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρατηρείται το εξής παράδοξο: οι τρεις κατηγορίες (Super League, Super League 2 και Football League) έχουν δεσμευτεί να εφαρμόσουν το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά άδεια διεξαγωγής αγώνων έχουν πάρει από την κυβέρνηση μόνο οι 14 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας. Χωρίς κάποια τεκμηρίωση, χωρίς τις στοιχειώσεις εξηγήσεις...

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρατηρείται το εξής παράδοξο: οι τρεις κατηγορίες (Super League, Super League 2 και Football League) έχουν δεσμευτεί να εφαρμόσουν το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά άδεια διεξαγωγής αγώνων έχουν πάρει από την κυβέρνηση μόνο οι 14 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας. Χωρίς κάποια τεκμηρίωση, χωρίς τις στοιχειώσεις εξηγήσεις απέναντι σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και όλους όσοι ασχολούνται με τις ομάδες που παραμένουν σε αδράνεια.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, όπου διεξάγεται μόνο το πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας. Μάλιστα, την ώρα που η διοργανώτρια αρχή των άλλων δύο λιγκών μάταια περιμένει προσωπικά από τον Λευτέρη Αυγενάκη κάποια εξήγηση, η ΓΓΑ έχει ήδη εγκρίνει τη χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας στη Super League.

Περισσότερους από οκτώ μήνες μετά την αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας, οι ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό τους με ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του Λευτέρη Αυγενάκη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δείχνει να έχει χάσει την μπάλα στον παράλληλο αγώνα του για τη διατήρηση των ισορροπιών στις σχέσεις του με τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου και την αλλαγή του status quo στις ομοσπονδίες. Καλά τα μεγάλα λόγια, τα διαγράμματα και οι αριθμοί, αλλά ο αθλητισμός διεξάγεται στα γήπεδα και όχι στο μητρώο αθλητικών σωματείων, που μπορεί να αποδειχθεί ένα υπέροχο εργαλείο για τον έλεγχο των ομοσπονδιών.

Ακόμη κι αν αρχίσουν σήμερα τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Μάη, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ ενόψει EURO. Κι επειδή τα κουκιά δεν βγαίνουν, έστω και την ύστατη ώρα, κυβέρνηση και Αυγενάκης καλούνται να αντιληφθούν ότι φροντίζοντας μόνο τη βιτρίνα του ποδοσφαίρου, αφήνουν να «σαπίσει» το μαγαζί, που το συντηρούν από την τσέπη τους οι ιδιοκτήτες των ομάδων, με μοναδικό έσοδο τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όταν έλθει η ώρα του λογαριασμού, αυτός θα βαρύνει όλους όσοι θα έχουν μείνει απλήρωτοι και άνεργοι, εξαιτίας του παράλογου και άδικου διαχωρισμού των πρωταθλημάτων.

Πηγή:  makthes.g  |  Νίκος Παππάς

 

Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.