01/03/2021

Κεντρική διαχείριση στην Πορτογαλία από το… 2028

Γράφει ο Νίκος Μποζιονέλος

Γράφτηκε από: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σε νέα εποχή με στόχο τη μείωση της ανισοκατανομής των εσόδων αναμένεται να μπουν από τη σεζόν 2028/29 οι δύο πρώτες κατηγορίες ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία.

Σημαντικές οι εξελίξεις στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο καθώς το υπουργικό συμβούλιο της χώρας ενέκρινε νομοθετικό διάταγμα, βάσει του οποίου τα τηλεοπτικά δικαιώματα της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας θα τελούν υπό κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2028/2029. Έτσι, καθίσταται αδύνατο στα κλαμπ των κατηγοριών αυτών η εξατομικευμένη εμπορική χρήση από τη προαναφερθείσα σεζόν και έπειτα. Με την Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη διοργανώτρια Αρχή του πορτογαλικού πρωταθλήματος να καλούνται να παρουσιάσουν μία συγκεντρωτική σχετική πρόταση μέχρι το τέλος της σεζόν 2025/26.

Το εν λόγω διάταγμα στοχεύει στην πιο δίκαια κατανομή των εσόδων μεταξύ των ομάδων αλλά και την αύξηση του συνολικού ποσού που αυτά θα μοιράζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσει εγγράφου που εκδόθηκε η διαφορά των ποσών που δέχονται οι κορυφαίες ομάδες σε σχέση με τις μικρότερες είναι περίπου 15πλάσια. Με τον αντίστοιχο αριθμό να κυμαίνεται στο τρία στις Ισπανία και Ιταλία, στο 2,5 στη Γερμανία και στο 1,3 στην Αγγλία.

Τέλος, ορίζεται ότι η Αρχή Ανταγωνισμού θα πρέπει να εγκρίνει το καθορισμένο κεντρικό μοντέλο μάρκετινγκ.

Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.