15/11/2021

Εν πλω» – Νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

Τα πέντε πρώτα επεισόδια της νέας εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «Εν πλω» (Boats and Men / Des bateaux et des hommes) θα παρακολουθήσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 15 ώς την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00.

Boats and Men / Des bateaux et des hommes

Τα πέντε πρώτα επεισόδια της νέας εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «Εν πλω» (Boats and Men / Des bateaux et des hommes) θα παρακολουθήσουν –σε  Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 15 ώς την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Καναδά-Γαλλίας 2018.

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία της καθημερινής ζωής ανδρών και γυναικών από όλο τον κόσμο που η ζωή τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με μια βάρκα.

Oικοδόμοι, δάσκαλοι, έμποροι, μας διηγούνται πώς τα πλοιάριά τους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 1ο: «Άνθρωποι και θαλάσσιες μεταφορές»
(
Routiers des flots)

Στη Μαδαγασκάρη, ο Ντασίκι μεταφέρει αλάτι στο ντάου, με  ένα παραδοσιακό ιστιοφόρο του 19ου αιώνα. Μεταξύ Γουιάνας και Βραζιλίας, ο Κία κάνει ελιγμούς με το πλοιάριό του ανάμεσα στους μαιάνδρους του ποταμού Ογιαπόκ, προκειμένου να μεταφέρει τσιμέντο. Καθημερινά, αυτοί οι δύο άνδρες «παλεύουν» με τα κύματα, προσπαθώντας να μεταφέρουν εμπορεύματα με τα πλεούμενά τους, τα οποία εδώ και αιώνες παραμένουν αμετάβλητα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 2ο: «Στο σχολείο της θάλασσας»
(A l’école de la mer)

Στη Βρετάνη, μαθητευόμενοι ναύτες ανακαλύπτουν τα μυστικά της ναυσιπλοΐας πάνω σ’ ένα εκπαιδευτικό πλοίο, ένα ιστιοφόρο του περασμένου αιώνα. Για λίγες μέρες, οικειοποιούνται την τεχνογνωσία των παλαιότερων ναυτικών. Στη Γαλλική Πολυνησία, λάτρεις της θάλασσας, των κυμάτων και του ουρανού πλέουν με πιρόγα χωρίς όργανα, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις των προγόνων τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 3ο: «Οι νομάδες του υγρού στοιχείου»
(Les nomades de l’ eau)

Στην Ταϊλάνδη, η φυλή των Μόκεν ζει στη Θάλασσα Ανταμάν για περισσότερο από 4.000 χρόνια. Στην Καμπότζη, οι Τσαμ,  μια μουσουλμανική εθνότητα ζει μέσα στα πλοιάρια, οργώνοντας καθημερινά τον μυθικό ποταμό Μεκόνγκ. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η επιβίωση αυτών των δύο νομαδικών κοινοτήτων, εξαρτάται αποκλειστικά από τους υδάτινους πόρους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 4ο: «Η ζωή στις λίμνες»
(
La vie sur les lacs)

Στο Μπενίν, στη λίμνη Νοκουέ, ο Χουνσά μεταφέρει τους συμπολίτες του με το ταξί-πιρόγα του, μία απαραίτητη υπηρεσία για να υπάρχει ζωή στην πόλη του, το Γκανβιέ. Στο Περού, στην καρδιά της λίμνης Τιτικάκα, ο Λέο ανήκει στη φυλή των Αϊμάρα, η οποία ζει στα τεχνητά πλωτά νησιά Ούρος, μετακινείται με βάρκα και κατασκευάζει τα πάντα με καλάμια «τοτόρα». Κάθε μέρα οι δύο άνδρες βρίσκουν καταφύγιο στο νερό, πάνω στο οποίο έχουν χτίσει τη ζωή τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 5ο: «Πλοιάρια του χθες και του σήμερα»
(Des bateaux dhier et daujourdhui)

Στη Νέα Καληδονία, στο Ιλ ντε Πεν, μια ιδιαίτερη οικογένεια κατασκευάζει παραδοσιακές πιρόγες με εξωτερικό στήριγμα. Στην Ινδονησία, μια εθνοτική ομάδα εφαρμόζει άψογα την τεχνική ναυπηγικής των προγόνων της, χρησιμοποιώντας στοιχειώδη εργαλεία. Σε όλο τον κόσμο, είναι λίγοι οι «αμετανόητοι» που κατασκευάζουν πλοιάρια, ακολουθώντας παραδόσεις αιώνων.

Κατηγορία Watch on SAT TV

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.